КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 24

• 39 817
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Може ли да попитам един въпрос, може и да е глупав, но ми е много интересно  Embarassed в схемата с 5-те чашки..
. Принципно целта е да се избегне влошаване по първично действие на лекарството.

А какво ще рече първично действие?

# 136
За да се "избута" естествената болест, трябва да я избута изкуствената, която е по същество лекарственото действие. Това е природен закон, наблюдаван от Ханеман и кой ли още не. Когато в природата се срещнат две подобни болести, по-силната в динамично отношение се разразява и изтласква по-слабата. Когато са неподобни, човек първо боледува от по-силната, после си "доболедува" и по-слабата, която е била временно потисната.
Та като дадем изкуствената болест от лекарството, която е максимално подобна, тя трябва да е една идея по-силна от естествената. И когато не сме преценили потенцията и изкуствената болест е по-силна, се получава влошаване по първично действие на лекарството. Като отмине, тогава вече имаме вторично действие или същинското излекуване.
Има май примери в нета за кравешката сипаница и едрата шарка например, потърсете ги.

# 137
Разбрах обяснението, сещам се и за примерите  Heart Eyes

А когато са неподобни, но лекарствената болест е по-слаба от естествената (заради разреждане например), тогава тя изобщо няма да се прояви, правилно ли разсъждавам? 

Интересно ми е също първичното действие на лекарството задължително ли е на емоционално (умствено) ниво, ако е вярно, че лекарства над 15СН действат така (а не органно), или може да се прояви влошаване на физическо ниво?
Пример: Шайн писа, че детето и получило кошмари/страхове след прием на ХЛ, след което се подобрило физически, ако правилно съм разбрала. При моят син се получи подобно нещо при прием на конституционално ХЛ. Възможно ли е обаче след прием на висока потенция на (точното) лекарство да има влошаване на физическо ниво, след което да настъпи оздравяване? И това как ще се прояви лекарството, с какво сиптоми, зависи ли какво е състоянието - остро лили хронично?

# 138
Аааааай Crazy Grinning

Разбрах обяснението, сещам се и за примерите  Heart Eyes

А когато са неподобни, но лекарствената болест е по-слаба от естествената (заради разреждане например), тогава тя изобщо няма да се прояви, правилно ли разсъждавам?  Зависи.

Интересно ми е също първичното действие на лекарството задължително ли е на емоционално (умствено) ниво (не е задължително), ако е вярно, че лекарства над 15СН действат така (а не органно), с 15 СН чудеса стават на емоции и ум, или може да се прояви влошаване на физическо ниво? Симптомите изчезват в ред, обратен на появата им. Има разлика между това човек да изяви физически симптоми в резултат на ума и емоциите си и това да се почувства по определен начин в резултат именно на физическите си симптоми. Нещата са много по-сложни.
Пример: Шайн писа, че детето и получило кошмари/страхове след прием на ХЛ, след което се подобрило физически, ако правилно съм разбрала. При моят син се получи подобно нещо при прием на конституционално ХЛ. Възможно ли е обаче след прием на висока потенция на (точното) лекарство да има влошаване на физическо ниво, след което да настъпи оздравяване? Може, води се засилване на симптомите, ако ги има, разбира се. И това как ще се прояви лекарството, с какво сиптоми, зависи ли какво е състоянието - остро лили хронично? Не, зависи от жизнената сила на човека, респективно и потенцията и не само. Лекарството не се проявява със симптоми, а самата жизнена сила на човека. Ако ти и аз злоупотребим с едно и също лекарство, най-вероятно ще изкараме различни отговори към него като стимул.

# 139
А в център Хирон "добри" ли са хомеопатите? Какво означава "клинича хомеопатия", нещо подозрително ми се струва? Бихте ли препоръчали някого?
Познавам работата на д-р Стоименова от Хирон, невероятна е, другите не стават.

# 140
Привет, не съм писала отдавна тук, много ми харесва заглавието на темата Peace

Усмихнатото, ще се оправите с хомеопатията.!
Преди 1-2 години минахме по същия път.Отит, висока Т, сливици........предписаха ни АБ с мнение за парацентеза.От УНГ кабинета директно отидо при хомеопата.По спомен....даде ни Sulph и  Hep, това е единствения случай, когато ни е давал 2 ХЛ наведнъж.Всеки ден ходехме на преглед в УНГ к-ета и чувах как тъпанчето просветлявало. Grinningзащото АБ си вършел работата/изобщо не съм го давала/.Т спадна още с първите приеми.

желая ти успех, ще се справите и вие.

# 141
  • Sofia
И аз съм писала в предишната тема как големият ми син се отърва точно от същите неща - отит, възпалена трета сливица и ангина. За 2-3 дни след приема на лекарството беше напълно оздравял, без да пие антибиотиците и без пукане на тъпанчето, което не е никак безобидно - според хомеопатът имало голяма вероятност да си изгуби частично слуха и ще е по-предразположен към инфекции.
Заглавието на темата много ми харесва!  bouquet

# 142
Да ви разкажа за първата ми болест от много време насам. Наблюдавам я само, ходя си на работа, гледам си детето. Първите 2 дни разбъркан корем и слаба суха кашлица, после ден и нещо истински брутален бронхит с болка в гърдите и гърба,и зловеща кашлица без много секрети.Днес усъмнах без това нещо и по4ти без кашлица,но пък цялата тая буря е в носа ми, те4е като 4ешма и кихам. Добре се 4увствам ина4е...Това е,според мен, хомеопати4но оздравяване без каквито и да е лекарства освен малко проспан, 4е се стреснах от болката в гърдите  Mr. Green Ако утре се събудя напълно здрава няма да се изненадам, но ще се у4удя  Laughing  Laughing  Вси4ко си заминава отвътре навън. Тялото си знае работата

Това споделям поради липсата на Хомеопат в живота ми. То това да си намери 4овек верния Х, като любовта се оказа..  Laughing

# 143
Здравейте и от мен.
Аз понатрупах опит с хомеопатията покрои дар Галина Борисова и хомеопатията на Боарон,а по късно и на Хиил.
На Хиил се ползват много от спортни лекари и при травми.
Ще ви разкажа и интересната история на Хил. Заводите са още от 19 век  от евреи които са ползвали рецепти още от времето на Моисей. Когато идват на власт фашистите те вземат заводите ,но формулите собствениците им дават срещу живота на семейството.Смята се ,че това са едни от малкото евреи на които официално е разрешено да напуснат Германия.
От 15 години са сменени част от формулите където се е ползвало месо от свине за да се разпространява в и в Арабския свят.От тогава правят бум и там.
Хил имат и един препарат които се ползва много и от хора болни от рак и имат засегнати или извадени лимфни възли

# 144
tuttifrutti ще споделя личен опит с мисълта, че нещата при вас е напълно възможно да се решат с хомеопатия.
Много зле ми действаха всякакви димове и миризми - от печка с дърва до мъгла и от цъфнал люляк до парфюм - главоболие + запушен нос (все едно тапи). След ХЛ вече проблем имам много, много рядко и то в пренебрежимо слаба форма.

# 145
То това да си намери 4овек верния Х, като любовта се оказа..
 Това много ми хареса.Дано сме открили истинската любов.

# 146
[/quote]

Ох, ясно, оставям Шанкаран за по-натам и ще си търся лекциите на Кент  book Rolling Eyes

Усмихантото, и ние сме в отбора на глухите, само че ни дадоха време до януари да се оправим. Аз мисля, че с ХЛ ще се оправи, още повече, че и така без нищо го виждам как се подобрява. Само пустата му детска градина..

Интерсено ми е какво казва Хомеопатията за ваденето на сливица (третата имам предвид)? Аз си спомням, че като ми я махнаха, голям кеф беше, от раз спрях да боледувам, иначе си бях нон стоп с ангини, та си мисля, че тоя израстък само се пречка..

# 147
Интерсено ми е какво казва Хомеопатията за ваденето на сливица (третата имам предвид)? 

Мисля в предишната тема в началото или по-предишната в края беше обсъждано.

# 148

ко речи??? както се казва в една песен  Mr. Green hahaha

# 149
  • И аз не знам къде...

ко речи??? както се казва в една песен  Mr. Green hahaha

Абе то и аз не разбрах за какво иде реч в този пост  newsm78! И каква е целта и смисъла на поста  newsm78!

Общи условия

Активация на акаунт