Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 50

• 43 965
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
keraounba
Цитат
По право Мустафа трябва да е наследник на трона,
а Сюлейман сънува на трона Мехмет.
       По отношение наследяването на трона в ОИ има само право, но не и ред. Правото е -кръвта на Династията, а реда (ако може) го диктува човекът с „право“. В този смисъл унаследяването на невръстна възраст не само е възможно, но е и неопровержим исторически факт.  Малолетни, или хора с размътен разсъдък от „кафеза“ са се качвали на трона, а доколко „как“ или „дали“ са управлявали е друга тема…

# 361
Много ми хареса серияла.
Ибрахим не ми е любимец,но милто му  държание
с дъщеричката и думите му,че тя е само негова ,на рибаря Ибрахим,
а не на династията, ме трогнаха.Пролича отново болката му от
думите на Хатидже,че присъствието на детето в дяхния дом ще навреди
на династията.Браво на Окан!Играе прекрасно!
Най-сетне ще видиме щастливото лице на Нигяр,поемайки в обятията рожбата си.
Ще бъде мила сцена!
Фирузето се върна за ужас на Хюрем и на много от пишещтите в темата.На мен не ми пречи,
само искам напускането и да ме удволетвори.Думите на Афифе хатун много я впечатлиха
и хитрушата направи такова любовно излияние на султана,че го остави без дъх.
Сигорно я е метнал веднага в леглото. hahahaДали това ще бъде последното обяснение
в любов предстои да видиме.Предполагам,че може да признае,че е дошла с мисия,но
впоследствие се е влюбила и сега султана  за нея е всичко.В интерес на истината погледа и в
фрагмана беше на отчаяно влюбена жена,която разбира ,че губи любимия си.Разбрах обаче
че има вероятност още три серии да е в серияла.Може би ще разнищват дълго нейната  мисия.
Може би и Рейс ще се включи със своите съмнения/"Коя си ти жено?" /
Въжето около врата на Ибрахим вече се затяга.Със сигорност султана ще разбере за сравнението
което прави с лъва.Изцепките на неговия пръв везир ще прелят чашата на търпението на Сюлейман.
Чакам с нетърпение да видя Нигяр и реакцията на султана за Фирузе.

# 362
Много хубава серия. Имаше доста екранно време за Ибрахим, което направи серията още по-силна. Като се има предвид, че гледаме последните моменти живот на Ибрахим, всяка секунда с него е ценна.
Не вярвам някой да е останал безучастен в сцената с Кадер и Ибрахим. Отново много силен монолог. Направо не знам как ще се разделим с този изключителен персонаж.
Метафоричното изразяване на Ибрахим пред посланиците обаче не е в негова полза. По принцип в метафората за лъва и неговия укротител има огромна доза истина, но ще бъде изтълкувано превратно. А физиономиите на писаря ми идват малко в повече.
Не им е лесно на шехзадетата. Султана поръсил 5-6 деца и сега томбола - кой ще се качи на трона. Пък и братоубийственият закон им цитира. Градят един такъв справедлив великодушен образ на Сюлейман. Та като е такъв, мисля си, като е толкова смел, проницателен и справедлив, като ще променя закони, защо не изхвърли този закон и забрани братоубийството ? Защо не посочи свой наследник той самият? Защо не бъде напредничав до край? Нали много обича децата си? Нали всички са равни в сърцето му? Защо иска да хвърли децата си в тази борба?
Хюррем не искам да коментирам, че е взривоопасно.  Пък и тя не беше нищо особено в тая серия. А, думите на Афифе. Да, Султанът се е оставил да го обичат, вярно е. Peace

# 363
Значи е време Ибрахим да умре щом е 1538 година.Той умира две години след Валиде,а тя си отива през 1536 год.

Тези епизоди са ден за ден. Тези серии са посветени на Ибрахим личи си, че наближава неговият край никога не съм го харесвала като образ, но сега като се махне ще стане доста скучно без него. Какво ли ще прави Хюррем по цял ден?  Laughing  newsm78

# 364
Погледа на Сюлейман пита:Нима твоята любов беше само театър? #2gunfire

.

# 365
Като си отиде Ибрахим ,Хюррем ще се насочи към Мустафа,мисля,че това ще ни покажат сценаристите.

# 366
# 367
# 368
gphilipova интересни въпроси задавате с думата Защо?-ами за мен отговорът е прост и лесен-въпроси има ,защото разсъждавате върху романтичен художедтвен филм за исторически личности,но с разборанията на съвременния човек. Hug

Засонът за братоубийството все пак е премахнат,но сме доста години т.е. тогава когато това е станало обективно възможно.

# 369
  • Атлантис, Галактика Пегас
Корделия,

Изабела която вкараха е измислена- не е съществувала.
Не е Изабела Кастилска.
Тази беше Изабела Фортуна.
Вярвай, че ако наистина се бяха изгаврили с Испанската Кралица, нямаше да мине без последствия.
Представяш ли си да бяха изкарали най-великата Испанска Кралица - к..... а на Султана Laughing Laughing Laughing

Ами аз си спомням че когато я вкараха бая имаше коментари че нито й е място нито й е времето. А пък това че годеника й беше рода к Карл- всичко сочеше към имено онази Изабел.
така че нищо необичайно да вкарат и Гонзага въпреки че по история избягала от Реес.  Mr. Green
Нали всеки път пишат че са се основават на исторически събития без да се придържат особено към тях.

# 370
Погледа на Сюлейман пита:Нима твоята любов беше само театър? #2gunfire

.

Този поглед на Сюлейман, май се отнася за Хюрем, когато Афифе му каза, че е хвърлила гьоздето му в тъмница. Един вид "какво си мисли, че прави Хюрем". Афифе не му каза защо е затворена. А и Хюрем я попита "сега да чуем твоята легенда" пред Сюлейман, без да му казва тя какво е разбрала.

# 371
Оф,вече започвам да се ядосвам  smile3515

Чакам,чакам да качат серията някъде за онлайн гледане,ама тц..Никъде нищо  smile3511

comp03

# 372
Добро утро.

Ние, невъзпитаните фенки на Хюрем, отговаряме по няколко пъти, на едни и същи въпроси, но когато ние питаме- отговор няма. newsm78

МИЛИ  DORE-MI И MANOWAR,
Надявам се в новата тема да отговорите на моите въпроси, така както аз отговорих на вашите.

1.Кое от децата си, защитаваше Валиде, когато уби коня на Хюрем?
2.Кое от децата си, защитаваше Валиде, когато нае убийците за да убият Хюрем?
3.Кое от децата си, защитаваше Валиде, когато искаше да омъжи Хюрем?
4.Кое от децата си, защитаваше Валиде, когато изнудваше Хюрем, като за целта използваше децата на на Хюрем?
5.Кое от децата си, защитаваше Валиде, когато изнудваше Хюрем с тефтера, въпреки, че знаеше какво е написано в него и знаеше, че Хюрем е невинна?
6.Кое от децата си, защитаваше Валиде, когато изпрати Фатма да убие Хюрем?
7.Колко опита за убийство, направи Валиде над Хюрем?
8.Кое от децата си, защитаваше Валиде, когато уби Нюлюфер?
Мисля, че така зададени въпросите, са доста ясни и очаквам ясни отговори.

Следващите ми въпроси, са относно достойнството и величието на Валиде.

Кога се постави достойно и честно, спрямо действията си?Кога пое отговорност за същите?

1.Когато уби едно беззащитно същество, което по никакъв начин не можеше да се брани?
Изправи ли се с гордо вдигната глава пред Султана и призна ли си, че само за да причини болка на Хюрем го е направила?
2.Когато изпрати Фатма да Убие Хюрем, пое ли отговорността за действията си?
3.Когато изпрати наемниците да убият Хюрем, пое ли отговорност за деянията си?
4.Достойно ли беше поведението на Валиде, спрямо Даие?
5.Кога в тези 73 епизода видяхте, Валиде да се занимава с политика?

DORE-MI , MANOWAR, ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ ЗА ТОчНИТЕ И ЯСНИ ОТГОВОРИ. Peace Peace Peace

Отговорих ти ,
Ти ми отговори- Кое от децата си защитаваше Валиде, като уби коня на Хюрем.
Кое от децата си защитаваше като взе детето на Хюрем и не и позволяваше да го вижда- само защото Хюрем каза истината - че не е била развалена храната а отровена.
Какво направи Хюрем, което другите не са.
Колко до това, че Валиде презентира династията, да но не тази Валиде а друга- Кьосем Султан.
Както, всички видяхме, тази Валиде нямаше никаква власт над Султана, единственото, което постигна е, че Султана приемаше временно Махи в четвъртъците , но не можа да го накара да спи с нея.

Отговорих също-Сюлейман, а коня беше предупреждение. Но сега за коня ли да говорим, като точно ти беше написала(ако не си била ти, извини ме), сравнявайки Хюрем с Екатерина велика и смисъла беше какво ли били 50 човека (един кон на 50 човешки живота ли е равен???), които избила в двореца. Тогава какво ни остава освен да кажем ами: Лека им пръст и ситна им пепел.
Кога е взела детето на Хюрем, това не си го спомням.
Какво е направила Хюрем, което другите не са, вече доста неща написах, даже в един от въпросите ми се съдържа и отговора, на който ти така и не отговори: Защо издевателстваше над една умираща жена и така ли защитаваще децата си.
А иначе по нещата, които всички фенки на Хюрем пишете: злобата означавала самодоволство-това не го знаех, записвам си.
Ако искаш отговори ми за Валиде, ако искаш недей. Аз безкрайно се уморих от Хюрем и даже предпочитам да спрем спора за известно време. Опитах се да обсъдим други образи, не се получи.

Сега имам друго предложение към всички във форума: Съгласни ли сте да обсъждаме епизод по епизод образите? Имам предвид тези, които оттук нататък следват.

Пак ли не си видяла отговора? Защо постоянно, вие фенките на Хюрем пишете, че не ви отговаряме на въпросите? Аз исках на един въпрос да ми отговориш: Защо Хюрем издевателстваше над умиращата Валиде, когато очевидно не пазеше децата си? Ти на един въпрос не ми отговори, а постоянно задаваш едни и същи въпроси, на които вече съм отговорила нееднократно. Или може би искаш да повярват всички, че не отговарям на въпросите. Не знаех за този начин да се води  спор. Ти никъде не си отговорила на този въпрос. Както и на други въпроси. Избирам да не отговарям повече на въпроси, на които съм отговорила.
Неведнъж предложих да спрем с този спор. Неведнъж предложих да разгледаме и други образи. Ще запазим ли добрия тон или пак едно и също?

# 373
Ибрахим най-накрая каза на Хатидже, че не е нужно да брани любовта им ( брака им ) с титлата си, а със сърцето си.

# 374
  • Атлантис, Галактика Пегас
А пък тя отново Династия...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт