Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Необходимо ли е да се нанесе крем под захарната глазура и какъв?
С кои захарни покрития се работи най-лесно и какво да избера?
Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Необходимо ли е да се нанесе крем под захарната глазура и какъв?
Да, необходимо е да се нанесе крем под захарната глазура, тъй като ако не го направите, тя може да прозира, да стане нервна и дори има опасност покритието да се свлече. Най-добре е да използвате маслен крем, леко разреден кайсиев конфитюр или шоколадов ганаш с повече шоколад, за да осигурите по-добро придържане.
-
С кои захарни покрития се работи най-лесно и какво да избера?
-
Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
-
С какво се слепват елементите на фигурите и с какво се залепват самите фигури към тортата?
-
Колко дълго издържат захарните покрития?
... пише, че съдържа минимум 50% какао. Просто съм намерила хубав шоколад, защото съм пробвала и с други и ми се пресече тестото.
И на мен с черен 70% ми се е пресичало! 

Да живеЙ пищова за фитили, каке!!!Иначе не бих се хванала за нищо на света!!!
За тортата какво да ти кажа- обикновена, с пандишпанови платки, ваниловия крем на доктора/Йоткер/, разбит с 300мл мляко и смесен с 250г разбита подсладена сметана.Наредих и прасковите от един компот.А-сиропирах блатовете със сока от компота.Набързо, за два дни, толкоз!Кълбетата този път са бутафорни
Еми-това е!