Лондон - 4

• 76 306
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
тирамису,
С автобус пътят е 2ч и 20 мин, цената в момента е 23,30 GBP. Можеш да хванеш влак, пътят е 1 ч и 30 мин някъде, цената е 27-28 GBP. В Лондон по принцип е трудно да се загубиш. Предварително закупените билети по правило са по-евтини от тези купени на място.  Какъв ти беше въпросът всъщност?

Здравейте!
Предстои ми пътуване съвсем скоро до Лондон.Ще кацам на Лутън и искам по-на-бързия начин да стигна до Гетуик летище, защото там имам среща за посрещане.Знам, че е по-лесно да летя до Гетуик, но самолетните билети са доста по-скъпи, отколкото до Лутън!Въпроса ми е, ако някой знае как да си организирам превоза до Гетуик от Лутон- кои автобуси пътуват по този маршрут, от къде се хващат на летище Лутон, в какви интервали минават и евентуално мога ли от тук да си резервирам автобусен билет или на място също няма проблем?
Много благодаря преварително!
Не зная дали това е правилната тема и моля да ме извините, ако не е ....но спешно имам нужда от информация, защото ще пътувам сама и не съм запозната в детайли!

Конкретно за номер(Лутън-Гетуик) на автобус и къде долу-горе се намират(спирка), за да не се лутам като си взема багажа след полета на Лутън.?Дали ще има проблем на място да си купя билет и през какъв интервал минават автобусите на съответната компания?Знам, че е много инфо, но искам да се информирам предварително, за да няма изненади, че ще разчитам само на себе си. Hug

Последна редакция: вт, 16 апр 2013, 13:15 от тирамису

# 361
  • Sf
На тези въпроси май ти отговорих вече или?

# 362
Ли, @steraki , идеите ви са прекрасни, но ще ви разочаровам - доста късмет ви трябва, за да видите слънце в Лондон  Whistling От сърце ви пожелавам слънчев престой, но ако гледаме реалистично на нещата - през по-голямата част от годината тук си е най-малкото мрачно (ако не вали, това изобщо не означава, че ще е слънчево).

Само внимавайте с опашките - ако не сте с Fast Track Tickets може да се наложи доста да почакате - виждала съм доста дълги опашки пред Окото, виждала съм го и празно, така че е трудно да се определи...

Съжалявам, че не ви давам конкретни съвети, но наистина всичко много зависи   bouquet

# 363
Ли, @steraki, аз само да ви кажа, че слънцето се отразява в остъклението (не съм сигурна, че така се казва) на кабините и от неговата страна снимките не се получават. По тази логика, би трябвало най-хубавите снимки да са когато слънцето е най-високо. Това са само разсъждения, много съм далеч от фотографията. Защо не се консултирате с момичетата от фотографската тема?

Опашката на Окото върви много бързо. Не се стряскайте от нейната дължина. Касите са доста и обслужването е бързо  Peace

# 364
Привет! Прочетох доста, но не срещнах инфо, затова да питам директно. Ще ходим за два дни /един уикенд/ до Лондон, по скоро искаме да видим Уиндзор и Хемптън корт. Как да стигнем /двама сме/ най- бързо и по-възможност с по-малко прикачвания от Лутън до Уиндзор? До Хемптън корт от Лутън по-удобен ли е превоза, да видим първо него? Има ли смисъл от ойстери или карти, при положение, че  самият  Лондон не ние цел и оттам ще хващаме само Изи бус-а за Лутън? Има ли директен превоз от Хемптън корт до Уиндзор? Каква ще е цената /приблизително/ за тези дестинации и има ли някакви карти, с които да ползвам намаление за пътуване през почивните дни? Доста станаха въпросите... А сигурно ще има и още.

# 365
  • Варна
тирамису, Mrs. Lovett ти е дала сайта на превозвача ,който обслужва 2-те летища. Ето го пак :

www.nationalexpress.com/home.aspx   Задаваш си от къде до къде искаш да пътуваш / в случая Лутън - Гетуик / , датата на която ще пътуваш и часа и гледаш на какъв интервал са автобусите  Peace При купуване на билета ти дават и "номера" на автобуса с който ще пътуваш.  Спирката е точно на изхода на летището , излизаш от входа / изхода и я виждаш пред теб на около 50 метра. На летището има гише на компанията, както и от шофьора можеш да си купиш билет. Но по мои наблюдения билет купен на място е по-скъп от такъв, ,закупен предварително по интернет.

# 366
  • ул. "Мечтание"
Планирала съм единия ден да отида до замъка Уиндзор, вероятно там ще прекарам почти целия ден. Въобще не знам в какъв район се намира, има ли заведения наоколо или да си нося храна? newsm78

# 367
Планирала съм единия ден да отида до замъка Уиндзор, вероятно там ще прекарам почти целия ден. Въобще не знам в какъв район се намира, има ли заведения наоколо или да си нося храна? newsm78
Като слезеш от влака има един сравнително голям търговски комплекс с най-различни магазини и заведения. По пътя до входа на двореца имоше още магазинчета и кафенета.
Т.е. има къде да се яде, но какви са цените не знам, че не съм гледала.
Въпросът е че трябва да хапнеш преди влизане в двореца или след излизане. Ние отидохме сутринта при отварянето и не сме чакали на опашки, но после се заформи солидна навалица за влизането. Принципно в самия дворец няма какво да се прави цял ден. Ние разгледахме всичко за около 3 часа. После се върнахме в Лондон за други забележителности.

# 368
  • ул. "Мечтание"
Много благодаря за информацията!  Hug
Плана ми е да ида рано сутринта, когато отварят за да мога да спокойно да разгледам и евентуално да избегна опашките и навалицата. Така че устройва ме идеално! Simple Smile

# 369
Привет! Прочетох доста, но не срещнах инфо, затова да питам директно. Ще ходим за два дни /един уикенд/ до Лондон, по скоро искаме да видим Уиндзор и Хемптън корт. Как да стигнем /двама сме/ най- бързо и по-възможност с по-малко прикачвания от Лутън до Уиндзор? До Хемптън корт от Лутън по-удобен ли е превоза, да видим първо него? Има ли смисъл от ойстери или карти, при положение, че  самият  Лондон не ние цел и оттам ще хващаме само Изи бус-а за Лутън? Има ли директен превоз от Хемптън корт до Уиндзор? Каква ще е цената /приблизително/ за тези дестинации и има ли някакви карти, с които да ползвам намаление за пътуване през почивните дни? Доста станаха въпросите... А сигурно ще има и още.

Няма директен транспорт.
От Лутън до Хемптън Корт с влак за около 2 часа и една смяна. Билетите от влака може да ги ползвате за офертите 2в1 за двореца.
Oт Лутън до Уиндзор - с влак до Падингтън и пак влак до Уиндзор. Или без много смени - рейса до Виктория и от там пак рейс до Уиндзор. Или с National Express до Хийтроу и от там автобус 71 и 77 до Уиндзор.
Oт Уиндзор до Хемптън Корт е само с една смяна - влак до Waterloo и пак влак до Хемптън Корт.

Цените на влаковете проверявате тук.

Последна редакция: ср, 17 апр 2013, 19:32 от Aia'

# 370
  • UK
също можеш да хванеш влак от Уиндзор до Клапам Джанкшън и от там да се прехвърлиш на влака от Waterloo до Хамптън Корт като така си спестяваш малко време
От Лутън има и маршрутки на Easy bus до Earls Court, които спират отстрани на Теско на Кромуел роуд ( на сайта на на Ийзи има карта). От там може да се разходите пеша до Хай Стрийт Кенсингтън и да си хванете автобуса за Уиндзър (701/702), който идва от Виктория. Така пак не спестявате кой знае колко време,може би 15-тина минути, които ще ви отидат в ходене от спирката на Ийзи до спирката на Хай Стрийт Кен, но билетите от Лутън май са малко по-евтини в случая.

# 371
Благодаря на всички за подкрепата!Надявам се всичко да мине добре!Радвам, се че има място като това, където можем да си помагаме и съветваме.

# 372
Момичета, знаете ли, че Easy bus от 1.05. променят маршрута си в Централен Лондон и вече ще пътуват само до Бейкър стрийд? Аз вече резервирах хотел до гара Виктория, за да ползваме удобството на директния транспорт до там, а сега се оказва, че ще се наложи да се прекачваме и да губим време и на отиване, и на връщане...
Гледам, че в момента не продават билети за Май, но ние вече имаме. Сега, обаче, получихме нови с променена дестинация. Много съм им ядосана!

# 373
Момичета, знаете ли, че Easy bus от 1.05. променят маршрута си в Централен Лондон и вече ще пътуват само до Бейкър стрийд? Аз вече резервирах хотел до гара Виктория, за да ползваме удобството на директния транспорт до там, а сега се оказва, че ще се наложи да се прекачваме и да губим време и на отиване, и на връщане...
Гледам, че в момента не продават билети за Май, но ние вече имаме. Сега, обаче, получихме нови с променена дестинация. Много съм им ядосана!

Аз преди два-три дни гледах и стояха и двата маршрута. Сега обаче е останал само този до Б.стрийд ...

# 374
  • Варна

Аз преди два-три дни гледах и стояха и двата маршрута. Сега обаче е останал само този до Б.стрийд ...

Да не би "Easybus" и "Greenline" вече да не оперират заедно, защото в сайта на Greenline, маршрут 757 Лутън - Виктория си стои http://www.greenline.co.uk/green-line-timetables-and-tickets/

Общи условия

Активация на акаунт