Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 127

  • 79 530
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 3 464
Благодаря ти ditsan права си. Peace

# 676
  • Мнения: 486
Имам въпросче ,направих един крем шоколад+сметана +желатин и добавих разбита сметана =стана шоколадов мус .Та въпроса е дали мога да измажа тортата с този крем (искам да си спестя разбиване на маслен крем)???

# 677
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Имам въпросче ,направих един крем шоколад+сметана +желатин и добавих разбита сметана =стана шоколадов мус .Та въпроса е дали мога да измажа тортата с този крем (искам да си спестя разбиване на маслен крем)???
желатин ... сметана ...тц според мен не става

# 678
  • Мнения: 486
След като сглобих тортата я измазах с този крин,чудно стегна в хладилника и я залях с  стана добре.мисля че и с фондан можеше да я покрия.

# 679
  • Мнения: 148
Той е стегнал и за заливане няма проблем,но за фондан има опасност да разтопи покритието.

# 680
  • Мнения: 486
Хм...по-напред не помня кой ми писа ,че може с ганаш да се измазва и затова се чудих под фондан става ли?Нали ганаша е шоколад и сметана?А върху залятата торта с шоколад смятам да сложа цветя от фондан за тях мисля няма проблем!!!

# 681
  • Мнения: 1 173
Хм...понапреда не помня кой ми писа ,че може с гамаш да се измазва и затова се чудих под фонтан става ли?Нали гамаша е шоколад и сметана?А върху залятата торта с шоколад смятам да сложа цветя от фонтан за тях мисля няма проблем!!!
С Ганаш може , но много зависи в какво съотношение ти е шоколада , дали е млечен , бял ...колкото по-мек ти е Ганаша , толкова вероятността да ти се стопи покритието е по -голяма . Ганаш + маслен става бетон - хем по-лесно се измазва , хем по-вкусно

Шемет верно ли  замразен сиропиран пандишпан . Веднъж замразявах пандишпанова торта , не знам аз ли си внуших , че вкуса е променен или наистина беше , но не съм повторила да замразя пандишпан отново . Иначе каква ли торта не съм и разлика не съм намирала  Thinking .
 В този ред на мисли , ти пробвала ли си SMBC или IMBC за измазване , все си мисля че ще е по-стабилен отколкото само маслен

# 682
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
raya_рая аз съм правила само IMBC за къпкейкове - стяга бетон в хладилник - съжалих че го вкарах там изобщо. Пандишпана го пека охлаждам сиропирам и замразявам с хартия за печене между блатовете - после седи сочен, но не като реване  - променя се вкуса, но лично аз го намирам по-добър отколкото прясно сиропиран. Не съм замразявала цяла торта обаче.

# 683
  • Мнения: 660
Привет отново, момичета!

С малко свито сърце ще ви покажа тортата, която направих за утрешния...опс... днешния рожден ден на мъжът ми. Не ми се получи много добре, а и замисълът беше по-различен, но какво пък...като за втора торта с фондан можеше и по-зле да е. Mr. Green

Ще ми се някой от майсторите на торти да ми сподели тайната - как се правят гладки страни на тортата от фондан?! Отгоре добре ми се получи, но отстрани ми се понагърчи и станаха едни плисенца...дето се чудих с какво да ги поскрия. Embarassed Помагайте с идеи, моля, че след месец ще правя торта и за рождения ден на дъщеря ми, а тя е мноооого критична. Wink



И още нещо се присетих: Исках очилата да са върху книгата и да не са така...все едно залепени. Дори си направих ето такава рамка , която исках да облека с фондан....ама изобщо не успях Sad Дали някой е правил подобно нещо, за да ми каже защо не ми се получи? Не успях да закрепя фондана на телчето...а гледах в един сайт как от подобно телче се прави насекомо.

Последна редакция: пн, 07 яну 2013, 01:56 от Tony_st

# 684
  • Мнения: 486
Честит празник на всички празнуващи!
Ванче,Честит Имен Ден!!!

Последна редакция: пн, 07 яну 2013, 15:11 от pashic

# 685
  • Мнения: 148
Аз не съм правила очила,но съм правила дръжки за кошница от тел.И след като и аз не можах да залепя фондана в/у телата,взех и облепих със хартиена лепенка първо,а след това вече със фондан.
А ако черните очила ги беше оставила да изсъхнат,щяха и те да стоят правилно.
За да ти се получат плисета от страни значи че размера на фондана които си разточила е бил малък.Трябва ти голям диаметър за да покриеш без плисета.А за да е гладко отстрани може да използваш ленти от блат които да залепиш отстрани.
Райче,Шемет я разшифровайте тия съкращения че гледам като паднала от Марс.

# 686
  • Мнения: 486
За да ти се получат плисета от страни значи че размера на фондана които си разточила е бил малък.Трябва ти голям диаметър за да покриеш без плисета.А за да е гладко отстрани може да използваш ленти от блат които да залепиш отстрани.
Да ,точно така е и аз скоро го открих сама  Blush  Но като е оцветен фондана все гледам по-малко количество да ползвам и правя малък кръг  Whistling

# 687
  • Мнения: 1 352
ditsan, все се каня да те питам как успяваш да изрежеш блатовете ти толкова тънки? Наблюдавам ти тортите и всички разрези са с много тънки блатове. Аз дори и с онази машинка за рязане не мога така да ги докарам.

# 688
  • Мнения: 148
За да ти се получат плисета от страни значи че размера на фондана които си разточила е бил малък.Трябва ти голям диаметър за да покриеш без плисета.А за да е гладко отстрани може да използваш ленти от блат които да залепиш отстрани.
Да ,точно така е и аз скоро го открих сама  Blush  Но като е оцветен фондана все гледам по-малко количество да ползвам и правя малък кръг  Whistling
Ами незнам дали икономисваш така,защото като разточиш хубаво,това което е във по-вече ти го изрязваш и то пак ти остава.А ако те притеснява че ти остава вече оцветено във съответният цвят то сигурна съм че ще ти влезе във употреба.Аз много пъти точно от такива оцветени останали събирам всичко и много лесно постигам хубаво черно.

Мариета,ами аз съм от мързеливите и работя със готовите платки на Кедър.
Пека само за торти със странни форми и 3Д където ми трябват по -високи блатове.

# 689
  • Мнения: 5 878
Ами точно това ти обясних.
Взимаш и правиш снимка на корицата и я пращаш във Куки буки,там ти я отпечатват във размер кото ти искаш.Правиш тортата и лепиш снимката отгоре.
Ето виж тук
http://www.cookibooki.bg/32-Принт-Център.html
най 0тдолу имаш със потребителска снимка
http://www.cookibooki.bg/OEM/Принт-Център/selfprint-Ядивна-хартия-потребителска-снимка.html
ето това.Прикачаш твоята  снимка и им я пращаш,като посочиш размера колкото искаш.
Ditsan, много благодаря! Спести ми часове ровене в нета, а този магазин не го знаех, много е удобен Simple Smile
Tony_st, случвало ми се е да се получат плисета, може би наистина не съм правила достатъчно количество фондан. В краен случай обаче могат да се изрежат и останалото да се заглади.

За очилата - защо не пробваш да направиш отделно дръжките и основната част (тъй като са плоски, могат лесно да изсъхнат), а после да ги залепиш с малко royal icing? Ако фонданът, от който ги правиш, се втвърдява достатъчно (като купения или този с желатин), не ти трябва тел отдолу.

Общи условия

Активация на акаунт