КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 24

• 39 772
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Мече, всички някой ден ще умрем Simple Smile обаче имаме право да изберем пътя, по който ще стигнем до там. Девойката избира този Simple Smile трудно ми е да я разбера, щото не страдам от липса на см в бюста. Но пък от друга страда имам излишъци в см на дупето, ама пък те така добре уплътняват при седене  Joy Joy Joy "Всяка коза се беси за своя си крак", както са рекли тия преди нас. Благодаря за хубавия пример за неразбиране на нещата.

само за малко, благодаря за допълненията.   bouquet

# 586
Искам да ви попитам колко висока температура вдигат децата ви при боледуване, колко време я поддържат и как се отнасят хомеопатите ви към високата температура (над 39 градуса)? Има ли деца, които имат периоди от 2-3 с висока температура при зъбоникнене? Жизнени ли са, или отпаднали?

П.П. Да поясня, че не ме е страх от температурата Simple Smile и съм наясно, че невинаги ХЛ, прието при състояние с висока температура, действа в посока бързото ѝ сваляне, защото свалянето може да не е нужно на ЖС в момента, но ми е интересно как е при другите деца.

# 587
И аз не се страхувах от висока температура и не я свалях до 38,5 градуса , НО веднъж получи гърч и оттогава мноого ме е страх . Последният път поддържа 5 дни температура и то все в горните граници крачетата  и ръчичките му бяха студени , а тялото и главата гореше и пулсираше - слагах леко хладни компресчета под  пишниците . По съвет на хомеопатът давам сиропите за температура - алопатичните  , а ХЛ си го давам успоредно ....- това е само мое мнение.

# 588
Леле, klem4e, 5 дни си е много за висока температура... До 3 дни се смята за допустимо, доколкото знам. Щом има склонност към гърчове, е нормално да се притесняваш повече...

# 589
Ами моето например за съжаление рядко вдига Т,но пък ако вдигне е висока-39-39,5.Обикновено е жизнена и изобщо не и пречи,поддържа я един ден ,на втория от време на време и после край.Миналата зима обаче я беше хванал някакъв грип,прасешки според докторите .Два дена 38 държа и накрая капна,стана изведнъж отпаднала,кисела,раздразнена,не помня много точно.Хомеопата тогава вече прецени ,че е за лекарство.След приема му вдигна 40 и малко,но изведнъж така живна и постепенно си я свали самичка.Мисълта ми е ,че в определени ситуации всеки организъм реагира различно и аз действам според случая и по интуиция,но алопатични лекарства не ми се е налагало,нито ми е хрумвало да давам.Не правя компреси или други работи,просто отвивам и завивам,даже и къпя според желанията на принцесата.Имам си и правило да не меря често температурата ако не ме притеснява нещо ,защото организмът ще вдигне колкото му е нужно.Имам доверие на хомеопата и за сега той оправдава очакванията ми.

# 590
Леле, klem4e, 5 дни си е много за висока температура... До 3 дни се смята за допустимо, доколкото знам. Щом има склонност към гърчове, е нормално да се притесняваш повече...

До три дни си мисля че е вирус , но продължи ли повече значи положението е хард. Последният такъв случай не се отървахме от АБ и ХЛ не помогна.
 Ние от два дни си кашляме влажно с храчка и много рядко - дали се влошава или си втечнява храчките сам и организмът се преборва сам със астмата и предотвратява пристъпите  newsm78

Последна редакция: нд, 23 дек 2012, 09:52 от klem4e

# 591
Моите деца не са били с Т повече от 4 дни май...така по спомен. Обикновено вдигат бързо и рязко, висока, 39 и нагоре, държат я часове, или около 12-16 часа и пада сама. Имало е моменти да са много жизнени с тази температура, имало е моменти и да са на легло отпаднали - различни картини правят, на което съм доволна (в смисъл, че не боледуват еднотипно, а дават адекватни отговори според ситуацията на заболяването). Голямата ми е имала преди около 7 дни заболяване, свързано с периоди в повишаване и понижаване на температурата, но се оправи сама - понеже беше жизнена и си хапваше, реших, че това, че е болна вече 7 дни, няма значение (е, това беше преди хомеопатията).
Не давам аналгетик заедно с хомеопатично - действат в противоположни посоки и рискът ми е излишен - защото ако след хом.л-во жизнената сила реши, че трябва да вдигне още Т, какво правя - едното вдига, другото сваля, обърквам си детето. Ако стигна до температуропонижаващо, ще остана на него, едва след болестта ще давам хомеопатично - това е моето мнение и ми се е случвало може би веднъж.

Гърч се получава при рязко качване или сваляне на Т. Но може и при много ниска Т да се получи гърч. Тук въпросът не е в температурата, а в склонността към гърч.

# 592
  • Sofia
Говорих с няколко лекари и хомеопата относно гърчовете, тъй като и големия ми син е правил, основната причина за гърч при рязко повишаване или понижаване на Т, е обезводняването. Това го пише и в книгата на Менделсон.
Когато големят ми син направи гърч, Т му беше 37,5, но цял следобед беше на слънце и не беше пил никакви течности.
Затова оттогава и при двамата, вдигнат ли Т, давам вода на 15 мин. Ако не искат да пият може и с лъжичка да се сипва на често, но моите си пият с желание.
Обикновено изкарват една нощ с Т  (не я меря, вече ръката ми е много обиграна), но изпивайки мноооого вода и на другия ден им няма нищо.
И на мен ми костваше много след гърча да се убедя да не давам температуропонжаващо, но виждам как оздравяват за една нощ и знам, че това е правилният начин.

# 593
Момичета, защо не сте обсъдили въпроса за температурата с хомеопата си? Предразположението към гърчове е индивидуално и хомеопатът ви би могъл да предвиди или отрече така възможност с голяма вероятност.
А ако с хомеопатично лекарство температурата спадне за повече от 2-3 дни, значи заслугата е на жизнената сила.

# 594
Обсъдили сме го , но пусти страх .......От днес сме със астматичен пристъп - много лек , но го има....и ново ХЛ.
 Весели празници   bouquet

# 595

А ако с хомеопатично лекарство температурата спадне за повече от 2-3 дни, значи заслугата е на жизнената сила.

Това не го разбрах.

А иначе с хомеопата поддържаме връзка.

# 596
Означава, че жизнената сила сама се е справила, а лекарството не е било правилно.

# 597
Т.е. ако след прието ХЛ температурата спадне едва след 2-3 дни, значи не е от действието на лекарството, така ли? Във всички състояния ли с висока температура целта на хомеопатичното лечение е да я свалим?
Моето дете от петък вечер е с температура между 38.7-39.7, без други симптоми. И друг път е вдигал така за 2-3 дни, откакто започнаха да му никнат кътници. Приемал е само конституционно лекарство, откакто е с температурата, поддържаме връзка с хомеопата и той засега преценява, че няма нужда от друго. Аз съм малко притеснена, въпреки че детето иначе е добре, контактно е, не е обезводнено.
Не мога да разбера защо на едни места пишат, че Т до 39,5 при децата обикновено не е сериозна, а на други - че над 39 трябва да викаме линейка едва ли не.

# 598
Т.е. ако след прието ХЛ температурата спадне едва след 2-3 дни, значи не е от действието на лекарството, така ли? Във всички състояния ли с висока температура целта на хомеопатичното лечение е да я свалим?
Моето дете от петък вечер е с температура между 38.7-39.7, без други симптоми. И друг път е вдигал така за 2-3 дни, откакто започнаха да му никнат кътници. Приемал е само конституционно лекарство, откакто е с температурата, поддържаме връзка с хомеопата и той засега преценява, че няма нужда от друго. Аз съм малко притеснена, въпреки че детето иначе е добре, контактно е, не е обезводнено.
Не мога да разбера защо на едни места пишат, че Т до 39,5 при децата обикновено не е сериозна, а на други - че над 39 трябва да викаме линейка едва ли не.
Целта на хомеопатичното лечение не е нито да покачва, нито да сваля температурата. Целта е да се помогне на жизнената сила в оздравителния процес. Ако е по-добре температурата да се повиши, тя ще се повиши. Но това няма да е нужно за повече от 2 дни.
Разбира се, не коментирам вашия случай, защото не го познавам, а и вие казвате, че поддържате връзка с хомеопата си.

# 599
Да, разбирам, благодаря за коментара. 

И все пак да попитам още нещо: повишаването на температура при никнене на зъби смята ли се за болестно състояние, или не може да се отговори общо?

Общи условия

Активация на акаунт