Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 127

• 80 012
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Започвам да боря тортата за диабетика  и ми възникнаха още две чуденки  Blush
- дали ще успея да направя по стандартния метод ганаш ако използвам шоколад за диабетици и сметана за готвене
и
- по препоръка се снабдих със Стевия, разбрах, че е подходяща и за печене, та колко Стевия отговаря на лъжица захар  Thinking. Ще пробвам блатовете на Пепи с малко пшенично и типово брашно
Чудя се ако измажа само с разбито масло дали ще е добре, разбрахме се че ще си бели отгоре фондана.
Благодаря на всеки включил се  Hug

# 121
Мечо Пухче, за Стевията- аз съм ползвала на пакетчета, едно пакетче отговаря на 60г. захар. Надявам се съм била полезна.

# 122
  • София
Enze надявах се да се включиш  Hug а колко грама е едно пакетче?

# 123

Меченце, 12г. е едно пакетче(една с.л. приблизително), отговаря на 60г. захар.

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 22:13 от enze

# 124
  • Велико Търново
metchopooh, аз съм с много много скромен опит, но да си кажа все пак, че почти винаги измазвам само с масло, примесено с малко мармалад или желе, защото така и не можах да докарам свестен маслен крем, дето да не ми хруска в него захарта. Та евентуално с конфитюр за диабетици ...?

А имам позната сладкарка, която твърди, че никога не измазва с нищо, просто "облича" тортата отгоре със захарното тесто и това е. Но това така и не съм посмяла да го направя, за да кажа, че става.

Вместо захар може да се ползва и фруктоза, стига да не се пече. Т.е. в крема може да се сложи - вкуса й е като на захарта, докато на Стевията е по-различен.

# 125
Здравейте момичета, първо да кажа "Невероятни сте". Повечето ви произведения спират
дъха на обикновените хора. Да си призная преди 2-3 години и аз направих няколко опита да сътворя нещо но зарибяването беше за кратко. Сега имам бебенце и като че ли пак ми се прииска да се "поизцапам". Та имам няколко гел-бои SQ от Змееборец съм ги взимала но не мога да видя никъде срок на годност  юимате ли някаква идея колко може да е той или пък колко време след отварянето им? Благодаря предварително!

# 126
Здравейте момичета!Влизам с молба за помощ  Embarassed
Имам не леката задача за първи път да направя 3Д торта на сграда,става въпрос за това заведение

Тортата не я искат голяма за моя радост.Мисля да я направя на два етажа,в смисъл вторият етаж от заведението да е на отделна подложка.Но моля ви да ме посъветвате,първо да я покрия с ММ и тогава да лепя детайлите отвън или директно върху масленият крем (но тогава се чудя,дали няма да се свлекат  newsm78 ).Има ли някакви техники,които трябва да спазвам?От какво да направя покрива (дали да е от готовите блатове,че са по-твърди  newsm78 ).Много питанки,малко време.Ще съм благодарна на всякакъв съвет  Praynig Умирам от страх да не се изложа прекалено много,а в същото време това е предизвикателство за мен.Предварително Благодаря!

# 127
*nin4eto*, aз съм правила подобна торта, само че искаха да е къща и държаха да има на покрива слънчеви колектори. Покривът направих от едни тънки вафлички, ти може да сложиш вафлени кори. Аз ги намазах с маслен крем и отгоре направо сложих фондан. Можеше да поработя повече върху покрива, но нямах време. И да, първо си я облечи с фондан и тогава лепи прозорци т.н. Ето моята, не е нещо кой знае какво, но ако може с нещо да ти помогне:

# 128
Нинчето,не знам с колко време разполагаш , но ако се търси сериозна прилика на тортата със сградата аз бих си направила макет от картон/какъвто ти попадне, или по-твърда хартия/.Така ще имаш представа за това, как ще изглежда в завършен вид- пропорции, форми, размер, а и ще си имаш "кройки" за стените, прозорците и други детайли.Ако се налага да се правят изнесените козирки-бих сложила междинна подложка в тортата-сграда, за да не се чудя как да ги залепя после .Колонките на терасата лесно ще направиш от дълги шишчета,облечени с ММ, които забий до долу.Така ще ти дадат допълнителна опора за покрива.Гледам, че не е покрит с керемиди, затова едни застъпени овалчета или кръгчета ще имитират добре новите покривни материали.Според мен може би няма да е проблем да бъде от готовите правоъгълни блатове,облечени и тогава налепени керемидките.Все пак отдолу ще е торта, а не кухина.Но мисля, че тортата-сграда трябва да я направиш с триъгълна форма под покрива, за да прилепне той плътно.Преди да режеш блата за покрива, може би няма да е лошо да го направиш от хартия,която ще ползваш после като шаблон, за да избегнеш несъразмерност в крайния вариант.Сигурно звучи много сложно всичко това, но в действителност ще ти отнеме не повече от три-четири часа да изрежеш и напаснеш всичко предварително.
 Момичета,рядко влизам тук напоследък, но разглеждам всичко с удоволствие Heart EyesМного красиви неща има по последните страници GrinningДавайте все така!!!

# 129
Една Египетска торта  за домашна консумация хич я няма на вид но пък страшно вкусна.[/img]

# 130
Момичета,аз най-после съм напълно готова и що годе съм доволна от резултата.От самото измазване като заместител на фондана съм очарована.След двадни във хладилника е супер засъхнало,на пипане е като фондан но мнооооооооооого тънак.Нито цапа нито остават белези ако го пипнеш.А и е вкусно,мъж ми изяде това което остана и каза че е триста пъти по вкусно от захарното тесто.
Виж със цветята както си знаех прекалих,а и не струват ама аз толкова си мога.Изпуснах семинара за което още не мога да си простя,а там се надявах да се науча.Това са истинските цветове,снимах навън на тераста.

Лек ден на всички.

# 131
ditsan, тортата ти се е получила добре, но на мен ми идва малко претрупана. ЩЕ споделиш ли крема, с който си я покрила? Може и да си казвала, но съм изпуснала. И друго да те питам - каква боя ползва за него? Аз имам само гелови и ми се пресичат в кремове. Вчера гледах едни на прах, но 6 евро за няколко грама ми се стори безумна цена.

# 132
Мариета,наистина малко прекалих със цветята и стана попретрупана.Но във интерес на истината първо бях сложила само букета във средата и някак ми стоеше като за майка и тая торта а не за дете.Вярно че малката се мисли за голяма вече но все пак навършва 11 години и си е още дете.Искаше ми се да е по шаренка и весела като за дете.Рано и е още да минава във графа голями.
ето поста ми със обясненията за крема,а боята ми е прахообразна.Сложих мнооого малко и пак стана наситено.
Влизам да ви кажа кави ги свърших днес.
Забърках масло 125гр  с половин кутия кондензирано мляко.След като се разби хубаво добавих една малка кафяна чашка сметана и 3 лъжици голди микс.Оставих да се разбие хубаво и добавих прахообразна жълта боя.Стана перфектна консистенция за измазване.Измазах веднъж направо в/у блатовете и оставих за 3 часа да стегне.Не беше стегнало хубаво,на пипане седеше мекичко но някак беше засъхнало.Затова добавих още половин пакетче масло и доразбих пак,измазах втори път и със нагрят нож загладих Мале,стана като стъкло.Ако успее и хубаво да стегне ще е върха.Мисля да я оставя до сутринта така,за да видя дали няма да прозира някъде  и ако се наложи пак да измажа.
Утре ще докладвам.

# 133
  • ВАРНА морето сините вълни
Диде идеална си е тортичката на мен много ми харесва
 извинете момичета че снощи не съм видяла - имах впредвид  кутия с маскарпоне дали мога да замразя -правих вчера торта и бях взела две кутии маскарпоне и ми остана почти пълна кутия и се чудих дали може да се замразява или да зарадвам без време мойте и да забъркам някой крем че само обикалят около мен и питам - крем остана ли  Mr. Green

# 134
.... или да зарадвам без време мойте и да забъркам някой крем че само обикалят около мен и питам - крем остана ли  Mr. Green
Нахрани челядта, не се скръндзи! Чисто маскарпоне и чиста квасена сметана, не стават за фризера.

Дитсън - жълтото е страхотно, китките са ми в повече, обаче.Или може би не китките, а финтифлюшките наоколо. Шприца ти е супер!

Общи условия

Активация на акаунт