Отговори
# 435
Това за захранването е интересно, но много странно звъчи след кърмене или пиене на Ам, после след 40 минути да се даде твърдата храна.На живо не съм видяла този модел, повечето практикуват даване на няколко лъжички и после хапване на мллекце.Теорията на Блонди за даването ми се струва логична, наядено бебе и след 30-40 минути според мен няма да прояви интерес и да му се стори вкусно предлаганата храна.Все едно аз да се наям и някои след половин час да ми бута със да речем китайски клечки нещо непознато(клечки,защото лъжицата за тях е различна),ми няма да ми се понрави, каквото и да било.Странно ми се вижда този тип захранване, но може и да е правилно, незнам, аз бих си захранила по стандартния начин.

# 436
  • Враца
Оххх  ooooh!, това захранване вече ми се струва по-трудно от висша математика, егати.... Дано по-бавно минат следващите 3 месеца, да имам време да асимилирам и да избера подход, че направо в главата ми е една оризова...безглутенова... и не знам още каква каша без грам захар  doh

# 437
Фери, много добре казано, голяма каша:))

# 438

P.S. Сега чета съветите на Косе Босе и пише,че се започва с кърмене и след 30-40 мин. се дава твърдата храна  newsm78
Скрит текст:
не се започва с храни, за които се знае, че са алергени
- обичайно нова храна се въвежда сутрин, за да може да се проследи за евентуална алергична реакция в остатъка на деня
- обикновено кърмене (или млечно хранене, ако е на АМ) не се замества изцяло, преди детето да е навършило годинка - все още нуждите му от млечни храни в дневния рацион са от порядъка на 70-85%, т.е. такова количество мляко трябва да му бъде осигурено всеки ден. Твърдата храна служи за приучаване към нови вкусове и текстури, а не за наяждане. Нормално е да ядат дълго време съвсем малки количества твърда храна - да я опитват, а не да се наяждат с нея.
- преди годинка обикновено се предлага първо кърмене, изчаква се 30-40 минути да се слегне в стомахчето
 и се предлага твърдата храна. Ако се предложи много скоро след кърмене, бебето може да не прояви никакъв интерес. След година-годинка и малко обикновено плавно се обръща режимът - първо твърда храна, после кърмене. Всичко е ориентировъчно - не е беда, ако някой ден не се спази режимът или ако повече суче, от колкото е било замислено (примерно ако са били предвидени 3 приема на твърда храна, а е имало само един или нито един)
- количеството храна се увеличава плавно - от 1 ч.л. първия ден, 2 ч.л. втория и така нататък, докато приеманото количество стигне 30-40 мл на ядене. Малко бебета приемат повече от 50-60 мл на хранене, макар че може да се опита - някои бебета приемат охотно повече твърда храна, без това да се отрази на количеството приемана кърма. Следи бебето и се вслушвай в сигналите, които ти дава и няма да сбъркаш  

- нова храна се въвежда на интервали. 3-5 дена, ако няма фамилна обремененост с алергии и 5-10 дена, ако има такава обремененост. Въвежда се само по една нова храна наведнъж.
Нали пита мамите с опит да ти кажат как се процедира при захранване без заместване. Отговорихме ти и двете с Диди Hug
Това за захранването е интересно, но много странно звъчи след кърмене или пиене на Ам, после след 40 минути да се даде твърдата храна.На живо не съм видяла този модел, повечето практикуват даване на няколко лъжички и после хапване на мллекце.Теорията на Блонди за даването ми се струва логична, наядено бебе и след 30-40 минути според мен няма да прояви интерес и да му се стори вкусно предлаганата храна.Все едно аз да се наям и някои след половин час да ми бута със да речем китайски клечки нещо непознато(клечки,защото лъжицата за тях е различна),ми няма да ми се понрави, каквото и да било.Странно ми се вижда този тип захранване, но може и да е правилно, незнам, аз бих си захранила по стандартния начин.
Аз съм жив пример  Party Mr. Green нали целта е да не заместваш храненето с мляко.

# 439
  • София
Оххх наистина е сложно това захранване...Сигурно е правилно това да се даде след хранене пюрето,но Емма няма да си отвори човката за ядене тогава...Ще си й давам преди млякото засега пък по-натам ще видим...

# 440
dbs аз винаги давах първо няколко лъжички пюре и след това кърмех. Заместих цяло хранене може би към 10тия месец (започнах на 6м)   Peace

# 441
 Незнам, може да кажете, че греша, но на мен ми се стува много странно до годинката да не заместиш хранене, може да слагам Ам с водичка в по-късен етап в пюрето или в кашата, но да пие 5-6 пъто от шише до година, ми струва ми се малко пресилено, по принцип съветите на Косе Босе ми харесват, но ми се струват доста крайни. Не виждам нищо нередно да заместиш обедното хранене с пюре и да сложиш една лъжичка Ам или кърма да изцедиш. Честно момичета, ако не беше форума, по това което съм виждала масово е да се замества хранене. Странна работа е то това Косе Босе Simple Smile))

# 442
  • София
Аз мисля да замествам хранене преди годинката още...До годинка да е толкова пъти на АМ ми се вижда и на мене много...

# 443
Роси - избрах този начин  Simple Smile при него бебето определя колко кърма и колко храна да поеме, а не майката. Според мен всеки подход си има плюсове и минуси. При единия вариант заместването на млечно хранене се случва по-бързо отколкото при другия.
Миланова, нямам идея как се процедира ако детето е на АМ. Вероятно при едно заместено хранене пак остава голям процента на поетото мляко за денонощие.  

# 444
  • By the sea
Пу-пу, и мойто заспа вече Crazy
Муки, готини съседи Wink Mr. Green И готино подаръче, да ви е честито! Simple Smile
Честито на всички, които са имали поводи вчера и в отминаващия вече петък  bouquet
Гледам малко по малко ни обхваща сценичната треска /за захранването говоря/. За кашичките  като марки харесвам Тьопфер и Холе, в краен случай Хип мисля да се купува. Ама до тогава има мнооого време Whistling
Екзо, ти си като Шива с многото ръце, 2 бебока, че и курсови работи, леле Shocked Hug
Руски магазин във Варна имаше и до пощата някъде, ама не се сещам точно за улицата. В Мол Варна на етажа на Пикадили.
Чай на Веледа има и в ДМ Peace
Кашпи, ние сме като вас с режима, поне през нощта се спи. Ама у нас кой спи нощно време, само бебето, ММ и кучето. Аз кукувам Mr. Green

# 445
И аз бодувам, напоследък все късно заспивам, да ме пита човек защо, а бебето си спи от доста време..Май май ще лягам, лека и спокойа ощ от мен.

# 446
babyAty и 0 Гости преглежда(т) тази тема.

# 447
Брех, че поспаливки, няма кой едно Добро утро да каже!  morning  food010

Муки, мерси за сутришната доза смях с твоите среднощни премеждия  Joy ...а за захранването аз не чета, много лесно го минавам форума напоследък  Mr. Green Mr. Green Догодина ще му мисля.  Crazy

Фери,  Hug

Все забравям - и аз съм доволна от фешън пуфиса, пък! Ама с момченцата май е по-друга ситуацията  Rolling Eyes

Крис спи втори сън, а Бобо нарочно не го будя, та да вися тук...не ме е срам  Blush Blush А преди малко се пробуди, допълзя до оголения ми корем, гушна го и легна отгоре - сега някой ще ми заобяснява колко е "лошо" това, ама на мен ми е кеф  Crazy Flutter

# 448
Оххх наистина е сложно това захранване...Сигурно е правилно това да се даде след хранене пюрето,но Емма няма да си отвори човката за ядене тогава...Ще си й давам преди млякото засега пък по-натам ще видим...
от мен да знаеш, че гладно дете, което е пило само мляко и иска да се наяде набързо пиейки може да изпадне в истерия-аз имам такъв случай
Аз мисля да замествам хранене преди годинката още...До годинка да е толкова пъти на АМ ми се вижда и на мене много...особено бебе на 4 м Wink
Не е нужно да и даваш млякото да го пие, когато достигнеш определената доза , която я засища просто слагай винаги ам в пюрето Hug

# 449
  • София
Добро утро...Ели  Simple Smile! Май ние с теб сме най-ранобудните bowuu Редактирам се, докато публикувам - и Гунди  Hug
Вчера питаше какво имало в руските магазини - сгущенка за Банофи пая, че ни е обзела мания с него Wink
Офф, и на мен това захранване ми се вижда голяма сложнотия, само знам с какво ще започна и на каква възраст, и че ще е с по една лъжичка, другото ще го мисля после  Confused Сега уча усилено за един изпит за правоспособност, който е на 13.12 и нямам много време, но само да свърши и ще се отдам изяло на четене за захранването, на приготовленията за празниците и най-вече на Валерчо Heart Eyes
Вчера, въпреки че имам много да уча и аз излязох малко с една приятелка до Южния, че времето наистина беше чудно. В тази връзка Тринити, за Южния - права си наистина, че там няма къде да се кърми като е студено и къде да се преповиват, но аз много не ги съобразявам тези неща Laughing, защото повече от 2-3ч. ми омръзва там и памперс не ми се е случвало да сменям, иначе съм кърмила, но е било топло наистина Rolling Eyes Щях да ти пиша още тогава, но забравих, да не си помислиш, че не чета, всичко чета аз, нищо не пропускам, но понякога забравям какво на кого искам да кажа Hug  Мерси за статията за детските, аз го гледах по новините, но то е проекто закон, докато го гласува НС и да го обнародват в ДВ, дали ще го хванем  hahaha
Фери, твоят младеж как върви - с мерките и теглилките Simple Smile
Муки, Генерала е убил притесненията ти в зародиш, иначе щеше да има да се притесняваш цяла вечер, въпреки дежурството му..... и добре че си е бил в къщи Wink Иначе опасни съседи имате. Яворче е прекрасен, играчката също Hug
Диди24, важното че е добре малката Теа и не се е изплашила Hug
Хора, влюбена съм в тази количка, уникална е на живо
Скрит текст:
Confused Искам и аз такава, не че бих дала толкова пари де Crossing Arms
Идея за закуска - императорска палачинка  Flutter http://gotvarstvo.georgievi.net/a/wiener-kaiserschmarrn . преди няколко дни правих голямата немска палачинка, но ми стана много твърда и сбита, иначе беше вкусна Confused http://www.know-how-to-cook.com/2012/03/dutch-baby.html

Последна редакция: сб, 01 дек 2012, 10:26 от belverde

Общи условия

Активация на акаунт