Лондон - 4

• 76 403
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
От април до септември работи до 8 или 9часа вечерта. През другите месеци е до 6  Peace
цък

# 166
Правейки програмата се чудя по кое време на деня е удачно да се отиде до Гринуич и колко време да предвидя там?

Зависи дали искате да влезете вътре и да се снимате на меридиана или искате само да отидете до там. Има страхотна гледка от върха към Лондон, която според мен си заслужава. Снимката на меридиана (за да влезеш се плащат към £10) не е кой знае какво.
Според мен може да го оставите за към края на деня, но внимавайте само за часовете, в които затварят парка. В зависимост от месеца "работното време"  Mr. Green на парка е различно.
Колко време да си отделите... Ако пред вас се е наредила група азиатци - по-добре да се заредите с търпение, че те се снимат поне по 17364749 пъти  Laughing

преди мен имаше бг семейства и се снимаха по сто пъти -с обувки,без обувки, с чорапи ,без чорапи...по един,по двама,по трима,как не им се развиках не знам.

# 167
Така, решено е за Уиндзор. Благодаря   bouquet Ще сме от 5 до 9 април в Лондон. Та за единия ден планирам сутринта Уиндзор, после евентуално London Motor Museum, корабче до Гринуич. Надявам се за един ден да ги сместим нещата.
А за другите дни каква програма макс се опитвам да спретна, но ще видим Simple Smile

За последния ден ще трябва да излезем сутринта с багажа - нали има вариант да го оставим на гардероб на гара Виктория примерно или Бейкър стрийт, за да може да се разхождаме през деня, че полета ни е чак в 10 вечерта от Лутън и да си го вземем преди автобуса?

# 168
За последния ден ще трябва да излезем сутринта с багажа - нали има вариант да го оставим на гардероб на гара Виктория примерно или Бейкър стрийт, за да може да се разхождаме през деня, че полета ни е чак в 10 вечерта от Лутън и да си го вземем преди автобуса?

да, няма проблеми да го оставите на Виктория, цената май беше 5 паунда на бройка.

# 169
  • пак на Рив Гош
Такаааа, нашето майско пътуване започва да се конкретизира  Grinning. Хотелът е резервиран, билетите - купени.
Сега започва най-приятното - уточняването на програмата и списъка с неща за разглеждане Simple Smile Зачетох се из предните теми и намерих много полезна информация   bouquet.

Вече имам 2 въпроса:
- в пъбовете пускат ли деца (на обед)? Понеже аз се точа на Sunday roast в някой пъб, но ако не пускат деца ще трябва да търся заместител  Confused
- знаете ли някой читав сайт, където могат да се търсят ресторанти/пъбове, с ценови диапазон и коментари на клиентите (осван Трип Адвайзър)?

Постът ми май излезе доста кулинарно-алкохолно насочен  Laughing

# 170

- знаете ли някой читав сайт, където могат да се търсят ресторанти/пъбове, с ценови диапазон и коментари на клиентите (осван Трип Адвайзър)?

Пробвай в Trivago.

# 171
  • Лондон
Пробвай Toptable...

Има много пъбове, които са family friendly, може спокойно да отидете за обяд или ве4еря...

Sunny 76, Уиндзор и кораб4е, и музей, няма да стане, разреди ги поне в 2 дни, ина4е няма да усетите ни6то, само 6те препускате

# 172
  • пак на Рив Гош
@steraki, tzvetak, благодаря ви за бързите отговори!  Grinning

# 173
Здравейте,
да попитам за офертите 2в 1 (двама с един билет) - при посещението в съответния музей трябвя дя прудстявя брошура която съм взела от гарата и билет от влак от същия ден ли? Има ли значение какъв влак съм ползвала, че като гледах от летище Лутън има няколко влака до центъра ли греша?
Благодаря предварително!

tzvetak, благодаря за съвета.

# 174
  • В града на тепетата
На нас никъде не ни искаха билети от влак, само с брошурата си взимахме билетите за 2 в 1.

# 175
Благодаря, gabolina, а брошурага от къде я взехте?
И още една питанка - от терминала на летището близо ли е спирката на влака. На Гугъл мапс виждам гара Luton Airport Parkway и нещо не ми изглежда като на пеша разстояние.

Идеята ми като цяло е, че пристигаме в 7 сутринта на летището. Изибъс ми дава билети по 12 лири по това време на деня, а влака е 15,60 лири. Т.е. ако стигна до Лондон с влак и ползвам през деня офертите 2 в 1 ще съм повече на сметка от пътуването с автобус и плащането на пълни входове.

И още едно питане - ето тук http://ojp.nationalrail.co.uk/service/timesandfares/LTN/Bayswater/050413/0700/dep ми дава от Лутън до Бейсуотър директно да избера влак. Това възможно ли е? Бейсоутър не е ли само метростанция? Спането ни е в близост до тази станция и ще ми е добре ако мога от летището да стигна с нещо директно там.

# 176
Вчера четох, че ако си вземеш 7 дневна travel card от ж.п. спирка, може да ползваш тези оферти 2for 1 за целия период на картата.
Картата трябва да е или със снимка (безплатни са) или да е на хартия.

От този сайт може да си разпечаташ офертите, с които да отидеш: http://www.daysoutguide.co.uk

Последна редакция: нд, 17 фев 2013, 17:35 от Stryper

# 177
  • В града на тепетата
Брошурите ги имаше по станциите на метрото. Ето ги и тях http://www.daysoutguide.co.uk/?gclid=CPTwztn60q8CFYgifAodfCwMbQ . А що се отнася за придвижването от летището , ние кацнахме на Станстед и от там с автобус до града.

# 178
  • Варна

И още едно питане - ето тук http://ojp.nationalrail.co.uk/service/timesandfares/LTN/Bayswater/050413/0700/dep ми дава от Лутън до Бейсуотър директно да избера влак. Това възможно ли е? Бейсоутър не е ли само метростанция? Спането ни е в близост до тази станция и ще ми е добре ако мога от летището да стигна с нещо директно там.

Дава ти активна опция Details, като натиснеш излиза разяснение за маршрута  от Luton Airport Parkway [LTN] до London St Pancras International [STP]  и след това  "From King's Cross St. Pancras Underground Station take the Circle Line or Hammersmith & City Line (Westbound, Platform 1) to Edgware Road (Circle Line) Underground Station. Change and take the Circle Line or District Line (Westbound, Platform 4) to Bayswater Underground Station." Според мен е с влак до St Pancras International [STP]  и после се прехвърляш на метрото.

# 179

Не е директен този транспорт. Погледни предпоследната графа Chg. - показва колко смени трябва да се направят до крайната точка, която си въвела.

На нас никъде не ни искаха билети от влак, само с брошурата си взимахме билетите за 2 в 1.

Не знам на вас как не са ви искали билетите, но на сайта изрично пише, че ваучерите трябва да са придружени от билети:
Please always remember to present your valid rail tickets alongside your 2FOR1 and special offers/admission vouchers at the attractions box office.

Последна редакция: нд, 17 фев 2013, 18:06 от Aia'

Общи условия

Активация на акаунт