Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 50

• 44 111
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
Някой преди време се оказа много прав,
като предположи, че Фируузе е от династията
на един от най-големите врагове на Сюлейман - Шах Тахмасп.
Ето кратко описание на сефевидите от Уикипедия

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B8

Интересно ми е обаче, с каква цел е дошла,
защото ако е било да убие Сюлейман, имаше
много поводи и удобни моменти, да го направи.
Или може би е искала наследник на Тахмапс
да наслени трона на Империята и да я разяде отвътре  newsm78

Твърде интересно става,нали!
древните шпионки,използващи любовната магия са били красиви,като Мата Хари...,тя пък се е учила май от тях! Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=UNinzamNV7I&feature=related

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 11:46 от jostely

# 91
Добра събота на всички, без изключение! Grinning

Виждам, че в шеги и закачки, записи и букетчета, вече сте на 7-а страница и в новата тема.
Разбирам, че се чувствате уютно и комфортно и искрено се радвам за вас. Поздравления за „домакините” за добрата работа по почистването и прането, но с малка забележка – тук-там са останали една , две „кирливи” ризки. Моля да бъдат изпрани и изгладени от компетентните органи!  
След  като прочетох някои публикации започнах да се чувствам като в съдебна зала и понеже очаквам в скоро време да ми бъдат предявени обвинения в пристрастност, освен вече отправените в плагиатство, отивам да си потърся добър адвокат.  Rolling Eyes
Понеже тук се говори за отбори, предлагам да помислим за опознавателни екипи за да не стават грешки. Например, може някой да вземе погрешка да подкрепи мнение на чужд играч и да си навлече гнева на съотборниците, а това може да се накаже с „убийство при самозащита”

Междувременно стегнете редиците и не допускайте изненади! Peace

ПП Сетих се за нещо, прочетено някъде: "Непременно ще открия виновника, пък после ще накажа когото ми падне"  Laughing

# 92
Добър ден, дами  bouquet С нетърпение чакам превода на епизода и сърдечно благодаря на преводачките за положения труд Heart Eyes
И на мен Изабелла ми харесваше повече - малко лигаво - сладникава, но по - добре от тази мумия Фирузе ooooh! То в това момиче няма никакъв живец. Лъжа една студенина и дебилност от погледа й, а поведението й ми се струва изкуствено и сковано Rolling Eyes

# 93

Днес православната църква почита паметта на Света Екатерина.
Тя е покровителка на майките. Според народния календар на днешния ден се раздават питки с мед за здраве.
Честит имен ден на всички, които носят именат Екатерина, Катерина, Катя и Тина.
Света Екатерина е живяла по време на царуването на император Максимилиан (ІV в.) в град Александрия. Майката на Екатерина била християнка, но скривала
вярата си, самата Екатерина била девойка с рядка мъдрост и красота. На 18 години тя познавала книгите на философи и поети, изучила и лекарската наука. Скоро приела християнството и загинала мъченически в името на вярата.
В народния календар езическите представи се преплитат – в по-голяма си част празникът се почита като езически – срещу болестта шарка и бяс. Жените приготвят пресни питки и намазани с мед ги раздават на близките хора – за предпазване от шарката, за здраве, благополучие и за света Катерина. Някъде захранват и кучетата с тази пита, за да не ги хваща бяс. Житната жертва, омилостивяваща шарката и бяса, е предназначена и за св. Екатерина, която по традицията на женските персонажи в християнската митология защитава майчинството, плодовитостта, децата и здравето на хората.

# 94
Гави   bouquet  bouquet  bouquet благодаря за красивият пост!  bouquet  bouquet  bouquet
Изпълни ми душата толкова хубаво си го написала ! Hug Heart Eyes

bowuu  bouquet Hug

# 95
На всички именнички

Да им е живо и здраво името,и много късмет!

newsm51

# 96
  • София
Честита 50 -та юбилейна тема , дано изпишете още толкова в мир и разбирателство Simple Smile
Честито и на именниците   bouquet
И дано в следващия епизод разкарат Фирузето , че хич не я дишам вече . Искам да видя СС и Хюррем както преди  Heart Eyes

# 97
Според мен Фирузе няма мисия каквато имаше Садъка. Не може толкова месеци и това по никакъв начин да не проличи. Според мен единственото, от което тя самата се бои е, че е част от народ, противник на султана във война. Определено мисля че чуствата й са истински ...
Нейните достойнства - тя носи спокойствиена султана. Не го занимава с клюки, с харемски надпревари ... Винаги когато отиде при него е просто с него... Свири му, разказва му приказки, цитира стихове ... При напрежението на всекидневието - това е един лъч спокойствие за Сюлейман. Затова и той е толкова привързан към нея. Тя не го настройва срещу никого!
Поведението й в харема -- тя се държи добре с наложниците. Приятелка е с тях. Харесвана е, защото е мила и отзивчива. Какво по-хубаво нещо! Чудесна е! Да в нея има много гордост - това си й личеше още на пазара за роби. Дори очаквам да се окаже принцеса! Но не е горделива!!!! Да имаш достойнство нее лошо качество. В нея има и финес. И да, тя си знае мястото - гьозде е! Трябва ли да се държи като слугиня? Ами тя си изпълняваше съвестно задълженията към приноцовете и Михримах. Ето факт е че те я харесват. Да Михримах й се сърди , но и в същото време я разбира ... Вижда че в душата си Фирузе не е лоша. Просто е влюбена  kiss dancing

# 98
Ами не аз се подигравам в няколко страници с чаршафи, перални и т.н. Което е не просто неуважително към чуждото мнение, ами си е невъзпитано. Никакви черти не мога да припиша на никого, те чертите сами крещят за себе си.
Aко четеш подред щеше да видиш ,че това за чаршафите се спряга отдавна ,а от два-три дена се повтори многократно..аз също имах доста постинга като "чаршафи" /денисас също/ пък съм на страната /тя също  защитаваше Хю/ на Хюрем и вместо да го приемам като лична обида се постарах да спра да пиша дълги постове с безброй цитати /още повече че е против правилата на бг.мама/.Когато се направи забележка с основание според мен ако си възпитан приемаш критиката и се стараеш да се поправиш,а не да се фръцкаш.Не е ли по-добре да имаме чуство за хумор и да умеем да носим на майтам..някаква само критика също би била от полза.. Peace

# 99
Някой преди време се оказа много прав,
като предположи, че Фируузе е от династията
на един от най-големите врагове на Сюлейман - Шах Тахмасп.
Ето кратко описание на сефевидите от Уикипедия

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B8

Интересно ми е обаче, с каква цел е дошла,
защото ако е било да убие Сюлейман, имаше
много поводи и удобни моменти, да го направи.
Или може би е искала наследник на Тахмапс
да наслени трона на Империята и да я разяде отвътре  newsm78
[/quot сьгласна сьм с теб и вярвам , че има някаква мисия освен ако има два варианта - или трябава да му посегне в смисал да го убие или е трябвало ама се е влюбила в него и се е отказала така мисъля Simple Smile

# 100
Ферузето не я харесвам.Но искам да й призная титлата "пионер в модата"..До сега проследих как са се обличали от Древен Египет до наши дни..Ами да ви кажа,че солея и плисето са измислени много след нея..,а също и така бретона..

Явно виденията й не са само относно Султана,а към модата..Виденията й са далеч през вековете..

# 101
Dore Mi , поздравления за дълбочината на мисълта ти и оригиналният анализ на образа на Фирузе. Признавам, накара ме за първи път да се замисля за тази героиня.
Не знам дали изпълнява мисия или не, но 100 % съм съгласна с останалото. Наистина децата я обичаха и най-показателно е отношението на малкият Джиганхир. Знам, че ако съществува детектор за лошите хора и помисли, то това са именно децата. Особено тези, с недъг. Тяхната чувствителност е в пъти по-голяма. А малкият просто я боготвори!
Проблема е,че почти всички, включително и аз я приехме като натрапен образ и дори и не си направихме труда да се замислим.
Сега, обаче, си дадох сметка, че всъщност Фирузе е за Султана това, което е Нигяр за Ибрахим. Peace

# 102
Ферузето не я харесвам.Но искам да й призная титлата "пионер в модата"..До сега проследих как са се обличали от Древен Египет до наши дни..Ами да ви кажа,че солея и плисето са измислени много след нея..,а също и така бретона..

Явно виденията й не са само относно Султана,а към модата..Виденията й са далеч през вековете..

много добре казано хихихих едва ли е имала само едно видение направо сигурно ако и се е отдадяло възможност е щяла и историята да промени хихихих   bouquet

# 103
Включвам се с повече от 15 неизчетени страници от старата и новата тема...
Пишете като хали, просто....

За Фирузе съм съгласна с Dore Mi, но мен лично ме съмнява да е принцеса. По покорното й държание и по възпитанието /и обучение/ тип "гейша", по-скоро ще да е готвена за нечий харем.
И не ми харесва как сценаристите ни заострят вниманието към нещо, а после няма развитие. Като е ясновидка, защо за толкова години не дадоха някое друго нейн видение? И татуса - също? newsm78

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 13:41 от zazo

# 104
  • Русе/София
и аз тук

Общи условия

Активация на акаунт