Нашите кухни - тема 47

• 98 864
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
  • на Мелмак
Някой знае ли от какъв материал са направени вратичките на едновремешните бели соц сакашета?

В момента се чудим от какъв материал да са шкафовете в антрето - при всички положения ще са бели. Гледахме обикновено бяло пдч на егер и много пластмасово стои. МДФ лак е скъпо и нерационално за антрето. Почти сме се спрели на ПДЧ гланц, хубаво стои, доста лъскаво, но и цената пак е доста. И си спомням за тези соц сакашета, които бяха много гладки и с фин завършек и лек блясък, не чак такъв блясък колкото на ПДЧ гланца, който гледаме в момента...

аз имам ПДЧ-гланц,което е на цената на обикновенното си ПДЧ,принципно няма разлика,купувала съм го от вносител,а друг е въпросът,че фирмите си го оскъпяват изкуствено,защото било гланц Wink
Добре звучи но дали е така ако може вносител и цени за да се убедим и сега има ПДЧ бяло гланц и еоколо 18.00 лв м2
например роси.бг
там няма разлика между ПДЧ гланц и мат

# 151
  • Раковски
Турските гланцове (от роси) на цената на ПДЧ-то го смятайте за имитация на гланц, лъскаво е, но е с портокалов ефект. Има гланц на егер 160 лева листа, после следват по-добрите и по-скъпи гланцове на основа МДФ.

# 152
  • София
Някой знае ли от какъв материал са направени вратичките на едновремешните бели соц сакашета?

В момента се чудим от какъв материал да са шкафовете в антрето - при всички положения ще са бели. Гледахме обикновено бяло пдч на егер и много пластмасово стои. МДФ лак е скъпо и нерационално за антрето. Почти сме се спрели на ПДЧ гланц, хубаво стои, доста лъскаво, но и цената пак е доста. И си спомням за тези соц сакашета, които бяха много гладки и с фин завършек и лек блясък, не чак такъв блясък колкото на ПДЧ гланца, който гледаме в момента...

аз имам ПДЧ-гланц,което е на цената на обикновенното си ПДЧ,принципно няма разлика,купувала съм го от вносител,а друг е въпросът,че фирмите си го оскъпяват изкуствено,защото било гланц Wink
Добре звучи но дали е така ако може вносител и цени за да се убедим и сега има ПДЧ бяло гланц и еоколо 18.00 лв м2
например роси.бг
там няма разлика между ПДЧ гланц и мат

Не е вярно това което е написано.
Хора дето не разбират от материали по-добре да не се изказват.
Аман от некомпетентни хора в тази държава да дават акъл и да свяват смут.
Нито една фирма не се занимава с глупости да продава ПДЧ на различни цени от доставните - има телефони, интернет и т.н. откъдето може човек да разбере цената.
ФИРМИТЕ ПРОДАВАТ ЗНАНИЯ, ОПИТ, МАЙСТОРЛЪК, които са доста по-скъпи от материалите.
Много повече негативни мнения има за "майсторите" дето не са фирми във форума отколкото за
истинските фирми да не изброявам имена.

Съгласен съм на 100% със Shadowman,

Турските гланцове (от роси) на цената на ПДЧ-то го смятайте за имитация на гланц, лъскаво е, но е с портокалов ефект. Има гланц на егер 160 лева листа, после следват по-добрите и по-скъпи гланцове на основа МДФ.

# 153
Турските гланцове (от роси) на цената на ПДЧ-то го смятайте за имитация на гланц, лъскаво е, но е с портокалов ефект.
С целулит както се изказа една позната  Laughing
Абсолютно вярно.

# 154
  • на Мелмак
Ауууу Laughing
посипвам си главата с пепел,че отговорих неправилно.
Моля ,следващият път компетентните /не визирам шадоуман/
изкажете се преди нас незнающите,
преди да сме Ви вбесили и да бъдем Обиждани.....

пп.Простотията отдавна не ходи по гората.

# 155
Момичета моля ви за съвет. Искам да имам бяла кухня, но харесвам класическите модели, които се правят главно от масив. От друга страна, ако е от масив трябва да се боядисва, а защо да боядисвам дърво. Може ли от някакъв друг материал да се направи, например като МДФ и каква приблизително би била цената за кухня с дължина около 7 метра. Казвам приблизително, защото не включвам никакви механизми освен панти.

# 156
  • Раковски
Въпроса е какъв цвят искате да постигнете, бяло или кафяво. А цената е доста разтеглово понятие понеже има различни видове МДФ.

# 157
Шедоуман, за бяла кухня говоря или нюанс на бялото кремаво, магнолия. Много хубаво е да е масив, но не си заслужава да съсипвам масив с боя. За това въпросът ми е за друг материал. Познавам МДФ като някакъв компресиран хартиен материал, който конструиран като мебели е ужасно тежък, а и се раздува от влага. Нямам представа колко вида МДФ има

# 158
  • Раковски
Имах предвид вида на фурнира, от там идва и цената на МДФ, дали ще е дъб, бук или нещо друго.

# 159
Ако ще е фурнирован МДФ, по-добре да е масив. Аз говоря за боядисан МДФ. А имате ли представа дали мелница за отпадъци може да се монтира на по-малкото корито от мивка с 2 корита за шкаф 60 сантиметра.

# 160
  • Раковски
Ако ще е фурнирован МДФ, по-добре да е масив. Аз говоря за боядисан МДФ. А имате ли представа дали мелница за отпадъци може да се монтира на по-малкото корито от мивка с 2 корита за шкаф 60 сантиметра.

Мисля, че малко по-напред имаше такъв въпрос. Значи според мен трябва да си харесаш мивка и после да си избереш мелница, като гледате диаметъра на самата мелница и дали ще се събере под малкото корито което е по-плитко от голямото и може самото корито да пречи.

# 161
  • София
........................А имате ли представа дали мелница за отпадъци може да се монтира на по-малкото корито от мивка с 2 корита за шкаф 60 сантиметра.

Мелница за отпадъци може да се монтира на всяка мивка със сифон 3 1/2" .
Диаметъра на мелниците е средно около 20-28см и височина 35-40см.
Важно нещо е винаги да тече вода в мелницата докато работи.
Ако има място в шкафа не е проблем да се монтира на малкото корито.

Ауууу Laughing
......
изкажете се преди нас незнающите,
преди да сме Ви вбесили и да бъдем Обиждани.....

пп.Простотията отдавна не ходи по гората.

Факт е че сте незнаещи и то очеваден ,
а пък хора без връзка със Земята живеещи на
Мелмак да ми говорят за простотия, гора и т.н. е малко смешно...

Извинявам се за спама,ама не се стърпях

Последна редакция: нд, 16 дек 2012, 10:20 от Magikos

# 162
  • Раковски

Според мен е важно дали голямото корито няма да пречи да се монтира мелачката.

# 163
Magikos,  Shadowman, страхотни сте! Безкрайно ви благодаря за отговароа за мелницата. Значи би било възможно ако размерите на шкафа с избраната мивка позволяват и ако не пречи голямото корито. Ами ще меря. Аз за сега съм се още в процес на планиране и проучване. Иска ми се да оформя идеята си преди да премина към практическото планиране и изпълнение. Пък и все още размерите на кухнята не са съвсем фиксирани, защото ремонтът не е свършил, а доколкото знач и милиметрите имат значение понякога.
Magikos, да известно ми е, че се иска постоянно течаща вода докато мелницата работи, затоеа ми се иска да е на малкото корито, ако използувам голямото за нещо друго едновременно. После почистването на канала с препарати през мелницата е проблем, доколкото разбрах. Може и да не съм разбрала правилно, разбира се.
Shadowman, прекрасна помощ указвате на хората с тези подробни схеми. Явно сте невероятно добър в работата си.   bouquet. Все пак можете ли да ми кажете дали може да се направи класическа кухня от МДФ боядисан, а не фурнирован и ориентировъчна цена за около 7 метра кухня. Ориентировъчна, а не конкретна. Материал, работа и панти на блум.

# 164
Идвам вече да покажа почти готовата кухня (предстои да си поръчаме шкаф за трапезарията само).

Слагам преди и след да видите разликите Simple Smile

Преди

Пак преди

След

Пак след

След

Общи условия

Активация на акаунт