Помощ бебчо не иска да пие вода

• 4 553
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
Съдържанието на соли при адаптираните млека е по-голямо и това натоварва бъбреците.

Не си спомням как се казваха малките бели афтички, но те също в голямата си част се получават в следствие "неизплакването" на устата след АМ.

Какви соли?  Thinking

Да нямаш предвид млечница? Тя се проявява основно при кърмените бебета и няма връзка с млякото.
Бяло езиче не е равно на афти или млечница.

Даването на вода с биберон изобщо не е плакнене на устата, така че това е мит някакъв  Wink
Евентуално даването с лъжичка донякъде върши тази работа, но като цяло процедурата е безсмислена и ненужна  Peace

# 31
Синът ми е хранен с АМ, вода пропи на година и половина.

Дъщеря ми е на кърма, от около две седмици захранвам, но вода не иска. И двамата не са имали млечница, не съм им плакнала устите.

# 32
Моето бебе не желае да пие различна течност от АМ, лятото преко сили изпиваше по 50 мл чай в най-големите жеги, сега отново спря течностите, няма млечница.

# 33
  • София
Бебета на кърма, до 6 месеца нямат нужда от вода, за това и не искат да я пият. Като се захранят, тогава вече е важно да се дава вода Hug Въпреки, че моя пропи вода, чак около годинка, и то защото беше лято. Сега пие по 300мл на ден...не знам малко ли е, много ли е, но това е. Други течности не пие, е само вечер кърма Mr. Green

# 34
Синът ми беше на кърмене под час. Беше лятно бебе и пиеше доста вода от самото начало.
Дъщеря ми /зимно бебе/ - на кърмене при поискване - отказваше вода. Пропи постепенно след захранването и намаляването на кърменията /което съвпадна с лятото/. Тогава започнах да предлагам по-настоятелно. Все още /на 1 година/ пие сравнително малко вода.

# 35
  • през девет планини в десета
Синът ми не успях да го кърмя и пиеше много вода , бебка я кърмих 6  мес. и изобщо не е пила вода ,дори и през горещите дни Shocked

# 36
Бебето ми е на почти 11 месеца и единствената и ''вода'' са около 200мл АМ на ден Crazy

# 37
Аз вода не й давам, пробвала съм няколко пъти но да й дам но се дърпа. Като кърмиш не е нужна водата освен ако доки не е препоръчала. Аз сега само кърмя и дохранвам с НАН, но това се случва рядко, Ния обикновено изцежда и двете гърди и не приема от добавките.  #Crazy

# 38
Моят син пропи вода чак след година и половина, сок също тогава.Дотогава пиеше само АМ и не съм се притеснявала за това дали пие вода или не.

# 39
Моите и двамата пропиха доста късно вода.На синът ми за да пие му добавях малко сок във водата.А с малкото вече бях по информирана  Wink ,и без никакви добавки предлагах по начесто.

# 40
И моето дете не искаше до 1г 3. . Една година кърмене,а после беше само на компот(с малко захар) и сокчета.
Но после започнах да давам само вода на често, без сокчета и той почна да пие Simple Smile

# 41
Кърмен на поискване, за първи път пи вода на 7.5м, но не я одобри. Започна да пие вода след годинката.

# 42
Малкият беше на кърма 3месеца и тогава не се притеснявах и не му настоявах много много. После мина на АМ и почнах да предлагам, а той да отказва Crazy Надявах се със захранването да пропие, защото лесно се запича, ама повече от 20-30мл не пие на ден. А той и да ги изпие, после от водата пък повръща ooooh!

# 43
Нашета бебка е почти на 8 месеца и от два три дена пие вода, изпива ми по около 200 мл. вода. От нула на 200 мл. си е огромен напредък, а беше хем на кърма, хем на АМ от началото не сепритеснявах, но като взех да давам пюретата и попарата малко почнах да се притеснявам, че въобще не пие вода, но сега се радвам, че вече си пие обилно вода:)

Общи условия

Активация на акаунт