Идеи за стартиране и развитие на бизнес 19

• 88 463
  • 795
  •   1
Отговори
# 600
Никой продавач не иска да се продаде стоката,колкото го иска собственика.В смисъл,че продавачът няма да дава 100 процента от себе си.
"Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто — да го направиш." Н.Хайтов
Да, вярно е, че собственика е най-заинтересован, ама ако го умее. Ако силата му е другаде (доставка, изработка, организация, връзки, терен...), то най-умното е да си наеме истински ПРОДАВАЧ. Много хубаво си дала примера с проценти в усилията, но ...най-важен е крайният резултат. Например 100% усилия при 10 единици умения, е много по-малко от "едва" 30% усилия (на продавача), но при 60 единици умения. А най-голямата грешка е, да се сложи за продавач в семейното магазинче/кафене/цехче някой "познат" или роднина (освен ако е доказано силен продавач) — защото е доверен човек, сега е без работа, има свободно време...  Продавача е лицето на вашият малък бизнес, той ви представя пред клиентите, и успява да стигне до парите им — тези пари, на които вие разчитате.  Да не говорим, че определени стоки, изискват определен тип продавач — млад-стар, мъж-жена, хубаво момиче- симпатична лелка,  ентусиаст-спокоен експерт... Да ме прощават борците за равни права на работното място, ама някои работни места си искат определен тип хора, и това си е статистика.
Ако става въпрос за малък бизнес, да разчиташ на другите, защото са по-добри,още в самото начало ....не е сериозно според мен. Още повече , че в днешно време идеята за малък бизес е по-скоро идея за семеен бизнес. Какъв е смисъла да стартираш нещо , в което не се чувстваш добър?Не е ли рисковано?

# 601
Никой продавач не иска да се продаде стоката,колкото го иска собственика.В смисъл,че продавачът няма да дава 100 процента от себе си.
"Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто — да го направиш." Н.Хайтов
Да, вярно е, че собственика е най-заинтересован, ама ако го умее. Ако силата му е другаде (доставка, изработка, организация, връзки, терен...), то най-умното е да си наеме истински ПРОДАВАЧ. Много хубаво си дала примера с проценти в усилията, но ...най-важен е крайният резултат. Например 100% усилия при 10 единици умения, е много по-малко от "едва" 30% усилия (на продавача), но при 60 единици умения. А най-голямата грешка е, да се сложи за продавач в семейното магазинче/кафене/цехче някой "познат" или роднина (освен ако е доказано силен продавач) — защото е доверен човек, сега е без работа, има свободно време...  Продавача е лицето на вашият малък бизнес, той ви представя пред клиентите, и успява да стигне до парите им — тези пари, на които вие разчитате.  Да не говорим, че определени стоки, изискват определен тип продавач — млад-стар, мъж-жена, хубаво момиче- симпатична лелка,  ентусиаст-спокоен експерт... Да ме прощават борците за равни права на работното място, ама някои работни места си искат определен тип хора, и това си е статистика.
smile3501 Толкова добре е казано,синтезирано и безплатно обучение на тема "подбор на персонал",особено  за тези ,които сега стартират.

# 602
  • София /Сухата река/
Здравейте,
много ще се радвам да ми кажете Praynig  какви документи трябват относно магазин за детски храни и аксесоари .Аз имам вече някаква представа ,но може да съм изпуснала нещо важно. newsm78

# 603
 Ам, темата е относно идеите. Мисля, че някъде има теми за счетоводно-правна консултация и за изказване на мнение кой бизнес е безскруполен и кой не.

...
  Продавача е лицето на вашият малък бизнес, той ви представя пред клиентите, и успява да стигне до парите им — тези пари, на които вие разчитате.  Да не говорим, че определени стоки, изискват определен тип продавач — млад-стар, мъж-жена, хубаво момиче- симпатична лелка,  ентусиаст-спокоен експерт... Да ме прощават борците за равни права на работното място, ама някои работни места си искат определен тип хора, и това си е статистика.
Не съм борец за съжаление.  Sad  Учтивото, доброто и с усет за справедливото си е такова и на 18 и на 80. И обратното.  Wink

# 604
Какво му е лошото на кафенето с домашните любимци? Аз супер се изкефих на идеята- ако има такова съм му пръв клиент. Много обичам котки, но мъжа ми твърдо не разрешава да имаме такова в къщи. Улични котки не докосвам (като малка бях болна от котешка краста точно от галене на улични котки - толкова беше сериозно положението,че половината ми коса опада. Майка ми се беше уплашила, че ще остана без коса и наистина от  страна на главата ми където беше заболяването косата ми наистина е по-рядка). Нямам приятели и познати, които да гледат домашни котки. Ако има място където да ида да се порадвам и поиграя на доказано здрави и дружелюбни животинки (с тяхно разрешение разбира се) ще ми бъде много приятно.

# 605
  • Балчик
Здравейте,
много ще се радвам да ми кажете Praynig  какви документи трябват относно магазин за детски храни и аксесоари .Аз имам вече някаква представа ,но може да съм изпуснала нещо важно. newsm78
пиши какво знаеш и какво си събрала като документи  Peace

# 606
  • тук-там
Здравейте, чета ви от време на време и наистина се респектирам от хъса и амбициите ви.
От скоро ми се върти в главата идея от областта на селското стопанство - отглеждане на определен вид култура.

Има ли някой сред вас, който да е ползвал услугите на консултант по европейските програми?
Става въпрос за Пловдив...
Искам да получа и компетентно мнение дали си струва да се надявам на субсидии или да се справяме сами.

# 607
  • София /Сухата река/
Здравейте,

-разпешително от Агенция по храните
 -разрешителноот Противопожарна охрана
 -от Общината документ
 -от Вик и Чез не съм сигурна
   За това знам,ако има още нещо ми кажете. newsm78

# 608
A, мацки как ви звучи, ако може да отидете и да се вземете рокля под наем, от място само за рокли под наем, всякакви?! Като колите под наем, роклите да се предлагат и ползват, да няма такива за продажба?  newsm78

# 609
  • Балчик
Здравейте,

-разпешително от Агенция по храните
 -разрешителноот Противопожарна охрана
 -от Общината документ
 -от Вик и Чез не съм сигурна
   За това знам,ако има още нещо ми кажете. newsm78
Магазина трябва да е въведен в редовна експлоатация т.е. да е въведен Акт 16 , а предназначението да е " Търговски обект " - тук влизат разрешителните от  ПО , Община , Енерго
За детските храни задължително документ от  Агенция по храните, като имаш предвид, че ако за първи път са на пазара в България стоката ще я изследват.
Съдържанието на етикетите е много важно - има изисквания какво съдържат.
Ако помещението е под наем , партидите за ток и вода не е задължително да се
прехвърлят на името на наемателя.
Касов апарат регистриран на фирмата - търговец.

# 610
Здравейте отново  bouquet, бих искала да ви помоля за имената на коректни доставчици  на едро на сладки и солени изделия, шоколади и шоколадови бонбони, дъвки, кафе, цигари и алкохол! В интернет има хиляди такива, но не мога да бъда сигурна, затова се обръщам към вас!
Благодаря ви предварително  Hug!

# 611
  • Пловдив
Това за роклите под наем е супер. Може да се развие и с аксесоарите - има толкова скъпи неща, които не всеки може да си позволи, и то само за един повод, та идеята е супер. Само трябва да се обмислят нещата с подмяната на асортимента, че модата всеки сезон е различна все пак. Размерите също - не всички дами са размер " врабче", а напоследък и в магазините гледаш Х-ел, пък то не е по-голямо от М размер.  Навремето имаше булчински рокли под наем, по - захабени и демоде неща не бях виждала....

# 612
  • Пловдив
Здравейте, чета ви от време на време и наистина се респектирам от хъса и амбициите ви.
От скоро ми се върти в главата идея от областта на селското стопанство - отглеждане на определен вид култура.

Има ли някой сред вас, който да е ползвал услугите на консултант по европейските програми?
Става въпрос за Пловдив...
Искам да получа и компетентно мнение дали си струва да се надявам на субсидии или да се справяме сами.

Субсидии за земеделски производител е различно от финансиране по европейските програми. Условията разбира се, са според зависи конкретния случай. На субсидии имат право всички земеделски производители, които отговарят на определени критерии и са заявили желанията си по определения ред -  http://www.dfz.bg/ - има информация. За Мерките по европейските програми се кандидатства и се одобряват само някои от проектите. За съжаление в този програмен период до 2014г. са останали малко средства, но в голямата си част те са насочени предимно в област земеделско производство. Зависи все пак какви са ти идеите. Ако идеята ти е подходяща или се адаптира подходящо, шансовете са големи.

# 613
... и с аксесоарите - има толкова скъпи неща, които не всеки може да си позволи, и то само за един повод, та идеята е супер. Само трябва да се обмислят нещата с подмяната на асортимента...
Спокойно, грижата за подмяната на скъпите аксесоари ще имат клиентките от един определен кръг. Ти ще имаш грижата да ги издирваш и доказваш подмяната пред съда...  Абе, вие пишете сякаш не живеете в България. Вече намериха начин да мамят с "отвори и провери" доставките, а вие — скъпи аксесоари под наем...  Laughing

# 614
Преди години когато се омъжвах ходих да гледам едни рокли под наем. Струваха около 2 хил лв, а наемът беше 300 - 500 лв. Всичко обаче беше многократно употребявано и сериозно им личеше. Но един такъв "гардероб" винаги може да е от полза и да се отдава под наем на промотъри, фотографи и т.н. Бях дала идея на приятел с фото-студио да раздивижи малко бизнеса си в провинциален град като си поръча от САЩ 4-5 такива костюма. Там излизат по $30 - $40 и след като всички знаем, че майката на дете под 3 год. е много суетно същество следователно щеше да има резултат.

Скрит текст:

_NIELKA_, нали ти писах? Най-добре отиди в един хипер-маркет, виж какво ти харесва и на гърба на опаковката ще получиш информация за вносител или производител.

Общи условия

Активация на акаунт