КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 24

• 40 595
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Ох, Шайн....не знам какво да кажа вече... То каквото и да кажа, няма да има смисъл пред фактите, но...чета всичко и мисля ли, мисля...

# 241
  • София - Варна - Бургас
Привет!
Имам 2 принципни въпроса  Simple Smile , ако ви се коментира

1. Възможно ли е, ако за остро състояние се даде ХЛ, те4но, потенцира се преди всеки прием, пие се 2 до 3 дни, първи ден често и при подобрение се намалят приемите, няма нови симптоми и в крайна сметка човек си оздравее, да стане потискане, което да се прояви след известно време?

2. Стана въпрос за кожните образувания.
Какво значи, ако поне три поколения, общо поне 4 души имат грамадна бенка на гърба, на едно и също място?

Кое е по-малкото зло, бенката да се закача за дрехите (ако е на кофти място) и да расте или да се отстрани оперативно?

Мерси за коментарите, ако има такива   bouquet

Първо да изясним понятието "бенка". Под бенка (mole) в хомеопатията се разбира плоско кожно образувание, с тъмен или червен цвят. Това за което говорите, може би е брадавица, която може и да е тъмна на цвят, а причината за появата и е ХПВ, човешки папилома вирус и е възможно хомеопатичното и лечение, вкл. и изчезването им. За разлика от брадавиците, тъмните плоски бенки е опасно да се оперират!

# 242
Ще се поясниш ли за разликата при премахването на брадавиците и бенките, моля. В смисъл рисковете хомеопатично.

# 243
  • София - Варна - Бургас
Ще се поясниш ли за разликата при премахването на брадавиците и бенките, моля. В смисъл рисковете хомеопатично.

Всеки хомеопат знае, че оперативното, механично отстраняване, освен ако не е животоспасяващо, е потискане, с всичките произтичащи от това неблагоприятни последици, защото се отстранява следствието, без да се лекува причината. При механично отстраняване на брадавици се потиска сикотично, докато при опериране на тъмни бенки, потискането е карцинозиново.

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 10:05 от Aleksander

# 244
Имам едно въпросче - нещо май не е наред със шишенцето на ХЛ, аз ли не го правя както трябва, но капките не потичат и от  голямото тръскане да падне някоя капка допрях върха на шишето до устната си, това дали е проблем, трябва ли да си взема ново?

# 245
  • София - Варна - Бургас
Имам едно въпросче - нещо май не е наред със шишенцето на ХЛ, аз ли не го правя както трябва, но капките не потичат и от  голямото тръскане да падне някоя капка допрях върха на шишето до устната си, това дали е проблем, трябва ли да си взема ново?

Най-много да вкарате някой и друг микроб в л-вото, и ако в него няма достатъчно спирт, да се размножат.

# 246
И ние го удряме на камък.. Според хом. има едва минимален напредък и не е нормално да е така.. Сменихме няколко ХЛ, но май нищо... Утре сме на контролен при УНГ-то и дано има все пак някакво раздвижване... Praynig

# 247
  • София - Варна - Бургас
Малко да ви разведря...http://grabo.bg/homeopatichen-pregled-ot-kvalifitziran-lekar-0g56k

хората си търсят клиенти... Wink

Предлагам, при нея да пратим онзи юнак от БАН що изпил 280 гранули и да ги дават он-лайн по Нова тв!  Joy

# 248
Ние започваме да лекуваме мъжа ми с класическа хомеопатия. Дано да успеем.

# 249
Цитат
докато при опериране на тъмни бенки, потискането е карцинозиново.

Революционните, псевдомиазмите нямат заместителни симптоми, нямат латентна форма. Бенките са заместителен симптом на сикозата. Цитатът е точно толкова неверен, колкото че излизането на бенки било "изтласкване на рака към периферията" Crazy

# 250
  • София - Варна - Бургас
Цитат
докато при опериране на тъмни бенки, потискането е карцинозиново.

Революционните, псевдомиазмите нямат заместителни симптоми, нямат латентна форма. Бенките са заместителен симптом на сикозата. Цитатът е точно толкова неверен, колкото че излизането на бенки било "изтласкване на рака към периферията" Crazy

Значи според теб Малинарке, ти предлагаш на хората спокойно да си режат тъмните бенки. Е, аз не им го препоръчвам и не само аз.
  Ето какво казва Самуел Ханеман в Органона параграф 203:

§ 203. Всяко външно лечение на такива локални симптоми, чиято цел е отделянето им от повърхността на тялото, докато в същото време вътрешната миазматична болест остава неизлекувана, като например отделянето от кожата на псоричните обриви с всички видове мази, изгарянето на шанкъра с каустик, или отделяне на кондиломите с нож, лигатура или каутеризация се отнася към пагубните външни методи на лечение, толкова нашироко практикувани доскоро, методи, които представляват най-обилния източник на всички безчислени назовани или неназовани хронични заболявания, от които стене човечеството; това е една от най-криминалните процедури, за които медицинският свят е виновен и въпреки това до днес тя е повсеместно приета и се преподава в професорските катедри като единствено възможната.

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 11:24 от Aleksander

# 251
Тъй, като говорите за бенки се сетих за допълнителен въпрос свързан с операциите.
(случаят е коментиран с лекуващия ме хомеопат и със сигурност е отчетен при лечението, но не сме обсъждали подробности)
Операцията на миомни възли или фиброаденоми може ли да се причисли към разговора, който водите за бемките/брадавиците? Т.е. самата операция е "потискане", но не и премахване на проблема. Не е ли тогава същото и ваденето на 3-та сливица (по-рано в темата имаше въпрос за това).

# 252
  • София - Варна - Бургас
Тъй, като говорите за бенки се сетих за допълнителен въпрос свързан с операциите.
(случаят е коментиран с лекуващия ме хомеопат и със сигурност е отчетен при лечението, но не сме обсъждали подробности)
Операцията на миомни възли или фиброаденоми може ли да се причисли към разговора, който водите за бемките/брадавиците? Т.е. самата операция е "потискане", но не и премахване на проблема. Не е ли тогава същото и ваденето на 3-та сливица (по-рано в темата имаше въпрос за това).

Да, Ханеман много ясно го е казал, жалко че някои тук с големи претенции за "водещи хомеопати" още не са го разбрали. Но пък имат извинение, тъй като те тепърва се учат.

# 253
Aleksander, не влизам в хомеопатичният ви спор като страна, като защитник или опонент.
Това е нещо, което вие на вашето знаещо ниво ще си уточнявате.
В контекста на разговора в темата просто възникна въпрос у мен.

Благодаря ви за отговора.

# 254
Днес направи ПАК астматичен пристъп моят юнак , но пак беше за кратко а звучеше доста сериозно. След 7- 8 часа се оправи но забелязах по крачетата обривче - това на излекуване ли е ? Ако се движим по принципът на Ханеман ОТ ВЪТРЕ - НАВЪН  - защо тогава правим пак астматични пристъпи успоредно със обривчето ? newsm78
...............................
Хомеопатичното лечение предполага оплакването ви да се разрежда във времето, да е по-леко и по-кратко. Рязкото спиране би могло да означава и потискане. Във вашия случай, лечебният процес означава първо да се разредят пристъпите, да стават по-леки, след това да се появи кашлица, след това хрема и кихане и чак след това обриви и то доброкачествени. Обриви заедно с пристъпите, би следвало да се тълкуват по друг начин.

По какъв начин - подтискане ли ?

Общи условия

Активация на акаунт