Помощ бебчо не иска да пие вода

• 4 560
  • 43
  •   1
Отговори
# 15
  • Куциндрел
Аз след 4-тия месец давах на сина ми да гризе шишето и леко надигах, за да пийне и малко вода. В началото не му харесваше, но с течение на времето свикна да пие по малко. На захранването предлагах след хранене да пие колкото иска.

# 16
  • Mediterraneo
Вода пропи след захранването, някъде след 6-я месец.

# 17
  bouquet  bouquet  bouquetБлагодаря на всички наистина много ме успокоихте Hug Hug Hug
Така като сподели човек му олеква малко или много Simple Smile

# 18
  • София
Моята бебка също не искаше вода, откакто се захранваме изпива по около 20 - 30 мл на ден.

# 19
  • Бургас
И моята дъщеря пропи вода чак към годинката и то пропи е силно казано.

# 20
кърмих до преди две-три седмици. кърмила съм на поискване в началото. до годинка нямахме цяло заместено хранене, но съм захранила към 5тия месец.
вода малката пропи след 8ми месец от шише със сламка.
предлагах иначе.
а от раждането след всяко кърмене почти, й давах по една лъжичка вода, само преварена, за да изплакне устата.
кърмено бебе, което няма проблеми с тоалетната, приема си млякото, щом не иска вода, не бих насилвала да пие. само ще поиска като му дойде времето  Peace

# 21
Докато беше само на мляко - 5 месеца вода не съм предлагала.
После пропи, но много много бавно.

# 22
Нали се кърмите, какъв е проблема с водата точно? И защо му е да пие?
Дъщеря ми не пиеше вода до 1г. и 2-3месеца. Пък нищо и няма.

# 23
 bouquet  bouquet  bouquetБлагодаря на всички наистина много ме успокоихте Hug Hug Hug
Така като сподели човек му олеква малко или много Simple Smile

Така като гледам, детенцето ти няма и три месеца? На тази възраст дори не ми беше хрумвало да предложа вода. Предложих на пет навършени месеца, но пропи едва на шест и нещо, след захранването. Сега пие много, на десет месеца е, все още се кърмим.

Между другото не знам дали е помогнало, така ми се струва, но аз не давах нищо друго за пиене - сокчета, чайове и пр. ... Дадох айриан и то сега, на навършени десет месеца.

Последна редакция: вт, 27 ное 2012, 22:44 от Jane º°

# 24
От както започнах да замествам храненията пропи  Peace Суче сутрин и вечер, има 3 твърди хранения и водата, която изпива на ден е не повече от 50 мл. Докато беше само на кърма изобщо не пиеше, а в жегите сучеше по-често.

# 25
Голямата ми дъщеря пиеше по две шишенца на ден вода /шишето беше разграфено до 150 гр./ а като почнахме с пюретата, както и лятото изпиваше даже и по три шишенца. Сега това диване обаче докато я опита и се мръщи все едно й давам оцет. Храним се с кърма, с АМ и с пюрета, ама водата въобще не я оважава. Ама като чета из форума няма къде да иде да не пие вода....

# 26
Както и хранени с АМ също няма нужда да пият.

С това не съм съгласна.А иначе за кърмените не е проблем, моето дете до към петия месец не искаше, след това с въвеждане на пюретата, пропи.

# 27
Във Франция също не се дава вода на бебета на АМ Simple Smile

# 28
Iventse, аз също съм извън България, но тук не става въпрос за Франция, Англия и Китай.Става въпрос в кои случаи е ок и в кои не е, бебето да не пие вода.Да, за направата на АМ също се използва вода, но изкуствено хранените деца много по-често имат нужда от допълнителен прием на вода (освен тази, приета с млякото). Съдържанието на соли при адаптираните млека е по-голямо и това натоварва бъбреците.Ако детето ми беше на АМ, щях винаги да му предлагам вода.Не си спомням как се казваха малките бели афтички, но те също в голямата си част се получават в следствие "неизплакването" на устата след АМ.

# 29
Аз  ти казвам какви са практиките тук.
Всеки може да решава сам.
Около мен децата бяха отглеждани без допълнително вода и не си спомням да са имали афти.
Те някои майки и след кърмене плакнат устата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт