Отговори
# 135
  • София
Бърз отчет от днешната консултация - 6.250кг. (+1.200кг.) и 60см. (+6см.). Обиколката на гърдите вече води с 1см. спрямо главата. Биха ни и ваксините и бебка много плака милата.

След нова година мисля и аз да се пробвам с 90 дневната диета. Ако има и други желаещи можем да заформим групичка. Mr. Green

За слузта - и в нашето ако имаше до преди 2-3 дни слуз хем сме на диетично мляко. Днес педиатърката каза, че е нормално стига да не е диария или да има кървави нишки. Не се вторачвайте толкова в пълнежа на памперсите.

# 136
Ати,благодаря Hug Hug Hug
При нас консистенцията е такава леко разтеглива.Не лъска.Само може би един път Mr. Green
Анита7,благодарско и на теб Hug

# 137
Бебе Ния- точно на половината на Матей Марлин- 4550 (2 Нии = на 1 Матей) ...бааавно,но славно напредва момата, педито каза, че бил доволен- 500 гр за месец, аз не съм много ноооо... Wink Wink

# 138
Добър вечер!
Бейби Ати,той деня свърши,ама честита ви месечинка!
Гунди,не се притеснявай,финна дама ще е Нийката явно,ама по-важното е да е здрава.
Месечинке,Борето е страхотен,фаворит ми е за зет Laughing
Казабланка,няма лошо-решила си,захранила си.Ама тая бишкота за какво му е на това малко бебе,не знам какво полезно може да има в нея и то вечер преди сън,ама ти си знаеш.
Аз съм болна, Sick,не ми се размина,от снощи съм със страхотно главоболие и болки в гърлото.Страшно ми е отпаднало,лежи ми се,ама няма как.Сега треперя да не заразя малката,че носа й хърка от снощи.В тая връзка да питам-по колко пъти на ден мога да пръскам Стеримар и Низита?
Спокойна нощ от мен!

# 139
Ати, честита месечинка Twisted Evil
Ивка, стеримара май беше 6-8 пъти  Peace
Гунди, 500 гр е супер  Hug
лека нощщщ Hug Hug

# 140
ИВКА_777,  Hug. Надявам се да не е нищо сериозно.
За морските води, знам, че няма проблем, колкото и пъти да си пръскаш, това другото обаче не го знам.

Казабланка, и според мен няма нищо лошо, че си започнала. Моят съвет е да намалиш темпото, за да видиш, ако има реакция към някоя храна- наистина доста бързо си въвела всичко. Simple Smile Иначе, наистина всеки си решава сам, кога и как ще захрани детето си, както и всичко друго. Нито ние, нито родителите ни са недобре от това, че сме захранени- вероятно по- рано. Аз например съм си казала 27 декември и това е. Живот и здраве ще устискам, до тогава, макар, че ми е мерак. Но мисля, че е нормално за първо да искаш да видиш как ще понесе детето ти първата лъжичка пюренце. Simple Smile 5 навършени и му давам картофчето. Не знам защо, но си реших това, после тиква, а за после не знам. Срам, не срам, ще призная, че не знам какво е пащърнак. Simple Smile След зеленчукови, започвам плодови, а след това чета за месни. Не знам обаче кога се въвеждат сокчетата, затова мисля да ги въведа през 6- тият месец, евентуално, заедно с плодовете. Simple Smile  И все пак, времето ще покаже. Отплеснах се. В този ред на мисли, аз не виждам нищо лошо, че Казабланка е захранила. Всеки си има глава на раменете.

Гунди,   Hug   bouquet .

Анииииииии, к'ви са тия дяволчета. Simple Smile Stuck Out Tongue

Simple Smile

# 141
Благодаря ви, момичета. Hug Hug  bouquet Аз не съм притеснена де, ама бях заложила на по-високо число. Laughing
Ивка, не е сигурно, че ще я заразиш.  Hug

# 142
Ати не си единствената която не знае какво е пащърнак, но се забравях да питам Simple Smile

# 143
Месечинке и нашия батко по едно време му бяха сухи нощем пелените,но май беше малко по голям.
Като казахте захранване вчера надзърнах в юлската тема и Shockedвсичко живо маха пюрета.
Муки идвам към Пловдив да подържиш и моя,белким свърши някоя хубава работа.
Ивка и аз съм я втасала като теб,дано не заразим душиците.
Днес ходихме на фото и снимахме младежите за календари,малко разпищовени излязоха,но пък нахилени.
Зърнената диета и аз я спазвам стриктно #2gunfire
Аз съм ползвала за баткото такива гащички,но ми бяха по неудобни и даже имам почти цял пакет.Аз мога да мина спокойно на многократни с това неакане,трябва да поразгледам.

# 144
Magi_K при нас слузта е като сопол, има цвят на акото, но понякога е светла, баш като сопол. Извинявам се за сравнението, но няма как по др начин да го обясня. Имало е случаи цялото ако да лъщи... Толкова се бях филмирала аз с това ако и тази слуз, че.... #Crazy само чаках беба да се изака и да ровя в памперса #Crazy
На практика не се оказа нещо тревожно, аз писах подробо в предните теми. Надявам се и при вас да е моментно раздразнение на дебелото черво и да мине бързо!

Спокойна нощ на всички, с повече спящи бебета!

# 145
Добър вечер или добра нощ Grinning

И аз се разписах при августински бебета 2013, има си хас. Цял ноември ме връхлитат спомени от миналия  Heart Eyes.

Само дето не съм загребала с пръст да му опитам л..ната.
  Joy Joy Joy
Стига сте гледали, Ати добре е обяснила за слузта, ама не ровете, то ако има нещо рано или късно ще се види. Ако детето е добре, намерете си други занимавки  Wink

В тоя ред на мисли, аз съм на път да повярвам, че диетата работи. Вече доста дни не намирам нищо, дано се задържим така  Praynig

Аз се ошашках яко с това захранване, четох, четох и само повече се оплетох  #Crazy. Не ми стана ясно защо Американската Асоциация на педиатрите си противоречи сама на себе си  Close. От една страна препоръчват само на кърма до 6-тия месец, от друга говорят за захранване след 4-тия. Ша им се не види ... Реших да не почвам. От друга страна се питам дали не бъркам, защото доктора заговори за захранване като му казах, че се храним честичко и че изчезнаха 5-часовите паузи нощем. Само дето Бобо винаги се е хранел често, не ми пречи да го кърмя на всеки 2-3 часа. Ама една от причините, поради която препоръчват по-ранно захранване е точно чести хранения, засега го наблюдавам и ще видим.

А за мерките и теглилките, нормалните мерки са много разтегливи, ето ги растежните криви:
http://www.chartsgraphsdiagrams.com/HealthCharts/weight-birth-36-boys.html
http://www.chartsgraphsdiagrams.com/HealthCharts/weight-birth-36-girls.html
Теглото го има в кг и паундове, да не се шашнете  Laughing

Много са хубави всички дечица, толкова от мен, събуждаме се  Hug

# 146
  • Пловдив
Ати не си единствената която не знае какво е пащърнак, но се забравях да питам Simple Smile
Пащърнака прилича на морков,но е бял на цвят.Никита го обожаваше на пюре,пробвах аз да и го правя(10 лева кг беше преди 3 години),ама нъц-не ще го ,само на готово пюре.

Гунди Ивето качи 500 гр,втория месец,споко Hug

за слузта предлагам да не се шашкате толкова,аз ако не бяха кървавите нишки хич нямаше да се вглеждам толкова.А и като чета при всяко второ я има-за мен има връзка със слюнчестите жлези,сега са в пика си.Ама само си предполагам де.

Дарлена пиши по често,липсват ми твоите постове,не знам ,ама ми действаш много успокояващо  Hug

Ати честита месечинка Heart Eyes

Ивка аз знам,че за физиологичния разтвор няма ограничение

# 147
 Hug Принцеске. :*

Няма лошо, че юлките захранват- те са вече 5- ти месец.

# 148
Ивка - всички тези физиологични разтвори може на 2-3 часа да се правят промивки или при нужда:) Peace Peace

Казабланка - нищо страшно не е това....нали СЗО казва между 4 и 6 месец....ти си захранила 10 дни преди 4 месец...10 дни не е кой знае какво.... Peace Peace PeaceАз лично мисля сокчета изобщо да не давам, за да си пие млякото,а после и водата, че после ще се видя в чудо да я науча да пие гола вода Peace Аз лично съм решила да чакам със захранването, че не ми се почва тая цапотия:) Пък и нали все искам да сме навън....та ми е по-лесно с кърменето Embarassed Embarassed

Тия памперси - гащи хич не ги долюбвам....все ми изпускаха...още ми виси един пакет от Никол останал. Така или иначе са по-удобни когато детето е голямо и се учи да пишка на гърне(храстче), че по-бързо и лесно се свалят и вдигат:) Peace Peace

# 149
  • София
Ати, сокчета е рано през 6-ти мес, най-добре след годинка. Simple Smile Плодовите пюрета са си обработени, ти може би от това се бъркаш и казваш, че след плодовете, ще даваш сокчета  Hug
Казабланка, разписвай се по-честичко, пиши как му влияят на бебчо различните храни. Simple Smile
Блонди, такава чесалка имаше Пепи. Аз много обичах да я мачкам  Mr. Green Той хич не й обръщаше внимание, но той нито залъгалка признаваше, нито нещо слагаше в устата си. Докато децата навън лапаха камъчета и стъкла от земята, той ги гледаше  hahaha
Ивка, да оздравяваш бързо  Hug
Гунди, ами Нийката ще си е точно като теб джобно гадже, екстра си е детето  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт