Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 50

• 44 035
  • 734
  •   1
Отговори
# 330
готово и аз го свалих ,сега оставям да сийдвате ,а аз отивам да гледам..коментарите май ще са по нощите  Laughing

# 331

Благодаря на всички, които се грижат за превода и за качването на сериите на различни места!  babydust7 Flowers SunflowerБлагодаря и на всички момичета, които ми писаха със съвети за магнитния линк!   bouquet

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 14:57 от oncee

# 332
Това си беше серията на Хюррем и Сюлейман. Колкото и да й е ядосан, колкото и да се опитва да намали чувствата си, той си я обича. Фирузе игра на всичко коз, даде всичко от себе си, за да я вземе Сюлейман в Маниса, обаче не, взе си Хюррем. Фирузе е забавление, бягство, най-много си пролича от разговора му с Хю и с Мехмед. Какво му каза...дали майка ти ще иска да е разделена от теб. т.е всичко е в нейните ръце. Султанът не смята да я отпрати, точно обратното- пак ще се наруши традицията. Ако поддържа отношения с Хюррем само заради годините прекарани заедно и заради децата, ако наистина е влюбен във Фирузе, то заминаването на Хюррем с Мехмед ще му е добре дошло.
Мустафа определено ревнува от Мехмед, но не би му посегнал, на този етап поне се вижда, че не би. Но ми направи впечатление, че му каза, ако падне и косъм от теб , аз няма да съм мъж. Много интересно, по-скоро не бива ли да е " аз те обичам..какъв брат ще съм,какъв човек?" Иначе за мен Мустафа си е положителен герой. Харесва ми, че принцовете, макар и расли в змиярника харем, за сега са достойни.
За Фирузе си мисля...дали не е пък тази мистериозна Джулия Гонзага, казаха, че е била отвлечена, после избягала и следите й се губят. Дали не е била отвлечена от персите, там жигосана и избягала ?
Но пък от друга страна, макар до сега да не са ясни мотивите й, в началото ми правеше впечатления, че при всяко видение за султана се радваше много...

# 333
Благодаря много на преводачите ...страхотни сте...   newsm74 newsm74 newsm74 newsm74
newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 334
Корделия благодаря за прекрасният превод на руски ! newsm51 smile3505 smile3501 Динамична серия ,много силни и вълнуващи сцени-Ибрахим и Кадер ,Сюлейман и Хюрем txtloves ,Афифе и Ферузе /за Афифе smile3501  /,Нигяр -Кадер Heart Eyes .
Блуш,  Джулия Гонзанга тепърва ще се появи ,в ролята ще видим мис Турция 2012.

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 04:51 от trendafilka

# 335
Най-накрая го изгледах . Party
BLUSH споделям мнението ти с изключение на предположението Фируузе да е Джулия Гонзага ,нали още по време похода в Багдад показаха платното на Тициан ,където нарисуваната жена изобщо не прилича на Фируузе .
Освен това когато я намериха - човек в ситуация на шок говори на майчин език,а тя беше в несвяст,та логично езика на който поиска вода да и е роден.
СС - на моменти не го разбирам.. явно е ,че към Хюрем си има по-специално отношение..,но обичта му не е като преди и незнам дали ще стане.
Скрит текст:
Фирузе определено му остров на спокойствието от което има нужда,той и на Хю безброй пъти това и каза-че иска спокойствие ,тя дълго време се стара ,но накаря с покоите прекали  Thinking.А и нещо друго ми се върти в главата,безбройните опити да я премахнат само караха СС да се привързва още повече към нея..сега от доста време никой не и е застрашавал живота,за да Сюлейман да усети страх ,че ще я загуби..Като цяло мъжете са силните половинки имат нуждата да покровителстват и да закрилят..в настоящето -Фируузе има повече нужда от закрила и може би именно това го кара да се привързва към нея..
за Афифе - нарочно разказа случката с отровата,да попари ентусиама на Ф ,но на СС не би му казала,защото това е нещо което би го накарало може би да се ядоса на Хю .. нали той има право навсичко и знае ли го човек ,дали няма да го хване яд ,че не приема решенията му.
А и СС харесва упорити хора и устойчиви - поне така ми се струва че го показват във филма - ако види Хюрем толкова слаба,дали нямада се разочарова  newsm78

# 336

Аз предлагам да компенсираме преводаческият екип със една заслужена спа почивка по празниците. Peace

Ако искат може и на кални бани, че били лековити. А иначе за всички, които не могат като мен да се оправят с магнитни линкови и бури слагам линк за транзита  Simple Smile Лека и приятна неделя!

http://tranzit.dir.bg/load.php?id=tzH9grI25lqKefzD1413001

# 337
Добро утро!

Пия си кафето и си мисля, с какъв акъл сценаристите ще вкарат Джулия Гонзага.

Едно е да вкараш в сценария измислен образ, друго е личност, която реално е съществувала.
Струва ми се, че ако направят тази простотия, ще има последици.
Представете си, как ще реагират Италианците, ако покажат тяхната Графиня, как се кланя, целува полите на Султана и му топли леглото.
Джулия Гонзага никога не е била в харема, да не говорим, че със сигурност не е била наложница на Сюлейман. Naughty
Представяте ли си, ако някоя тяхна аристократка я покажеха като слугиня на Карл или някой друг.
Малеее , не ми се мисли какво щеше да стане, щеше да гръмне цяла Европа, че еди си кой обижда Турция. #2gunfire
Дано поне си размислят, и не я покажат как си ляга със Султана, или като толкова искат да вкарат миската, да я вкарат като Нурбану.  
Нали и тя 1537 година идва в харема. Сега е 1535-1536 година, да изчака няколко серии и хоп -хем вълка сит- хем агнето цяло. Peace

# 338
Магнитен линк: magnet:?xt=urn:btih:DDE41F8B9DC29370BD14B1435CE50E94383A1DD3

https://thepiratebay.se/torrent/7856709

http://tranzit.dir.bg/load.php?id=nzAvx0grdZsLUFv21412973

http://dox.bg/files/dw?a=2a42092285 - активен е до 9.12.2012

Линкове за 74 серия.

Благодарности на Невин за превода и на Елена за субтитрите и качването на сериите в нета!

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 08:48 от Izabele

# 339
# 340
  • София
ох, на мен в понеделник ми е първият изпит и уча ли уча
само си ги трупам серийките и гледам да не ви чета много-много, че да ми е интересно; имам вече 4 серии да наваксвам
така ми се гледа .... нищо, другият уикенд е моят уикенд!

апропо, надявах се фирузето да е изчезнала от сериала, докато съм на лекции, но уви ....

благодаря за превода

# 341
Добро утро! Снощи не гледах,а днес ще ми се случи явно късния след обяд!
 Надявам се да не сте изкоментирали всичко дотогава! Grinning

# 342
  • Burgas
Добро утро, момиченца - кокиченцааааа, хюремки и антихюремки !!!

Добро утро на всички преводачи от всички езици и хиляди благодарностииииииии !!!

Добро утро на тези, които още не са гледали сeриятааааа !!!

newsm44 Дал Бог добро на цялата Вселенааааааааааааааааааааааааааааа !!!! newsm68

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 12:25 от PIPINA127

# 343
  • Атлантис, Галактика Пегас
Добро утро!

Пия си кафето и си мисля, с какъв акъл сценаристите ще вкарат Джулия Гонзага.

Едно е да вкараш в сценария измислен образ, друго е личност, която реално е съществувала.
Струва ми се, че ако направят тази простотия, ще има последици.
Представете си, как ще реагират Италианците, ако покажат тяхната Графиня, как се кланя, целува полите на Султана и му топли леглото.
Джулия Гонзага никога не е била в харема, да не говорим, че със сигурност не е била наложница на Сюлейман. Naughty
Представяте ли си, ако някоя тяхна аристократка я покажеха като слугиня на Карл или някой друг.
Малеее , не ми се мисли какво щеше да стане, щеше да гръмне цяла Европа, че еди си кой обижда Турция. #2gunfire
Дано поне си размислят, и не я покажат как си ляга със Султана, или като толкова искат да вкарат миската, да я вкарат като Нурбану.  
Нали и тя 1537 година идва в харема. Сега е 1535-1536 година, да изчака няколко серии и хоп -хем вълка сит- хем агнето цяло. Peace

Е как вкараха Изабела Кастилска? Испанци да не би да реагираха  Mr. Green

# 344
Писах първо да попитам коя е Нурбану, но после прочетох в Уикито, че е съпруга на Селим  и майка на следващия султан Мурад. Е как да я вкарат миската  в сериала като Нурбану и съвсем да се разминат с хронологията. Той, Селимчо ще е до кръста и- дечко е още.
Според мен само Пири Реис се е вманиачил да залови тази красавица- останалите не бяха чак толкова впечатлени от портрета и. Никой не пита за нея, но той- ще я хвана, та ще я хвана.

Общи условия

Активация на акаунт