Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 127

  • 79 449
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • Русе
  • Мнения: 25
Честита Нова Година!!!
Новогодишна торта не съм правила в къщи никой вече не ги яде Simple Smile
Тази направих за братовчедка на майка ми,която има имен ден на 1 януари

# 616
  • София
  • Мнения: 2 130
Марулка, чудесни блестящи очички правиш на съществата по тортите! Цветовете са с енергия като за цирк!

Ани, изчистени, мразовити украси за последните ти торти  Grinning

Тортата за НГ не е кой знае колко странна:) Очаквах да наминат тези дни едно приятелско семейство, сред тях има нетолерантни към пшеница и други зърнени, та ми се прииска да направя нещо, което да не изкушава и вреди едновремнно.
Направих рецептата на блатовете на "Династия" с изменения: количеството ядки беше от лешник и малко орехи, лъжиците брашно заместих със смляни овесени ядки и какао (2 овесени и 2 какао за 5 белтъка)
Кремът е смес от масло, лимонов крем (5-те жълтъка, лимонов сок, захар - внимателно сгъстени на котлона) и ганаш от тъмен шоколад 1:1. Отгоре е измазана с ганаш и малко разтопен 70% шоколад, с който си играхме на темпериране и очевидно едва се отървахме от пресичане Simple Smile О, вътре има разпръснати парченца свежа круша, предварително карамелизирана и задушена до сгъстяване с марсала, карамфил, канела, джинджифил и мента (нито едно от тези не се усеща преобладащо накрая) Свежо е заради лимона, хубаво е да се реже студена, а да се хапва на стайна Т, което постигам с кратко затопляне на МВ, просто да се отпусне кремът и да стане мек и пухкав.

# 617
  • Мнения: 0
Здравейте и честита нова година и от мен! Нека носи на всички много здраве, успехи и много нови идеи които да можете да споделите с нас начинаещите , сърдечни поздрави на всички...
Май бях объркала мястото ooooh!, за това ще се повторя тук в новата темичка .
Наистина невероятни неща сте спретнали, особено тази на Марулка ...останах без думи... великолепна е . Та на въпроса видях че сте споменали торта червено кадифе, и в тази връзка да питам : знаете ли дали могат да се сиропирват блатовете? Една приятелка ме помоли да и направя много сиропирана и вкусна торта и аз си мислех за тази , но доколкото разбрах блатовете на тази не се сиропирват. Ако някой е пробвал моля ви кажете... newsm78

# 618
  • Мнения: 148
Dimi,страхотен разрез.Записах си и аз напътствията за тортичката;
Ани Д,и твоят разрез на новогодишната торта ме впечатли.Затова ще чакам малко разяснения за нея.А Червеното кадифе е супер,много е нежна и готина.Честита ви годишнина и три години тортоправене.
жиоржита,и твоята изглежда много апетитна.
Марулке,нямам думи.Очарователно торте.
Илариана,страхотно торте си спретнала.
Ето и разрезче от моята торта часовник.Ванилови блатове и крем от варена сгушенка,лешници и портокалови корички.Измазана е само със моят крем и всички бяха много доволни че няма ММ.

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 17:41 от ditsan

# 619
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 832
Здравейте и честита нова година и от мен! Нека носи на всички много здраве, успехи и много нови идеи които да можете да споделите с нас начинаещите , сърдечни поздрави на всички...
Май бях объркала мястото ooooh!, за това ще се повторя тук в новата темичка .
Наистина невероятни неща сте спретнали, особено тази на Марулка ...останах без думи... великолепна е . Та на въпроса видях че сте споменали торта червено кадифе, и в тази връзка да питам : знаете ли дали могат да се сиропирват блатовете? Една приятелка ме помоли да и направя много сиропирана и вкусна торта и аз си мислех за тази , но доколкото разбрах блатовете на тази не се сиропирват. Ако някой е пробвал моля ви кажете... newsm78

 На Червеното кадифе блатовете стават много влажни и сочни и според мен нямат нужда от сиропиране  Peace

# 620
  • Мнения: 486
Благодаря ви за отговорите! Peace
Ани,Честити Годишнини!Много семейно щастие и много торти ти желая!


Исках да попитам по опитните как се прави един ефект на фондана -горния ръб на тортата  да е като пришипан и така обиколена цялата  newsm78 май не го обясних ,но ще потърся снимка?

# 621
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 832
Благодаря ви за отговорите! Peace
Ани,Честити Годишнини!Много семейно щастие и много торти ти желая!


Исках да попитам по опитните как се прави един ефект на фондана -горния ръб на тортата  да е като пришипан и така обиколена цялата  newsm78 май не го обясних ,но ще потърся снимка?

Благодаря ти!
Този ръб ли имаш предвид като на тортата с Туити http://antoaneta77.blogspot.com/2012/10/blog-post_26.html. Ако е такъв прави се с ето тези щипки http://www.ebay.com/itm/150786139932?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&am … p3984.m1497.l2649

# 622
  • Мнения: 486
Ани,точно това имах предвид.Ще потърся да си набавя такива,благодаря!Има ли някаква особеност при работа с тях ?

# 623
  • Мнения: 44
Здравейте момичета!
Нека да ви е честита НОВАТА ГОДИНА и да е изпълнена с много радостни моменти и добро настроение!!![/color
Ето и моята новогодишна торта по рецепта за червено кадифе.Ани много благодаря за споделената рецепта често надничах в блога ти докато я правих.Наистина няма нужда от сиропиране.В случая моята торта е зелено кадифе тъй като реших че трябва да е в тон с декорацията .Само дето моя съпруг си помисли че съм му дала мухлясала торта. Simple SmileДобавих намазване на блатовете със сладко от ягоди.Не успях да я снимам . Това е снимка от мястото на събитието.Вече липсват няколко снежинки.
И разрез
И пак огладнях като гледам вашите  апетитни парчета  торта!!!

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 21:22 от vilana

# 624
  • Русе
  • Мнения: 25
Ани,точно това имах предвид.Ще потърся да си набавя такива,благодаря!Има ли някаква особеност при работа с тях ?
Аз ги купих от тук http://www.cookibooki.bg/69-%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD … %D0%BA%D0%B8.html

# 625
  • Мнения: 157
4естита Нова Година,мили моми4ета!!!Пожелавам Ви една прекрасна година,която да ви донесе много здраве и ´щастливи мигове!!

# 626
  • Мнения: 277
Честита Нова Година

дано за всички да бъде много успешна и да донесе здраве и положителни емоции

Последните страници са страхотни

Бих искала да помоля дитсан за рецептата за ванилените блатове и ани за крема брюле. Аз се въртя все около едни рецепти, с леки модификации. Искам нещо по-различно


Ето и моята празнична торта. Вдъхновена е от миналогодишната коледна на Мина. Разбира се, има доста разминавания в изпълнението  Embarassed Измазването ми е все така проблем. Може би не слагам достатъчно маслен крем. Опитах да намеря филмче и изгледах няколко, но тяхната смес като че ли е друга. Количеството определено е повече


# 627
  • Мнения: 373

Проблемът ми е следният: почнаха да кондензират.
..............................................
 Ще съм благодарна ако споделите на какво се дължи и как да го избегна

Ще се цитирам. Ако някой случайно може да помогне ще съм благодарна  Hug

# 628
  • под тепетата
  • Мнения: 11 165
Честита и спорна  2013 година, момичета !
 Успех на тортения фронт и здраве ви желая!
 Не пропускам да се порадвам на красотите ви всеки ден, но сега и да попитам нещо ani_d, а и другите правили Червено кадифе. Може ли блатовете да се замразяват и ако да - как (цели или разделени вече на две). В клипчетата дамата слага бакпулвера накрая  . Защо ?
 Благодаря ви предварително   bouquet

# 629
  • Мнения: 660
Здравейте, момичета и Честита Нова Година!  bouquet

Записвам се в темата, че ми предстои за 7 януари да направя торта на любимият ми по случай рождения му ден. Sunglasses Това ще е вторият ми опит с торта, украсена с фондан и надявам се да не е последния. Покрай Коледа и украсата на сладки се вдъхнових и накупих разни помощни средства за работа с фондан и марципан, та съм надъхана да опитам. Wink

Идеята ми е да украся тортата с отворена книга и очила на нея, но ако не успея да се справя и една двуцветна панделка в червено и черно ще свърши работа. Thinking Бихте ли ми казали къде мога да видя как мога да направя отворена книга от марципан, или фондан?

Вчера си взех 5 цвята марципан за украса - тук поне такъв продават, но досета от него не съм правила фигурки и не знам дали би се втвърдил - имате ли наблюдения за това? newsm78 По принцип обикновения не се втвърдява за 2-3 дни дори ако е отворен - мъж ми го аде дори само така и до 2 дни се е задържа отворен, но този е оцветен и вероятно е подобен на фондан - поне така ми прилича. Иначе за Коледа си взех фондан и с него лесно се работи, но вчера още не бяха заредили магазините след празниците.

Общи условия

Активация на акаунт