Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Необходимо ли е да се нанесе крем под захарната глазура и какъв?
С кои захарни покрития се работи най-лесно и какво да избера?
Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Необходимо ли е да се нанесе крем под захарната глазура и какъв?
Да, необходимо е да се нанесе крем под захарната глазура, тъй като ако не го направите, тя може да прозира, да стане нервна и дори има опасност покритието да се свлече. Най-добре е да използвате маслен крем, леко разреден кайсиев конфитюр или шоколадов ганаш с повече шоколад, за да осигурите по-добро придържане.
-
С кои захарни покрития се работи най-лесно и какво да избера?
-
Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
-
С какво се слепват елементите на фигурите и с какво се залепват самите фигури към тортата?
-
Колко дълго издържат захарните покрития?


Вероятно би се получило - благодаря за идеята - ще я пробвам скоро.
А очилата ги залепих, защото черното не е фондан, а марципан и той не изсъхва. Преди 4 дни направих едни очила от него и ги оставих да се сушат на въздух, но ефект нулев. Нямаше разнообразие от цветове на фондан по магазините, а и черна боя не можах да открия, че да си направя сама и така се случиха нещата...със залепени очила.
А как, по-скоро с какво се заглаждат?! Има ли специална шпатула, или друго?! Не си представям как мога да го направя гладък с нож, например?



