Нашите кухни - тема 47

• 98 860
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Много благодаря на всички за мненията   bouquet Радвам се , че попитах. Мивката не сме я избрали още, проектантът я е сложил за визуална представа. Мъжо иска да е с такъв отцедник, на мен ми е малко грозен и след като и вие казвате, че няма смисъл от него , няма и да се купи такава мивка. Ще гледам е по-голяма, но определено нямам намерение да мия тави и тенджери в нея.

А какво ще спечеля, ако сменя бутилника с шкафа с котлоните т.е. общата им дължина е 75см и котлоните пак ще идат върху бутилника и ще останат 15см до стената.

# 121

А какво ще спечеля, ако сменя бутилника с шкафа с котлоните т.е. общата им дължина е 75см и котлоните пак ще идат върху бутилника и ще останат 15см до стената.

котлона и шкафа с аспиратора също се изместват с 15 см на ляво по удобно ще ти е при готвене
ето така ще изглегда http://dox.bg/files/dw?a=9a2cc031c6

Последна редакция: пн, 10 дек 2012, 15:27 от 4efits

# 122
  • София
4efits, по моя проект след бутилника е съдомиялната , а момчетата казаха, че котлоните може да са върху бутилника, може и местата да се сменят , както казваш. Благодаря за труда и схемата   bouquet
Изясниха ми се слабите места в нашата кухня, благодаря на всички за мненията   bouquet

# 123
Сега като гледам корекцията на 4efits, наистина е по-удачно да е в този вариант. Не знам колко ти надстърча колоната с фурната от ръба на комина, ако стърчи и малко, а разстоянието между нея и другите шкафове е по-малка от около 50см (както изглежда е) може да не можеш да си отваряш до край чекмеджетата, особено ако са с механизъм за пълно изтегляне.

# 124
4efits, по моя проект след бутилника е съдомиялната , а момчетата казаха, че котлоните може да са върху бутилника, може и местата да се сменят , както казваш. Благодаря за труда и схемата   bouquet
Изясниха ми се слабите места в нашата кухня, благодаря на всички за мненията   bouquet
да tri с съдомиялната е 3 шкаф от дясно на ляво http://dox.bg/files/dw?a=d953bbf44f и http://dox.bg/files/dw?a=fe78c75393 няма проблем с монтажа на котлоните е ти как ще работиш на тях плътно в дясно ще ти бъде доста неудобно за работа

Последна редакция: вт, 11 дек 2012, 04:58 от 4efits

# 125
  • София
Миоки, шкафа с фурната съвпада точно с ръба на колоната (то е комина де) , но си права, че за по-сигурно е да се изместят наляво тия чекмеджета. Дано не е късно да се промени, че предплатихме, но не вярвам за 2-3 дни да са нарязали вратите.

# 126
  • Раковски
Не знам дали са вземи предвид и дръжките които настърчат 2-3 см.

# 127
  • София
Не знам дали са вземи предвид и дръжките които настърчат 2-3 см.
Не само дръжките на чекмеджетата ще са проблемни.
А помисли, че си сложила едно пиле да се пече и народа иска и десерт за вечеря.
Правиш им някакво кремче,ориз с мляко или каквото и да е което си иска бъркане на котлона.
Заставаш и почваш да бъркаш, а печката ти духа жега в гърба, котлона те пече отпред и направо
става малък ад.

# 128
Моята печка е с такова разположение. Не ми е проблем готвенето. Просто от дясната страна, която е почти плътно до стената, са ми малките котлони. Тях ги използвам основно за варене на пара и правене на кафе. Готвя главно на котлоните от лявата страна, без да изпитвам неудобства.
Тъй че, triffy, ако си разположиш котлоните удачно, няма да имаш проблеми при готвенето.   Wink

# 129
triffy, помисли колко държиш на отцедник на мивката.
..................
2. Яде от плота, който при теб и без това не е много. Вярно, че може да се ползва и като плот, но не е същото.
..........................
Подкрепям! Точно поради тази причина си взех мивка без отцедник, както и двойка котлони въпреки че първоначално държах на четворка.

Слагаш отцедника в глухия ъгъл (при кухня Г, П) - място от плота, което не е пряко достъпно.
Сега ползвам кухня без миялна и без отцедник - сетете се къде мога да поставям прибори, докато ги обработя и къде стои сушката и какво се случва с плота и колко от него е свободен  Wink. Close

# 130
  • София
а какво толкова им обработвате на съдовете, ако ще се мият в миялна?
аз съм без отцедници и подобни проспособления, избутвам големите отпадъци в коша и директно редя в миялната.
нито плота ми е зает, нито се трупа нещо  Rolling Eyes

# 131
  • на Мелмак
аз съм без отцедници и подобни проспособления, избутвам големите отпадъци в коша и директно редя в миялната.
и аз съм така,даже се ядосвам,че си взех голяма мивка Mr. Green

# 132
  • София
аз и за малката миялна се ядосвам, но ще се поправя в близко бъдеще, надявам се  Mr. Green

# 133
  • Стара Загора
да споделя и моето лично мнение  Grinning,голяма мивка е голямо предимство ,изключително съм доволна от голяма мивка,ако трябва отжово да избирам пак бих избрала голяма.Отцедник нямам ,излишен е когато има миялна.Скоро миялната ми беше 24 дена в сервиз ,ми оправих се без отцедник,мих в мивката и после отцеждах на един поднос с кърпа на плота.Искарах така 24 дена без проблем.Излишно е отцедника да заема място от плота ако имате миялна. Grinning

# 134
И аз въпреки голямата миялна,си сложих огромна мивка без отцедник(той ми е в шкаф над мивката) и съм страшно,страшно доволна.А батерията от ибей,с издърпващия марку4 ми върши просто страхотна работа и препоръ4вам с две ръце!

Общи условия

Активация на акаунт