КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 24

• 39 794
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Шайн, ако бях на твое място щях да се 4увствам също толкова объркана. Мисля, 4е клю4а към отговорите ти е единствено в един много из4ерпателен разговор с твоя хомеопат. Доверието е абсолютно водещо. Разпитвай и 4ети, подготви си списък с въпроси и говори ли4но с нея/него. Докато не си се изясни вси4ко, което засяга най-важното, а именно твоето дете!
Успех ти желая!   bouquet

# 106
  • Пловдив
Мече,а ако ефект или промяна липсват тогава... Rolling Eyes Приемът свършва и чакам...Имах оная вечер само едно гадене посред нощ и болки в корема и стомаха,но отминаха бързо.Това в деня на посл. прием.

Мече,дали ще коментираш?И аз имах предписание за 15 дни прием. пот. ЛМ 1

# 107
Тандонова, не мога да коментирам. Знаеш ли колко хора твърдят, че имат подобрение, а всъщност нямат, и най-вече обратното. Като идеш на проследяване, хомеопатът ти ще прецени.

# 108
  • Пловдив
Така де...а ако нямаш ни едното ни другото,тогава какво Rolling Eyes

# 109
параноя Rolling Eyes

(може да е ниска потенция, един от десетките варианти само давам)

# 110
Ние хем свирим от време на време , хем не свирим , ама снощи ми изкара акълът - не е спал от 02-04ч . Диша като хипопотам , свиреше яко и гърдите хъркаха . Задръстен е от секрет , а не кашля  Shocked Включих и Вентолин , че и Дехидрокортизон дадох , щото после като заспа на два пъти издиша и не ще да вдиша. Бълнува ..... Shocked
 Днес се обадих на хомеопатичката и ни каза да редуваме две хомиопатични лекарства на три часа ....
 И мнооого ама мнооого се поти - от малък е така .
 Вече така съм се отчаяла , че  #Crazy

# 111
Има смисъл - забавно е, повече от астрологията  Laughing Пък току виж се навием да учим хомеопатия.
Аз за начало си купих Органон и на Шанкаран двете книжки от книжарницата - стори ми се голям симпатяга на снимката на корицата.

Не мисля, че хомеопатията трябва да служи за забавление.  Това е лечебно изкуство. Ако заниманието с него ви кара да се чуствате щастлива, да, може да се приеме компромисно като забавно. Иначе е безкрайно отговорно занимание.Важно е какво четете. Не мисля, че това , на което сте попаднали е подходящо за вас, но щом сте попаднали на него, не е моя работа да казвам дали е за вас или не. А ако решите да учите, чудесно, имаме липса на добре образовани хомеопати.
           Здравейте. Имам множество здравословни проблеми и отдавна се замислям да се ориентирам към преглед при хомеопат. Приятелка се повлия добре от хомеопатия /оказа се - боаронска/. ТВ експериментът също не ме е отказал от намерението ми, НО.... "липсата на добре образовани хомеопати" и публикациите тук в стил "попаднал си на добър хомеопат; попаднал си на недоучил, който може много да навреди" ме карат да се колебая.  На случаен лекар съм ходила само при липса на друга алтернатива.
          Искаше ми се да се пообразовам малко на тема хомеопатия, но се оказва, че и това не е много редно /и лесно/, а трябва безрезервно да се доверя  newsm78 Освен това нямам медицинско образование, само моите си болежки, за които поназнайвам нещичко.
           И така - какъв е критерият, по който се определя добрият хомеопат. Като отида в нечий кабинет от какво трябва да се поинтересувам? Ако се обърна към "боаронец", това грешен ход ли ще е?  /За сега само за такъв имам положителен отзив/.
            Благодаря на всички, които ще ми отговорят.

# 112
Вижте първия пост на тази тема. В него има линк към тема Информативно за хомеопатията. Предполагам ще намерите отговори на доста от въпросите си.

# 113
tetka_the_best на мен ми помогна да разбера някои неща книгата на Витулкас "Хомеопатия-медицина на новото хилядолетие". В темата ми бяха препоръчали "Науката хомеопатия" (отново на Витулкас). Много от диалозите и споделеното тук също са ми полезни (даже може би всички).

Когато намерите вашият хомеопат и след интервюто ви предпише ХЛ още след първия прием ще усетите вътрешно, че нещата са в правилната посока. Поне при мен се получи така - при предишния (който даваше комбинирани лекарства) всеки път имах някаква доза съмнение. Е, тогава и не знаех, че това не е хомеопатия в чистият й вид, но явно интиуцията нещо ми е говорила.

Аз не мисля, че има нещо лошо в това да се образоваме като пациенти за хомеопатията. От както чета тази тема това се случва всеки ден. Но има някои неща, които просто няма как човек да разбере, ако не изучава задълбочено науката. А и надали е необходимо на пациента да ги знае.

Върху друго се замислям. Моля майчетата, които пишат в темата да не приемат следващите ми думи като омаловажаване на тревогите им покрай болните разбойници! Все ми се струва, че ако родителите (по-скоро майката) е минала по пътя на това да се лекува и излекува с ХЛ ще бъде вътрешно по-сигурна в случващото се при лечение на детето. Това отделно от коментираното малко по-рано в темата за взаимовръзката дете-родител.

# 114
Шайн, ако детето се е справило с кризата, добре. LM потенциите могат да се пият дълго време, но какво е дадено в кабинета, не е ясно. Така че, коментарът не би бил точен. Според моите разбирания, не бива да се дава лекарство, без да се иска съгласието на пациента. Това е постъпка на "хомеопат", който се смята за разпоредител на здравето, което го приравнява до други "специаллисти", които раздават здраве. Пациентът има право на информиран избор. Ако хомеопатът предпочита пациентът да не знае какво пие, би могъл направо да му каже това и да му обясни защо. Но да се раздават така лекарства, това отнема правото на пациента на свободен избор.

# 115
  • И аз не знам къде...
Шайн, ако детето се е справило с кризата, добре. LM потенциите могат да се пият дълго време, но какво е дадено в кабинета, не е ясно. Така че, коментарът не би бил точен. Според моите разбирания, не бива да се дава лекарство, без да се иска съгласието на пациента. Това е постъпка на "хомеопат", който се смята за разпоредител на здравето, което го приравнява до други "специаллисти", които раздават здраве. Пациентът има право на информиран избор. Ако хомеопатът предпочита пациентът да не знае какво пие, би могъл направо да му каже това и да му обясни защо. Но да се раздават така лекарства, това отнема правото на пациента на свободен избор.

При третия опит при хомеопат това беше нещото, което много ме подразни! Хомеопата даде ХЛ на детето без да ме попита дори! Докато ровех из чантата за да платя интервюто и те двамата си говориха, само чух "отвори уста" и докато се обърна видях как му изсипва капки в устата  Shocked!
Попитах какво му е дала и защо и отговора беше -  "предишния хомеопат не му ли  е давал така?"
Ами не му давал!
Поне каза какво му е дала!

# 116
Добре де, те в хода на интервюто ли решават точно какви капки да дадат? Не им ли трябва време за разглеждане на случая?

# 117
Добре де, те в хода на интервюто ли решават точно какви капки да дадат? Не им ли трябва време за разглеждане на случая?
Понякога може да се прецени в хода на интервюто, понякога е необходимо време за размисъл. По-добре е хомеопатът да помисли, ако не е сигурен, отколкото да прибързва. Има случаи, при които с дни не може да се разбере за какво става дума. А понякога е ясно и в хода на инервюто, дори и преди да е завършило.
Не е лесно да се живее с хомеопат, непрекъснато мозъкът му е на котлона Simple Smile Това е опит за шега, ама колко да е шега...Simple Smile

# 118
А, допълнение Simple Smile
Ако обича хомеопатът в спешни случаи да мисли светкавично. Разсъжденията да остави за неспешните Simple Smile

# 119
В интерес на истината в този момент аз също не попитах какво точно е пило детето. Когато поисках да разбера каква е конституцията на детето, ми отговори, така че аз не оставам с впечатлението, че е искала да скрие какво дава . Но ето, в тази ситуация аз не мога да имам обективна преценка.
А в крайна сметка, както нееднократно подчертаваме, отговорността е изцяло на родителя.

И сега един принципен отделен въпрос. Ако възрастен човек е бил с много и различна тежка патология в миналото,която е подтисната по един или друг начин или се счита за излекувана, започвайки хл, задължително ли е връщане на симптомите на предишни заболявания и възможно ли е активирането им?

Общи условия

Активация на акаунт