Лондон - 4

• 76 418
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
И ние ще кацаме на Станстед и се чудих влак или бус?
Също така, наобратно полета ни е много рано сутринта и не знам дали не е по-добре да спим в хотел близо до летището.
Иначе, тъй като сина ми е много претенциозен по отношение на храна - за престоя резервирахме апартамент на хотелски принцип. Ето тук: http://www.castletownhouse.co.uk/

Апартаментчетата изглеждат много хубаво, в хубав квартал и на комуникативно място са.

Ами аз мисля, че влаковете са доста по-бързи, но и по-скъпи от рейсовте. За Станстед не знам, за първи път ще ни е от там, но за Гетуик имаше доста голяма разлика между влака и автобуса.

Колкото до ранния трансфер, на фирмата, която бях пуснала линк първият автобус тръгва в 2:40 и пристига около 3:55, така че имат варианти за ранни полети. Станстед обслужва само нискотарифни авиокомпании, доколкото знам, а те летят в странни часови пояси и фирмите се съобразяват и с това  Peace

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 13:13 от @steraki

# 151
Като чета в другите теми че започнаха да споменават обществени тоалетни,да ви попитам в Лондон как е положението? Има ли много из града, или само в метростанциите? Като ще се обикаля по цял ден....На каква цена, може ли в заведение без консумация да се ползват?

# 152
Има безплатни и доста чисти тоалетни, но намирането им поне за нас беше случайно  Simple Smile, има и в повечето забележителности и в музеите със сигурност, така че се изкарва цял ден според мен.

# 153
Здравейте, момичета.
Дали за 4-дневен престой Ойстер картата е удачен вариант или по-добро решение са дневните карти. Знае ли някой каква е цената им в момента, както и дали такава карта може да се купи от предишния ден.
И още нещо се чудя. Преди 9,30 - часа, след който по-евтината карта важи в метрото, може ли да се ползва в автобус.

# 154
Здравейте, момичета.
Дали за 4-дневен престой Ойстер картата е удачен вариант или по-добро решение са дневните карти. Знае ли някой каква е цената им в момента, както и дали такава карта може да се купи от предишния ден.
И още нещо се чудя. Преди 9,30 - часа, след който по-евтината карта важи в метрото, може ли да се ползва в автобус.

Тук можеш да сравниш цените на картите.
Според мен (но може и да греша) седмичните travelcard са най-изгодни за престой между 4 и 7 дни, защото цената им за една седмица е 30,40 паунда за 1-2 зона (в сравнение с дневните, които са 8,80) и може да се ползва на всички видове транспортни средства. Ако греша, моля някой да ме поправи.  Peace
При предни пътувания сме взимали дневни, но не беше изгодно.

# 155
  • пак на Рив Гош
Здравейте, да се запиша и аз в темата Simple Smile.
Довечера ще купувам билети за 18-20 май, ще търся хотел и ще започна да уточнявам програмата  Grinning. И ще подхвана темите отначало, понеже бях в Лонодн преди 7 години и оттогава сигурно доста неща са се променили.

# 156
Здравейте, планирам едно 4-5 дневно посещение на Лондон. Правейки програмата се чудя по кое време на деня е удачно да се отиде до Гринуич и колко време да предвидя там?
Ако трябва да избирам между Ундзор и зоопарка - кое е по-добре да избера (ще пътуваме без децата)?

Иска ни се много неща да видим, но поради ограничението във времето ще трябва да избирам и да си оставим нещо и за следващо посещение Simple Smile

Благодаря предварително! А следващия месец ще досаждам и с още въпроси Rolling Eyes

# 157
  • срещу двата комина :)))
Здравейте, планирам едно 4-5 дневно посещение на Лондон. Правейки програмата се чудя по кое време на деня е удачно да се отиде до Гринуич и колко време да предвидя там?
Ако трябва да избирам между Ундзор и зоопарка - кое е по-добре да избера (ще пътуваме без децата)?

Иска ни се много неща да видим, но поради ограничението във времето ще трябва да избирам и да си оставим нещо и за следващо посещение Simple Smile

Благодаря предварително! А следващия месец ще досаждам и с още въпроси Rolling Eyes

аз определено бих предпочела Уиндзор,само разгледай двата сайта и ще прецениш.Зоологическата градина е много малка и не съм сигурна,че си заслужава  Peace

http://www.royalcollection.org.uk/visit/windsorcastle

http://www.zsl.org/zsl-london-zoo/

# 158
Е, разбира се Уиндзор, особено ако сте без деца, има толкова много неща за разглеждане вътре, а и посещение на Англия без дворец|крепост не е никакво потапяне в атмосферата Grinning

Може и да сте проверили вече, но тъй като не сте посочили датите, по-долу пускам линк към работното им време

http://www.royalcollection.org.uk/visit/windsorcastle/plan-your-visit

# 159
Как е най-добре да стигнем до Уиндзор от гара Виктория? Предполагам, че има избор между автобус и влак. Мисля, че с влак е по-бързо, а с автобус - по-евтино. Чудя се също дали в делничен ден или в неделя ще е по-спокойно.

# 160
Здравейте момичета,
плануваме и ние пътуване до Лондон началото на април, но нещо ни куца малко организацията , а вече времето бая напредва. Четох темата и част от предишните , но искам да помоля който може да препоръча разни апартаментчета, май това е по - удобно и евтино , става въпрос за 5 човека.

# 161
Как е най-добре да стигнем до Уиндзор от гара Виктория? Предполагам, че има избор между автобус и влак. Мисля, че с влак е по-бързо, а с автобус - по-евтино. Чудя се също дали в делничен ден или в неделя ще е по-спокойно.

Влакът се взима от гара Waterloo. До там от гара Виктория трябва да вземете Съркъл или Дистрикт Лайн за 1 спирка до Уестминтър, а след това Jubilee line пак за 1 спирка до Ватерло, след което - влака. Ако си спомням добре, пътуването беше около 30-40 мин.

Може и от гара Виктория с автобус, но си мисля, че би било по-бавно. Давам линк за транспорта

http://www.royalcollection.org.uk/visit/windsorcastle/plan-your- … /how-to-get-there

Мисля, че делничен ден ще бъде по-спокойно, много посещавано място е.

# 162
  • UK
влак от Waterloo до Уиндзор е 1 час
друг вариант е с влак от Падингтън до Слау-около 20-30 мин и после още 5 мин друг влак до Уиндзор
автобуса 701 или 702 отнема  час-час и половина според трафика
в неделя е лудница,рано сутрин през седмицата е най-добър вариант (като за всичко останало  Laughing)

# 163
Правейки програмата се чудя по кое време на деня е удачно да се отиде до Гринуич и колко време да предвидя там?

Зависи дали искате да влезете вътре и да се снимате на меридиана или искате само да отидете до там. Има страхотна гледка от върха към Лондон, която според мен си заслужава. Снимката на меридиана (за да влезеш се плащат към £10) не е кой знае какво.
Според мен може да го оставите за към края на деня, но внимавайте само за часовете, в които затварят парка. В зависимост от месеца "работното време"  Mr. Green на парка е различно.
Колко време да си отделите... Ако пред вас се е наредила група азиатци - по-добре да се заредите с търпение, че те се снимат поне по 17364749 пъти  Laughing

# 164
Правейки програмата се чудя по кое време на деня е удачно да се отиде до Гринуич и колко време да предвидя там?

Зависи дали искате да влезете вътре и да се снимате на меридиана или искате само да отидете до там. Има страхотна гледка от върха към Лондон, която според мен си заслужава. Снимката на меридиана (за да влезеш се плащат към £10) не е кой знае какво.
Според мен може да го оставите за към края на деня, но внимавайте само за часовете, в които затварят парка. В зависимост от месеца "работното време"  Mr. Green на парка е различно.
Колко време да си отделите... Ако пред вас се е наредила група азиатци - по-добре да се заредите с търпение, че те се снимат поне по 17364749 пъти  Laughing

Ние когато отидохме в 18:00 не ни пуснаха да влезем никъде.

Общи условия

Активация на акаунт