КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 24

• 39 788
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Сега като взимах дъщерята от ясла, ми казаха че имало скарлатина в групата.
Трябва ли да се обадя на хомеопата. Днес й е 7 ден на прием на конституционалното лекарство.  Confused

Последна редакция: вт, 27 ное 2012, 18:59 от Дъгичка

# 76
Детето беше здраво. По принцип е с хронично заболяване и конституционалното лекарство трябваше да извади стари симптоми или каквото там се случи.
Но приехме 2 лекарства. Не се бъркам, защото платих за две. Едните капки детето прие в кабинета, а другите- разтворени започнах да давам от следващия ден и предписанието беше за 14 дена. Разтворените капки не ги ли водите динамизирани или и те не могат да се приемат по схема?
Аз не мога да си обясня приема на две лекарства в толкова кратък срок и в тази потенция, която се предполага, че ще "бръкне" много дълбоко.

# 77
Вместо запис, да си копирам поста от предишната тема Simple Smile

Имам един въпрос, знам че ще ми кажете, че е индивидуално и аз си го знам, но все пак може да ми дадете някакви насоки.
Първо патология ли се води нощното напикаване или симптом?
Големият има проблем с нощното напишкване от около 3 месеца вече, лекуваме се с ХЛ, но все още продължават. ХЛ каза и аз да започна лечение, за да може лечението на детето да е максимално ефективно. Започнах - точно този симптом или патология, не знам, няма промяна.
За ХЛ има много насъбрани емоции, които чрез напишкването изразява и за ХЛ това е нещо, което не е необходимо да се спира.
Но пък още в началото на леченеито имахме същия проблем и като спря да се напикава  ХЛ беше доволна.
Какво мислите? Може би само ако ми отговорите на въпроса напикаването дали е патология или симптом ще се успокоя, за мен си е патологично и затова се притеснявам вече.Детето също не се чувства комфортно, защото и в ДГ се напишква. Допускам, че вината може и да е в мен, да не съм пресъздала или изкривила някои неща, за които ме е питал ХЛ....
Какво мислите?

Не съм пропуснала поста ви, помня го. Но  нито знаем каква е динамиката след лечението, нито знаем какво и как е пило детето, така че, едно мнение без да се отчете индивидуалността, би било само "пъчене на хомеопатски гърди". Патологията е отклонение от нормата. А хомеопатичното лечение е индивидуално, не се подчинява на норми. За едни е нормално едно, а за други-друго.  Кой определя кое е нормално?
Благодаря ти, но ми се искаше да чуя нещо по-конкретно, заради това:

Ако хомеопатът сгреши, ще сгреши холистично, т.е., по-добре е да сгреши докторът, отколкото хомеопатът.   

# 78
  • Пловдив
Шайн, АБСОЛЮТНО НЕ! (ако съм разбрала правилно, че всеки ден в продължение на 14 дни ще приемате едно и също лекарство в една и съща потенция.  newsm78). Това е предписание на хомеопатични лекарства на алопатичен принцип, тип боаронско предписание.
Цитат
Стана една каша от симптоми, спряхме капките и сега чакаме дали детето ще се разболее. Но на кое от двете лекарства е реагирало?
Ето, сама знаеш отговора! Wink

Що бе...имам предвид на предписание,напр. ХЛ да се приема 15 дни при положение,че е течно си е наред.Нали преди всеки прием го сикусираш,т.е. разтърсваш и така всеки път то е "различно" Wink Поне аз така знам.

Само не ми е ясно как може да има 2 конституции Rolling Eyes Ама според мен тук Шайн нещо не е разбрала.

Щайн,сега даваш ли още ХЛ?

# 79
Явно не са и двете конституция

Грозното Пате, в много други теми, а също и майка ми, биха ти казали, че нощно напикаване за дете на 5г. не е патология. Но е достатъчно неприятно, за да се потърси решение, така че моето нехомеопатично мнение е да се работи в посока емоции

# 80
  • Пловдив
Уф, кой да се сети, че като лекарството е в потенция LM1, вероятно е в течна форма.  Embarassed ooooh!
tandanova, според мен тя се чуди кое е констит. и кое е някакво друго си... newsm78

# 81
Добре де, 14 дни прием без проследяване не е ли прекалено много за каквото и да е ХЛ?  Rolling Eyes

# 82

Грозното Пате, в много други теми, а също и майка ми, биха ти казали, че нощно напикаване за дете на 5г. не е патология. Но е достатъчно неприятно, за да се потърси решение, така че моето нехомеопатично мнение е да се работи в посока емоции
Hug А това защо? Прекалено е малко детето или има друго обяснение?
Работим главно върху емоциите...

# 83
  • Пловдив
Аз знам,че ако има някаква реакция или промяна в с-нието,тогава хом. се намесва и се спира евентуално приема на ХЛ.
Това относно написаното от Алексче...

# 84
Аз пък искам да ви попитам при условие, че първо се дава л-во в кабинета, а от другия ден се започва друго л-во (няма никакво значение в момента потенция и дни прием)
1. Защо се дава лекарство, чието действие няма да се проследи, тъй като няма как да се проследи при условие че още на другия ден се започва друго лекарство?
2. Ако има ефекти, как ще се разбере на кое лекарство се дължат?

(ЛМ е в течна форма, дори при самото вдигане на шишенцето, пак се динамизира. Изобщо не става въпрос колко дни ще се пие, щото е ясно (надявам се), че при ефект ще се уведоми хомеопата за да реши какво ще прави нататък)

# 85
  • Пловдив
Мече,а ако ефект или промяна липсват тогава... Rolling Eyes Приемът свършва и чакам...Имах оная вечер само едно гадене посред нощ и болки в корема и стомаха,но отминаха бързо.Това в деня на посл. прием.

Иначе за горното написано...не знам...или има нещо,което ние не знаем защо е така

# 86
Мда, сега прочетох пак поста на Шайн. Второто л-во е било прието по план, без да са се чули с хомеопата.

А да ви питам нормално ли е да се предписва л-во, което да се приема за 1 месец? Не е ли това твърде голям период?
И втори въпрос. Възрастен човек пие много алопатични л-ва--за холестерол, за сърце, кортикостероидни капки за очи. Хомеопатът не е спрял нито едно от л-вата. Предполагам се притеснява заради сериозността на проблемите. Ще действа ли хомеопатията въобще в този случай? Особено в едно с кортикостероидните капки.

# 87
Кажете ми на коя страница в предишната тема да прочета случая на Шайн, че ме сърби да се изкажа. Мисля, че помня, но не искам да разчитам на това.

# 88
Soleil* , хомеопатът може да спре лекарствата , след като прецени как. За да действа хомеопатичното лекарство заедно с алопатичните медикаменти, трябва да се съобрази и потенцията, и честотата на приемите, та дори и времето, в което се приемат медикаментите и хомеопатичните лекарства.
Винаги имам как. Да е добър хомеопатът, дано!:)

# 89

Hug А това защо? Прекалено е малко детето или има друго обяснение?
Работим главно върху емоциите...
Не се работи никога главно в/у нещо. Хомеопатията е холистична наука. Емоциите са важни, но са важни и всички други неща. Да се работи главно в/у нещо, означава, че холистичният подход е изгубен. Това и означава тоталност от симптоми.
Хомеопатът, който предписва главно на емоции, може да навреди повяече от боаронския хомеопат. Онзи ден споделих това. Боаронският хомеопат ще потисне физическите симптоми, а недоучилият класически хомеопат ще потисне холистично. т.е. всички нива. Това просто е по-страшно, по-трудно поправимо.
Не се работи само в/у едно нещо или само на едно ниво, пазете се!

Общи условия

Активация на акаунт