Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 50

• 44 176
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
В момента  нищо не мислим и не ни се гадае.Wink)))))
Чакаме с нетърпение 74 серия. Дано момичетата успеят !:)))))

# 166
Дали ще ни зарадват днес нашите прекрасни Невин и Елена?

# 167
Дано ни зарадват  Невин и Елена Hug Praynig  bouquet

# 168

Шекер - Леле Сюмбюл що локма направих за темата и нищо не остави бе джелаут!!!
Сюмбюл - Ехеее ми кой ял, ял, да не са простирали чаршафи

Цопвам и аз в юбилейната тема! Grinning  Hug
И за който се интересува, един мост между история и съвремие
Скрит текст:
Видях в последната серия споменаването на Синан и се надявам скоро да го видим и като персонаж:

Първата възложена му задача, като дворцов архитект e от Хасеки Хюррем, съпругата на султан Сюлейман, известна още като Роксолана е изграждането на женска болница. Комплексът се състои от болница, приют, джамия и медицинско училище.

Ето и сайта на съвременната болница, изградена на мястото на старата,
с лого - "1550 den beri sağliğiniz için " - "здраве за вас от 1550 г." и емблема с лика на Хасеки Хюррем

http://www.hasekihastanesi.gov.tr/Hastane_Yoneticisi

Е за някои това ще една от многото следи в историята, за други - просто болница, а за трети - вероятно повод за нови чаршафи с множество цитати в тях, без читатели Mr. Green

newsm10 newsm51 за Шекер и Сюмбюл  Heart Eyes

# 169
  • Атлантис, Галактика Пегас
само да кажа линка е сложен отдавна  Mr. Green

# 170
Поздрави за Катя и останалите именници!
Нещо мило и безадресно, вместо букет цветя:

...рисувам контур на сърце.
И не знам ще го пазиш ли.
Нито кой си... Къде си...
Просто имам нужда да знам,
че макар безадресно да изпратя сърцето си
то ще срещне протегната длан..."
Caribiana

# 171
.. и от мен една питка за здраве и много щастие в живата !
Меда, от тебе от мене цветята !
Благодаря ти и за питката и за цветята Simple Smile !
Скрит текст:
Аз успях все пак да намеря питка и да я поднеса  Embarassed ,вярно че повече от час сигурно стояха само меда и коктейлите,но.. питката по-бавно става  Laughing
Благодаря и на siren ,че се опита да ме отсрами ,точно когато неможех да намеря..
Честит Имен ден и от мен на всички ,които са именници днес ! bouquet
Kitikett Да си жива и здрава !  bouquet
perfectr  прекрасно стихче  Hug
Благодаря още веднъж на всички за пожеланията  Hug ,много сте мили ! Hug
И аз чаках превода ,но ако няма да ни огрее ,няма да се ядосвам ,ще ида в старата тема да изчета превода от руски /нарочно не го четох,за да ми е по-интересно като гледам серията с превод/ и тв7 ще ми накривят шапката  Laughing ..
За Фируузе - в първия и сън видя ръката на Сюлейман с кинжал в нея ,а сега в този втория сън - видя как се трови сама..според мен като разбере тайната СС ще я накаже по-неговия типичен начин- липса на внимание и тя осъзнавайки че е загубила любовта му ще се отрови..а за кинжала нямам идея при какви обстоятелства ще покажат тази сцена.

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 18:24 от katia13

# 172

Честито на Катя и останалите именици в темата!  bouquet
Весел празник!  bouquet

# 173
На всички именячки,включително и на нашата Катя
Честит имен ден!
smile3525

# 174
  • София
Хубава работа.
Търпението е висша добродетел. Още е събота, все пак.

# 175
Не ми се вярва Фиррузето сама да си отиде.Няма да й се сбъдне съня,онази част в която Султана тръгва към нея стиснал кама.Поне да се молим ножа да е тъп,че да я помъчи докато я коли..
Сега на превода ще видя отново,но нещо не остана очарован,че тя иска да му роди дете..

о татушке и ее значении - принадлежность к императорскому роду Сафеви (с шахом которого - Тахмаспом - Сулейман воевал буквально несколько серий назад).

Ще се окаже една Мата Хари,ще видите вие.

http://www.youtube.com/watch?v=UNinzamNV7I&feature=related

ако сте отворили в клипчето,заслушайте се в музиката...

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 17:49 от jostely

# 176
Момичета спомняте ли си момента когато Ферузе помогна на едно от момичетата да избяга - то и подари кръстче и мисля ,че и каза да го пази ,а при нужда да го покаже на брат и който ще и помогне ? newsm78 /мисля че беше 64 серия/Дали евентуалното бягство на Ферузе е свързано с този брат?

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 17:53 от trendafilka

# 177
Да помня го този момент,с момичето от кораба.
Дали ще продължат със съдбата му,не се знае...Май ще и се наложи на Фирузе дълго да се обяснява...

# 178
  bouquet  за Катетата (специално) и за всички останали    bouquet

На въпроса - Фирузе или испанската принцеса - отговарям: предпочитам Фирузе... по простичката причина, че Изабела стоеше безкрайно измислено и излишно във филма. Нямаше нужда от такъв персонаж. Не внесе интрига, загадъчност - просто едно ц*цоресто парче месо, около чието появяване възникна единствено дълбокомисленият въпрос: "Ще я ***, няма да я ***". 
 Е, *** я султанът и някак се разводни идеята за голямата любов.
 Излизането й се оказа също толкова обидно за въображението.

Затова предпочитам героиня като Фирузе. По-сериозно предизвикателство е. Надявам се сценаристите да и устроят драматично излизане, без да обиждат IQ-то на зрителите. Лично на мен не ми е нужно султанът да я кълца с калъчката. Достатъчен ми е по-дълготраен емоционален реванш в полза на Хюррем.

# 179
http://www.youtube.com/watch?v=UNinzamNV7I&feature=related

ако сте отворили в клипчето,заслушайте се в музиката...

Помислих, че започва ВВ  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт