Лондон - 4

• 76 470
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Я пак да си сверя часовника Simple Smile Ако си купя дневна хартиена карта, която е за офф пийк - това значи, че мога да пътувам след 9,30 сътинта - нали? А вечер има ли някакви часове, че не се ориентирам?

Точно така! От 9,30 сутринта до  12.00ч. вечерта Simple Smile

Мерси Simple Smile
И нали дневните карти са едни хартиени? И да попитам: гледам, че има отделни цени за деца от 11 до 15 години ... С показване на личната карта на щерката дали ще мога да купя такава дневна хартиена карта, че цената й е на 1/2 от тази за възрастен или има и друго изискване ... Нещо не мога да се ориентирам ... чета, че пише, че искат да има изваден Ойстер със снимка - но това май е само да седмичните и месечните карти ... Правилно съм разбрала - нали?

# 526
Като стана дума за възраст, какъв е най-евтиният вариант за седмична карна на 8год дете?

# 527
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Като стана дума за възраст, какъв е най-евтиният вариант за седмична карна на 8год дете?

Май е безплатно,когато пътува с възрастен, но ако пътува самО трябва да се направи Ойстер със снимка, който е 10 лири. Поне така си превеждам ...

5 -10

You can travel free on Tube, DLR and London Overground services when accompanied by an adult (up to four children per adult) or when using a 5-10 Zip Oyster photocard.

От тук

# 528
Много благодаря!   bouquet
Ние няма да я пускаме сама, което значи, че няма нужда да и изкарваме такава карта, нали?

# 529
  • Бургас
на 8 години децата пътуват безплатно. Не се купува никакъв билет. Минаваш с детето където има врати за инвалиди и хора с багаж.
la vida loca, дневните карти са хартиени. Ние ги купувахме от автоматите. На дъщеря ти пак директно й я купи от автоматите (може да се плаща и с кредитна карта, много е удобно). Никой няма да й поиска документ за възраст.  Peace

# 530
 LaDiDa, мерси много Simple Smile Направих си сметка, че като сме в 6-та зона, така или иначе по-рано от 9,30 няма да сколасваме да тръгваме от къмпинга и тези карти  ще са ни най-необвързващи, а и евтини - за нея 3,40, а за мен 8,90 и то при положение, че единичния билет зона 1-6 е 5,50, а няма да се занимаваме да вадим пластини за Ойстер ... Това май е най-доброто за нас Simple Smile

# 531
  • Бургас
И аз мислех като теб, но като дойде време да си тръгваме установих, че с Ойстер билетите са на по-ниска  цена и май идва доста по-изгодно.
Например единичния билет за зона 1-2 струва 4,5 паунда, а с Ойстер чарджват 2,10 паунда.  Брат ми си взеха седмични Travel cards за 30 паунда. Сметни си дните и ако сте за повече от 5 дни май са по-на сметка. Като си тръгвахме ги върнаха на гишето за продажба на билети и от там им върнаха парите за пластината. Отделно с тези карти имаха доста входове на половин цена. (Zones 1 - 6 adult 7 Day Travelcard: £55.60
Zones 1 - 6 child 7 Day Travelcard: £27.80)
http://visitorshop.tfl.gov.uk/help-centre/ticket-comparison.html

# 532
  • Sofia
Върнахме се вчера. Благодаря на всички, които ми помогнаха да се ориентирам преди да тръгна, специално на Sunny76. Дъщеря ми е на 14,5г, никъде не са ни искали лична карта- само казва на колко е. Принципно мен ме притесняваше много, че навсякъде всичко се плаща на автомати, но така или иначе- няма много избор. Не  сме препускали- 1-вия ден ходихме до Уиндзор, 2-рия ден- до Хемптън корт- ходи се с дневна карта 1-6 зона, с която се взема влак от Ватерло(ок.30мин е пътя), горещо го препоръчвам. Ползвахме офертите 2 в 1, които важат и с дневни карти, купени от гара. Става и с карта  за 1 възрастен и 1 детска. На 3-ден- Тауър-а, пак с тези оферти, също е хубаво, но офертата беше до 14.07 и ще важи чак есента отново. Обикалихме и повечето от останалите забележителности между замъците. Навсякъде има големи опашки. Уестфийлд беше близо до хотела- не ни хареса, Оxford street - да. Ходихме и в Ice bar. На снимките изглежда доста по-голям. Все пак мисля, че е интересно да се види, не съжалявам.
Друго, което ми направи впечатление- ако се качиш от летището на белите автобуси "Nationalexpress" с билета също може да се ползват 2 в 1 целия ден, има брошури на "пристигащи". Ние се качихме на Green line, защото имат 1 много интересна оферта- тази, но шофьора се направи на разсеян, каза че не знае какво е това, въпреки, че я носех разпечатана. Идеята беше да отидем до Уиндзор и да се върнем с тяхната линия (701/702). На гара Виктория в офиса взех брошура, пише си го това най-долу, но вече беше свършило. Всъщност така отидохме, много удобно пътувахме, с полупразен двуетажен автобус, но платихме допълнително 18паунда.

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 22:49 от BettyRubble

# 533
BettyRubble, един въпрос?
Ако си купя дневни карти  за първа и втора зона на метрото за офф пийк от някоя гара мога ли да ползвам офертите 2 в 1?

# 534
  • Sofia
BettyRubble, един въпрос?
Ако си купя дневни карти  за първа и втора зона на метрото за офф пийк от някоя гара мога ли да ползвам офертите 2 в 1?
Да, може, зоната е без значение, трябва обаче да е от гара. Аз единия ден купих от метрото, за щастие нямаше опашка и взех картите от гише. Обаче гледам ги- различни, попитах, служителката  обясни, че има разлика, въпреки че цената е еднаква, взе си ги и ми върна парите. Така че е проверено.

# 535
Здравейте, момичета! Преди време изчетох цялата тема, посетих Лондон и се справих без проблеми, в голяма степен благодарение на Вас   bouquet . Останах очарована - европейски, модерен, аристократичен, забързан, гостоприемен, а хората - пъстри, освободени и  много широко скроени.
Искам да споделя с Вас едно местенце, което открих и бях мнооого впечатлена. Първият хиндуистки храм в Европа Shri Swaminarayan Mandir.
http://londonmandir.baps.org/the-mandir/
Входът е безплатен. Ще Ви хареса!
Дано някой ден отида отново  Heart Eyes

# 536
Здравейте, момичета! Преди време изчетох цялата тема, посетих Лондон и се справих без проблеми, в голяма степен благодарение на Вас   bouquet . Останах очарована - европейски, модерен, аристократичен, забързан, гостоприемен, а хората - пъстри, освободени и  много широко скроени.
Искам да споделя с Вас едно местенце, което открих и бях мнооого впечатлена. Първият хиндуистки храм в Европа Shri Swaminarayan Mandir.

И аз бях попадал на негови снимки, но така и не съм стигала до него. Къде се намира? Лесно ли се стига? Струва си да се види, определено, и за направата му е използван български варовик Wink

# 537
Ние отидохме до стадион Уембли, той беше наша цел, а от там пеша до храма е около 10 мин. Най-близката станция на метрото е Neasden по сивата Jubilee Line.
От Биг Бен има автобус също №206, но също до стадиона https://maps.google.com/
Аз си помагах изключително с Гугъл мапс и останах много доволна, благодарение на това успях да планирам времето и маршрутите си много точно по часове и без никакво лутане. И това не само в Лондон  Grinning
А храмът е изграден наистина с български камък, много впечатляващ, направо се чудя защо не се е превърнал в туристическа атракция.

# 538
Благодаря за изчерпателната информация!
Въпрос на време и ... реклама е да стане туристическа атракция!  Peace

# 539
  • Sofia
Жалко, хотела ни беше наблизо. Изпуснали сме много.

Общи условия

Активация на акаунт