Лондон - 4

• 76 425
  • 742
  •   1
Отговори
# 120

Браво, по-рано са го отворили. Първвоначално беше за 13.02.
Чакаме и първи отзиви...

# 121
  • Варна

Вие с туристически автобус ли обикаляхте,нали при тях има включен безплатен круиз по Темза?И само в едната посока ли е включен? Обратно как трябва да се върнем?

Маршрутите са кръгови.

Ние не сме били с туристически автобус. Стояхме 2 седмици и си взехме карти за градския транспорт, мисля че oyster се казват и с тях можеш да си купиш билет за корабчето 4 паунда беше в едната посока

# 122
Вече е време да се наместя и тук, след успешното закупуване на двупосочен билет за Лондон с дати 08.03 - 15.03.2013г. и, макар че го взех малко по-скъпо, отколкото първоначално го гледах, съм много доволна, защото днес е с 200лв. по-скъп.

Ще бъда на гости на приятелка, която, освен в събота след обяд и в неделя, е на работа, и се налага през другото време да се оправям и мотая сама, което всъщност изобщо не ми пречи.
Тя ще ме ориентира максимално, но сърце не трае и искам и аз оттук да тръгна подготвена. Та в този смисъл искам да помоля някой да ме ситуира на картата, че аз нещо не успях, нямам тренинг.
Това е адреса, на който ще отседна. Victoria Mansions South Lambeth Road     London SW8 1QU

Скоро гледах по ТВ-то за някаква новооткрита кула, от която се открива страхотна гледка към Лондон. Това Shard от последните постове ли е? Аз засега прочетох само първата тема, която е дадена в първия линк, стара е, но като за въведение в темата става. Продължавам със следващата.

# 123
Вече е време да се наместя и тук, след успешното закупуване на двупосочен билет за Лондон с дати 08.03 - 15.03.2013г. и, макар че го взех малко по-скъпо, отколкото първоначално го гледах, съм много доволна, защото днес е с 200лв. по-скъп.

Ще бъда на гости на приятелка, която, освен в събота след обяд и в неделя, е на работа, и се налага през другото време да се оправям и мотая сама, което всъщност изобщо не ми пречи.
Тя ще ме ориентира максимално, но сърце не трае и искам и аз оттук да тръгна подготвена. Та в този смисъл искам да помоля някой да ме ситуира на картата, че аз нещо не успях, нямам тренинг.
Това е адреса, на който ще отседна. Victoria Mansions South Lambeth Road     London SW8 1QU

Скоро гледах по ТВ-то за някаква новооткрита кула, от която се открива страхотна гледка към Лондон. Това Shard от последните постове ли е? Аз засега прочетох само първата тема, която е дадена в първия линк, стара е, но като за въведение в темата става. Продължавам със следващата.

Добре дошла Д.  Laughing

Ето ти адреса:
http://maps.google.bg/maps?q=Victoria+Mansions+South+Lambeth+Roa … &t=m&z=15

Точно за Shard става дума. Можеш да резервираш билети. Линка е на първа страница.
Чети, чети и питай.  Hug

# 124
  • burgas
Здравейте, момичета! От няколко седмици чета темите за Лондон и намерих много полезна информация. Аз искам да попитам за необходимите документи за пътуване на дъщеря ми, която е на 14 г. и ще пътува с мен. Някъде четох, че декларацията, която трябва да подпише бащата трябва да е и преведена на английски. Така ли е наистина? И тези здравни карти за чужбина задължителни ли са?

# 125
Да,разглеждала съм по карта маршрутите,видях че са кръгови.Слицаш и се качваш на автобусите където искаш.
Питането ми беше за возене с корабче по Темза,включено безплатно към билета за тур.автобус.Примерно решим да отидем до Гринуич с корабче.Както четох по описанията на фирмите за автобусите хоп он хоп оф, го разбрах само отиване до Гринуич.Дали и на връщане с корабче ще е безплатно или трябва да си платим.Или пък с метро до някоя от спирките на туристическия автобус?

Само в едната посока можете да ползвате корабчето. На връщане може да вземете автобус, но имайте предвид, че през този сезон спират към 5 часа. Има няколко линии, има спирки, които са само за слизане, а не за качване, така че разгледайте маршрутите предварително.

# 126
Здравейте, момичета! От няколко седмици чета темите за Лондон и намерих много полезна информация. Аз искам да попитам за необходимите документи за пътуване на дъщеря ми, която е на 14 г. и ще пътува с мен. Някъде четох, че декларацията, която трябва да подпише бащата трябва да е и преведена на английски. Така ли е наистина? И тези здравни карти за чужбина задължителни ли са?

Тази декларация ти трябва пред българските митничари, не трябва да е преведена на английски.Добре е да имаш 1 копие за всеки случай. В Англия на паспортната проверка е добре да сте двете при митничаря, за да види кой е родител на детето и толкоз.
Можеш и без здравна карта, но тогава си направете туристическа здравна застраховка за периода в който сте в Англия

# 127
  • burgas
Благодаря mama Tin. А акт за раждане необходим ли е?

# 128
Благодаря mama Tin. А акт за раждане необходим ли е?

Аз съм носила акт за раждане, ей така за презастраховка, важното е декларацията от бащата да е нотариално заверена.

# 129
  • burgas
Да-това го знам Simple Smile благодаря

# 130

Благодаря Wink Винаги толкова любезна! Сигурно ще изскочи още някоя питанка, но първо ще изчета темите и като си поизбистря малко нещата, тогава.

Предполагам, че този район е отдалечен от основните места за посещение, но за без пари толкоз.

Мимии, не ми се отваря линка, за съжаление.

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 00:42 от Im So Excited

# 131
Im So Excited като за начало поразгледай тази карта и ще се ориентираш къде са основните забележителности и кои от тях искаш да видиш.
http://www.londonmet.ac.uk/fms/MRSite/acad/lgri/summer-school/central_bus_map.pdf

# 132
Да,разглеждала съм по карта маршрутите,видях че са кръгови.Слицаш и се качваш на автобусите където искаш.
Питането ми беше за возене с корабче по Темза,включено безплатно към билета за тур.автобус.Примерно решим да отидем до Гринуич с корабче.Както четох по описанията на фирмите за автобусите хоп он хоп оф, го разбрах само отиване до Гринуич.Дали и на връщане с корабче ще е безплатно или трябва да си платим.Или пък с метро до някоя от спирките на туристическия автобус?

Само в едната посока можете да ползвате корабчето. На връщане може да вземете автобус, но имайте предвид, че през този сезон спират към 5 часа. Има няколко линии, има спирки, които са само за слизане, а не за качване, така че разгледайте маршрутите предварително.

Благодаря!
А може би и с метро ще стане да се върнем?Уж гледах зоните на Лондон и пак не разбрах Гринуич коя зона се води,тъй като мисля да си вземем карти 1-2 зона.Да не би Гринуич да е 3-та ?

# 133
Едва ли Гринуич е 1-2 зона, доста си е далечко. Ние ходихме на Гринуич отделно. Защото билета за червените автобусчета е за 24 часа , а до Гринуич се губи цял ден и няма смисъл, няма да остане време за градските маршрути.

# 134

Благодаря!
А може би и с метро ще стане да се върнем?Уж гледах зоните на Лондон и пак не разбрах Гринуич коя зона се води,тъй като мисля да си вземем карти 1-2 зона.Да не би Гринуич да е 3-та ?

В уебсайта на компанията има и разписание на корабчето. Може да го вземете и на връщане, но трябва да си платите. Билета за автобуса важи за два последователни дни до края на месеца, ако не се лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт