КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 24

• 39 781
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Мече , благодаря ти много   bouquet

# 571
За нищо.

Така е е "тръгнала" хомеопатията. Забелязали са, че в природата се случва точно това (за подобните и неподобните болести). Така работи и хомеопатията. Та  и точно това се случва понякога, когато се даде неподобно л-во...

Весели празници на всички.   bouquet

# 572
Снощи попаднах на информация как Самуел Ханеман е изпитвал хинин върху себе си .... стана ми интересно - създадено ли е ХЛ на основата на хинин?

И покрай една случка се замислих върху следното: възможно ли е при спешен случай (напр.катастрофа, силен шок, изгаряне във висок %) да бъде предписано ХЛ без да се познава предварително самия пациент от преди случая (т.е. без да е имало интервю с него)?

# 573
  • Пловдив
Да ви питам и аз нещо...Лекувахме заекване при детето,което се появи пролетта някъде.Сега сме добре,това ме радва разбира се...Но /то май винаги има едно Но  Rolling Eyes/ има останало едно остатъчно...как да го нарека  Thinking Не е точно заекване,а може би в стремежа си да каже по бързо думата се получава нещо като Ааааа,Ъъъъъ и леко кимане с главата встрани.

Да ви кажа честно,че ме е страх да ида на проследяване,а трябваше тоя месец да идем...Страх ме е да не обърка сегашното подобрение и с някое ново ХЛ пак да се върне заекването.

# 574
Снощи попаднах на информация как Самуел Ханеман е изпитвал хинин върху себе си .... стана ми интересно - създадено ли е ХЛ на основата на хинин?

И покрай една случка се замислих върху следното: възможно ли е при спешен случай (напр.катастрофа, силен шок, изгаряне във висок %) да бъде предписано ХЛ без да се познава предварително самия пациент от преди случая (т.е. без да е имало интервю с него)?

Да - Хина. От кората на хининовото дърво. Много преди Ханеман да докаже л-вото, с това се е лекувала малария. Ханеман е доказал много лекарства.

При спешен случай хората обикновено реагират еднотипно - не по един и същи начин, а да го наречем обикновено по няколко начина. Като при аконит например - страх, че ще умра ей сега (и като се хванат още няколко белега след травмата - и ето ви аконит.)  Има и спешна помощ при изгаряния - където процесите - физически и умствени, също протичат най-често по няколко начина. Само за малко има разкошен пример с изгарянията, при това снимков материал (и белези не остават Rolling Eyes, на това винаги съм се чудела - в смисъл до каква степен хомеопатията спомага на пълната регенерация на кожата).

# 575
Да ви питам и аз нещо...Лекувахме заекване при детето,което се появи пролетта някъде.Сега сме добре,това ме радва разбира се...Но /то май винаги има едно Но  Rolling Eyes/ има останало едно остатъчно...как да го нарека  Thinking Не е точно заекване,а може би в стремежа си да каже по бързо думата се получава нещо като Ааааа,Ъъъъъ и леко кимане с главата встрани.

Да ви кажа честно,че ме е страх да ида на проследяване,а трябваше тоя месец да идем...Страх ме е да не обърка сегашното подобрение и с някое ново ХЛ пак да се върне заекването.

Трябва да се оцени подобрението, както и най-вече да се оцени това твое Но, за да не се подведе хомеопата и да предпише нещо върху твоето Но. Макар че доколкото знам, не сте при хомеопат в началото на практиката му, за да се върже така лесно Laughing

Децата ми са имали такива периоди и макар че вероятно в случая е различно, мога да споделя опит. Осъзнала съм, че бързат да кажат нещо и заекват тогава, когато се притесняват, че бих могла да ги прекъсна. За един известен период от време се научих, когато ми говорят, да гледам в очите мълчаливо и спокойно, абсолютно да не се намесвам с думи, докато не свършат. Доста хора се опитват да довършат мисълта на този, който им говори, съм забелязала, и бързат да довършат изречението му.

Не казвам, че при твоето дете причината е това, но пък така може само да му се помогне. А и аз съм привърженик на метода на изключването, тъй че...

# 576
Мече, благодаря. Знам, че хинина се е използвал от преди Ханеман. Беше ми любопитно само дали и в хомеопатията е намерил приложение (не какво, това е "друга бира").

Уф ... са едно риторично - що като може да действа в "извънредни спешни случаи" хомеопатията ... няма към спешните помощи по един хомеопат? (това питане абсолютно не очаква отговор!)

# 577
  • Пловдив
Да ви питам и аз нещо...Лекувахме заекване при детето,което се появи пролетта някъде.Сега сме добре,това ме радва разбира се...Но /то май винаги има едно Но  Rolling Eyes/ има останало едно остатъчно...как да го нарека  Thinking Не е точно заекване,а може би в стремежа си да каже по бързо думата се получава нещо като Ааааа,Ъъъъъ и леко кимане с главата встрани.

Трябва да се оцени подобрението, както и най-вече да се оцени това твое Но, за да не се подведе хомеопата и да предпише нещо върху твоето Но. Макар че доколкото знам, не сте при хомеопат в началото на практиката му, за да се върже така лесно Laughing

Децата ми са имали такива периоди и макар че вероятно в случая е различно, мога да споделя опит. Осъзнала съм, че бързат да кажат нещо и заекват тогава, когато се притесняват, че бих могла да ги прекъсна. За един известен период от време се научих, когато ми говорят, да гледам в очите мълчаливо и спокойно, абсолютно да не се намесвам с думи, докато не свършат. Доста хора се опитват да довършат мисълта на този, който им говори, съм забелязала, и бързат да довършат изречението му.

Не казвам, че при твоето дете причината е това, но пък така може само да му се помогне. А и аз съм привърженик на метода на изключването, тъй че...

Мече,благодаря! Peace Но това вече го научих пак благодарение на споделянето в темата и се стараем да не го прекъсваме.
А дали ще си изчезне с времето дори и без нова намеса?

bouquet

# 578
  • Пловдив
Да споделя (може би малко встрани от темата). Моята голяма дъщеря беше пак започнала да скърца със зъби. И преди се е случвало, обикновено при задна хрема и увеличаване на третата сливица, а понякога и без тези симптоми. Този път обаче реших да изчакам. Винаги по Коледа правим 2-те коледни картички. И тази година прекарахме няколко вечери в това занимание. И още след първата вечер скърцането със зъби (което беше зверско, чуваше се чак от другата стая  #Crazy и ме побъркваше) изчезна като с магическа пръчка. Това за пореден път ме убеждава в няколко неща, едно от които е, че основно трябва да влагаме енергия да наблюдаваме децата си, да усещаме нуждите им и да им даваме колкото се може повече насочено внимание.

# 579
Тандонова, въпросът ти е за Господ (божа работа Simple Smile), не за нас....

# 580
  • Пловдив
Тандонова, въпросът ти е за Господ (божа работа Simple Smile), не за нас....

Ееее,чак пък... Няма да Го занимавам с такива дреболии,я Grinning

# 581
# 582
Цитат
И така след всичко написано  аз взимам SABAL SARULATA  и CONIUM MACALATUM от 20 дни и ма увеличение на бюста с 4 см още първите 5-6 дни и постоянно усещам леко напрежение.Смятам да включа LICOPODUIM   и THUYA притеснявам се да включа IODIUM заради влиянието му върху щитовидната жлеза.
Ха, какъв коктейл и Iodium да я притеснява... , не е нужно да издребнява толкова...  #Crazy

# 583
Той кониумът ще си свърши работата в гърдите....без да се стига и до йодиум.... Rolling Eyes

# 584
Meче, от къде изрови това извращение? Simple Smile Желая да девойката да не доказва кониум, а и останалите лекарства.

Момичета, както Мече вече е обяснила, в спешни случаи се реагира специфично. Така че, за хомеопата въобще не е важно в този момент в каква поза спи пациентът, какво обича да яде и какъв цвят му е Акито. Та, в спешни случаи въобще не е нужно пациентът да знае нещо за хомеопатията. Дори и състоянието да е обострено хронично, ако е спешно, то е толкова специфично, че също няма значение дали е бил някога на хомеопат.
Сега ми дърпате езика, но тъй като тък четящите вече са доста информирани, ще ви кажа, че един опитен и добър хомеопат, във всяко остро състояние може да предпшише, дори и да не познава пациента.
Като гледам по телевизията  колко животи са загубени, а е можело да се помогне, не ме свърта. Но...
Проблемът на спешната хомеопатия, да кажем че всичко останало е вече ок, е че не винаги необходимите лекарства са под  ръка.

Последна редакция: пт, 21 дек 2012, 07:52 от само за малко

Общи условия

Активация на акаунт