Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 50

• 44 204
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
моля да не ми слагат думи в устата bggirl.  И не знаех че сме на отбори ...

Впроччем вие сами доказахте моите думи - вижте си постовете през последните 10 мин.

И казвате че не съм права - моля  всяка от вас да напише списък с лошите неща извършени от Хюррем. (само не започвайте от - вие първи напишете. Мисля че всяка, която харесва Ибрахим е казала и какво не приема в него. Той не е идеален. Той е човек!)

Ще очаквам с нетърпение вашият задълбочен анализ на образа на Хюррем.  Two Hearts

# 496
Така е Корделия,
Който, каквото и да напише, историята няма да промени.
37 години Сюлейман е обичал Хюрем, всяка една жена може само да мечтае за такава любов, не мога и да си представя, какво е да обичаш един човек до последният му дъх, да искаш и след смъртта си да бъдеш с него.
Кои сме ние и осъзнаваме ли, кого обсъждаме, дали някоя от нас, ще има това щастие да изживее такава любов, пожелавам я на всички- хюремки и антихюремки.
Каква е била Хюрем...кой знае? Аз не.
Но явно е имало нещо в нея, което е накарало един Велик мъж, да я обича до последният си дъх.
Поклон пред такава любов. Peace Peace Peace

# 497
Извинявам се,но като чета някой постове се чувствам..Все едно Ибрахим ме хванал за грацмуля и казва какво да направя,и да му давам безкрайни обяснения

# 498
37 години Сюлейман е обичал Хюрем,

# 499
  • Burgas
може и да е било дъщеричка, но Махидевран да го е подменила с  момченце  baby_neutral

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 22:46 от PIPINA127

# 500
Така е Корделия,
Който, каквото и да напише, историята няма да промени.
37 години Сюлейман е обичал Хюрем, всяка една жена може само да мечтае за такава любов, не мога и да си представя, какво е да обичаш един човек до последният му дъх, да искаш и след смъртта си да бъдеш с него.
Кои сме ние и осъзнаваме ли, кого обсъждаме, дали някоя от нас, ще има това щастие да изживее такава любов, пожелавам я на всички- хюремки и антихюремки.
Каква е била Хюрем...кой знае? Аз не.
Но явно е имало нещо в нея, което е накарало един Велик мъж, да я обича до последният си дъх.
Поклон пред такава любов. Peace Peace Peace

Ами ,това е!
 smile3501 smile3501 smile3501

Хм,може и Пипина да е права с подмяната на бебетата-само това още не бяхме го гледали във филма Hug newsm53 newsm62

# 501
  • Атлантис, Галактика Пегас

Впроччем вие сами доказахте моите думи - вижте си постовете през последните 10 мин.

И казвате че не съм права - моля  всяка от вас да напише списък с лошите неща извършени от Хюррем. (само не започвайте от - вие първи напишете. Мисля че всяка, която харесва Ибрахим е казала и какво не приема в него. Той не е идеален. Той е човек!)

Ще очаквам с нетърпение вашият задълбочен анализ на образа на Хюррем.  Two Hearts
Единствено в което аз я виня- Мария и само толкова.  Peace
Ако вменяваш играта и с Валиде на легло.... е... на Валиде игрите не са по малко и никак не са невинни.

# 502
  • София
И това ще да е твоят начин да докажеш толерантност,може би?!?
Защото това, което постигна е да докажеш тази крилата мисъл...

# 503
  • Burgas
Ибрахим да не би да не мисли да вклини някой между СС и Хюррем? (че той никога не е спирал... чия беше идея да вкара Мария в леглото на СС???? Изабела? Джулия? )
Хюррем хем и се ще да даде детето на Нигяр, хем и се ще да използва по най добър начин детето. Думите аз и без това не исках да я задържа и Нигяр все някога трябва да узнае.
Заповедта да убие Фируза- е след като не се получи да се отърве безкръвно...
Махидевран не спря да кълве. По всякакъв начин- настанявайки в стая дето уж била щастлива и това и била първа нощ...
Фатма не искам дори да коментирам още се чудя как Хюррем не я запали и изгори?
съвета към Ленчето е добър.
Тя вижда нещата така- Мустафа на трона смърт за нея и децата- всички средства са позволени

Kordelia,  newsm10 Подкрепям. С две думи казано, всеки да си търпи последствията  Crossing Arms или каквото повикало, такова се обадило  Peace

# 504
 Здравейте!Първо да ни е честита юбилейната тема и благодаря на всички,които се трудят тук,за преводите,за допълнителната информация newsm18  Hands Clap Hands Clap omm
   От три теми се опитвам да се запиша,ама няма стигане,но затова пък изчетох много и дъъъълги постове на съфорумки.Момичета,наистина ли не можете да се насладите на великолепния филм и актьорска игра?Защото ,макар и относителна и субективна,историята е достигнала до нас по този начин-една Велика любов между  султана и Хюррем.Не казвам луда,изпепеляваща,но дълбока,стойностна и изискваща всеобщо уважение.
  Не искам и аз да се включвам в дискусия защо и колко харесвам Хюррем,но... държа да отбележа,че с развитието на сериала и изграждането на образите,хора от противниковия лагер започнаха да я уважават и харесват ,дори да и помагат.Единственият преминал,макар и за кратко,в лагера на Ибрахим беше Нигяр,но това беше любов,а любовта ....не признава нищо.
   И пу-пу,дано не е истина новината за Феруззе-и ако трябва дайте да пускаме подписка-аман от измислени герои Crossing Arms

# 505
  • Мюнхен
Сега и аз да споделя моето впечатление от 74-ти епизод. Много ми хареса. Сцената на Х. и СС. Не само, че не я прекъсна когато говореше за Мустафа и Махито, което е нещо ново, но дори се заинтересува защо мисли така. После признанието му, че е правил всичко заради нея. Видях пак любовта в очите му, как затвори очи когато я прегърна. Жестове, които бяхме позабравили. Понеже вчера гледах серията от първи сезон, когато Хюрем му постави ултиматум или тя или двете нови заложници, не мога да не направя сравнение с молбата на Фирузе да не заминава. Тогава той потъпка много с това решение и остави всички с отворена уста. Спомням си думите му : "Управлявам държава на 3 морета, но не мога да се справя с една разбунтувана любима. Не мога да се справя с това, без да направя отстъпка". Каза и че с тази постъпка го е накарала пак да се влюби в нея. Докато Фирузето си спечели само една прегръдка. Харесаха ми и думите на Афифе. Много бързо свали Фирузе на земята. Стана ми малко мъчно за Махито, когато си спомняше миналото със СС, но когато отиде при Хюрем и не пропусна да и напомни колко обича стаята и леглото, в което спи тя, за да и намекне, за любовните и вечери със султана и съжалението ми към нея се изпариха. Вместо да се радва на внучето, тя пак се заяжда. Хареса ми и сцената с пъдпъдъците и думите и към М., че фондациите могат да имат само едно предназначение, да помагат на хората.  Joy
Хатидже пак яхна метлата. Толкова време си мълча и когато омъжиха Нигяр, тогава почна да ревнува, та чак и не забрави пак да припомни на Ибо, че тя е държавата. Сцените на И. с Кадер бяха страхотни. Няма да ги коментирам, мнението ми съвпада с това на Фенката и Пипина.  Peace
Много силни бяха и сцените СС и Мехмет, Мустафа и Мехмет, СС и Мустафа и спомените на СС. Аз много харесвам Мустафа, но не ми харесаха реакциите му след разказа на Мехмет и после когато го видя с баща им. Силното желание да се качи на трона не може да се скрие. Когато Мехмет говореше със СС, той каза, че не се съмнява, че брат му ще се справи много добре. Дори не намекна, че смята, че трона може да е негов. Повече се потресе от думите на баща му за братоубийството. И след това когато попита Мустафа, дали би го направил. Много силни сцени! Да не забравяме откритието на Рустем! Крайно време беше.

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 22:21 от bggirl22

# 506
Извинявам се,но като чета някой постове се чувствам..Все едно Ибрахим ме хванал за грацмуля и казва какво да направя,и да му давам безкрайни обяснения

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 507

Когато Елизабет І праща на дръвника Мария Стюарт, тя защитава държавата.
Когато св.княз Борис І избива бунтовниците и ослепява сина си, той защитава държавата.
Когато крал Филип ІV Хубавия изгаря на клада Жак дьо Моле и преследва с кръв и меч тамплиерите, той защитава държавата.

В това е разликата между един държавник, издаващ смъртни присъди и една харемска интригантка. Държавникът действа в полза на обществото, престъпника - в своя полза.

Тъй де, то като се разклати стола, всички почват да работят в полза на обществото.Даже и Великата инквизиция. Mr. Green
Всичко това е едно и също.Запазване на влияние и власт.Само че, едните дайстват на едро, други на дребно или докъдето им се простира ръката.

# 508

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 509
  • Мюнхен

Бях го сложила в кавички нали?? Пък и го написах, защото друг го беше писал. Беше иронично!
Но си права твоето "НИЕ" и "ВИЕ" е по-правилно

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 22:17 от bggirl22

Общи условия

Активация на акаунт