Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 127

• 79 944
  • 743
  •   1
Отговори
# 15
  • варненка от София
Шеметко, благодаря ти за темата, че се погрижи да има къде да си кудкудякаме.

Пепи, честит рожден ден и от мен, с пожелания за много здраве, много усмивки и късмет.

Мина, много стилно е и красиво ,спор няма.

Marieta много хубави апликирани тортички. Определено втората ми допада повече. Има повече контраст в нея, а в първата ми се сливат цветовете.

Тъй, след като се запознах с изискванията се убедих, че в България в тази насока идеята е да се спъне всяко едно начинание. Що ли да не става и тук като в Англия и в някои щатове от щатите и къде ли още не зная да е легално хоум бейкд храната, чудя си се ей така и до никъде не стигам с това чудене  ooooh!

Пускам и аз една тортичка да не е само запис и отивам да действам по задачки.

Madagascar Cake by silva4ka (marulka_s), on Flickr

# 16
  • Русе
Честит рожден ден на Пепи и от мен !newsm59
Благодаря,за новата тема на shemet_neveroiaten !
Дали ще успея ,по-точно има ли начин да направя торта топка,без да разполагам с тава за пече на топка?Аз си представям,че трябва да изрязвам блатове по формата на гръгла купа и да ги редя в купата...така ще получа половин топка,после още веднъж същата процедура и съединявам.
Дали ще се получи?
Или да изпека висок блат и да го срежа с купата направо,като натисна отгоре?Това няма как да стане,сега помислих и се редактирам...
Дано ме разбрахте... Embarassed

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 13:17 от ilariana

# 17
ilariana, ще стане, как да не стане. После ще я дооформиш с трохи, омешани с айсинг (аз слагам и течен шоколад), оставяш да стегне и измазваш пак с айсинг. Аз така си правя нестандартните форми и ми се получават по-добре от стандартните кръгли или четвъртити.

Като оформяш с трохите, след това си намокри ръцете, по-лесно се разнася и става по-гладко.

# 18
  • Бургас/Пз
Илариана, аз като правих топка, следвах ето тези стъпки http://www.kuharka.ru/talk/kladovka/kulina/5611.html , но с по-големи блатове я направих, че ми трябваха над 20 парчета, ето това ми се получи http://www.facebook.com/photo.php?fbid=335442106513171&set=a … ype=3&theater
Правих я в две еднакви купи и по средата сложих подложка - така много лесно се наряза Simple Smile

Ето и последните тортички които правих Simple Smile

За втората пооткраднах малко идейка от Марулката, така че хич да не си е помислила да спира с тортите, че аз от къде да си крада идейки, а???  Mr. Green Joy Joy

# 19
Мина - думи нямам за твойте красоти
Марулка много ми хареса джунглата

# 20
Здравейте, искам да попитам някой знае ли дали перфораторите, които продават в Слънчоглед са подходящи за изрязване на фигурки от фондан?
 http://www.slanchogled.com/Product-Heyda-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%8 … D0%B0-2_2720.aspx   -за това става въпрос

# 21
Здравейте дами!Аз продължавам да си ви следя Simple Smileче тука не са за изпускане красотите който творите Simple Smileпри мен няма време много за правене ,но сега имам поръчка от средния синковец за Макуин  и съм решила да пробвам 3д
Та питанката  е от всеки блат ли ще стане този номерVW Beetle Cake in Buttercream  ако е опечен на по-дебело ?
ето и последнота ми тортичка пак Барби Laughing за една малка принцеса
Страхотни сте всичкиииии!

# 22
# 23
Здравейте,
аз все се ровя из тортите, страхотни са, опитвала съм да правя фигура, честно казано не ми се получи като в сайта с инструкциите Simple Smile
не съм правила до сега трансфер, но ми се иска да пробвам с шоколад, по-големия ми син много харесва филмчето как да си дресираш дракон на дисни и се чудя дали е подходящ да го направя? Не съм работила с бои, имах само едни готови, но бяха доста бледи, за това си мисля, че той ще стане само с бял и черен шоколад. Но все пак, ако не се получи и избера друга картинка от къде да си взяма сухи бои, четох в библиотеката, че те са подходящи?  Blush

# 24

аз се пробвах да направя дракона, но далеч не ми се получи така гладък крема, иначе всичките им идеи ми харесват  Blush

# 25
  • Русе
Благодаря ви момичета,Ани линка ще ми е доста полезен.
Мариета роял айсинг ли имаш в предвид ?Аз измазвам с маслен крем и трохи и после само маслен крем,но ако кажете веднага ще почна с него имам суха смес от 2-3месеца купена и още не съм я ползвала...

# 26
Не знам на кое му викат ройал айсинг  Embarassed. Аз викам айсинг на масления крем, с който измазвам тортите - масло, пудра захар и малко мляко. От него слагам в трохите, добавям и течен шоколад, бъркам с миксера да стане като пастет и с това оформям нестандартни форми. Отгоре измазвам само с масления крем.

# 27
Искам да попитам Ванчето ,ще правя шоколадово тесто по твоята рецепта ,с кафяв шоколад ,искам да го боядисам черно ,кога да сложа черна боя -във водата или после като е омесено?А щом ще е черно нали с кафяв шоколад трябва да омеся ? newsm78

# 28
Чудесни торти видях напред, ani_d, тази с боичките много ми хареса,
сега набързо за запис, да продължа да спамя за сладкарница Найя.... ето това е новият им блог http://nayabg.blogspot.com/. Аз вече съм коментирала там, по молба на въпросната майка копирах коментара й от сайта. Страницата във фейсбук е изтрита. 
Надявам се идната седмица да успея да се представя и с торта в темата!

# 29
Marieta, симпатични апликации, в цветово отношение и техническо изпълнение можеш повече, но и така са весели и забавни:) А масления крем няма почти нищо общо с айсинга:)
Силве, готини животинки!
Ани, много готини торти, май съм ти писала и на друго място за тях:)
kikiridka, не съм особен фен на подобен тип торти, но изписването на името ми се наби на очи - трябваше да обърнеш N.
Ванилка, тази мацка дори и в писането в блога си копира Бубето, явно няма никакво въображение:)

Общи условия

Активация на акаунт