Лондон - 4

• 76 474
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, момичета! Преди време изчетох цялата тема, посетих Лондон и се справих без проблеми, в голяма степен благодарение на Вас   bouquet . Останах очарована - европейски, модерен, аристократичен, забързан, гостоприемен, а хората - пъстри, освободени и  много широко скроени.
Искам да споделя с Вас едно местенце, което открих и бях мнооого впечатлена. Първият хиндуистки храм в Европа Shri Swaminarayan Mandir.
http://londonmandir.baps.org/the-mandir/
Входът е безплатен. Ще Ви хареса!
Дано някой ден отида отново  Heart Eyes
Жалко, хотела ни беше наблизо. Изпуснали сме много.

О, този храм е страхотен, малко е отдалечен, но определено си заслужава. И една особеност за него - отвън е облицован с български камък, май беше врачанския, не си спомням вече. Изключително красиво и успокояващо действа. Преди години в близост до него, или на територията му имаше магазинче за индийска храна и подправки. При повече време определено си заслужава да се посети.

# 541
Здравейте,
И ние се върнахме от Лондон. С прекрасни впечатления съм. Благодаря на всички споделили опит и впечатления във форума. Бяхте ми много полезни!
Да допълня и аз нещо. Посетихме и Зоологическата градина. Не сме ползвали офертите 2 в 1. Билети за метрото си бяхме купили от метро станция и нямахме съответните валчери за намалението. За двама възрастни и две деца на 15 и на 7 год. платихме за вход 68 лири. В Зоологическата пристигнахме около 15.00 h. Бяхме доста изморени от дългото обикаляне из Лондон през деня и някакси не можахме да и се насладим. Мога да кажа, че не ми хареса. Посещавала съм зоологическите градини в Мюнхен, Мадрид и Виена, така че имам база за сравнение. Животните бяха затворени всичките в клетки, въпреки жегата от около 30 градуса. Прекалена блъсканица. Алеите са Много слънчеви и без никаква сянка. Изобщо не ни хареса. Това беше най- неразумното нещо за което платихме по време на престоя ни. Но разбира се впечатленията от всичко видяно и преживяно от нас в Лондон са страхотно. Ако някой има въпроси с удоволствие ще отговарям.

# 542
  • София
http://magelanci.com/_/samoletni-bileti/evropa/london-60-euro
Е това е цена. Има и вариант през октомври за един ден- неделя и по-евтино. Сутрин рано пристигаш, вечер късно обратно.

# 543
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
След 2 дни заминаваме и имам чувството, че от тези 4-ри теми не съм чела нито ред ...
Хайде пак да моля за бърз преговор с мен  Embarassed
Значи: от Лутън искаме да пътуваме с влак - от къде се хваща? близо ли е до гарата? на коя спирка се слиза?
Билетите от влака важат ли за офертите 2 в 1 и за какъв период от време?
От къде да си взема актуалните брошури, за да разбера за офертите 2 в 1? (исках да ги ползвам за Тауър, ама ми се върти, че някой, който наскоро се върна каза, че важи офертата само до ... даже числото 17 помня ... юни ... и после чак септември ги пускат пак ...)

Извинете, че всичко написано е толкова объркано ...

P.P.
Уф ... и коя беше спирката, където ... Хари Потър отиваше към училището? Извинете за обяснението, но не съм фен на филма, а щерката е обещала снимка на най-добрата си приятелка  Embarassed

Последна редакция: ср, 24 юли 2013, 18:00 от la vida loca

# 544
la vida loca, задай пак въпросите за влакове, гари и спирки, защото нищо не се разбира  Laughing

Билетите от влака важат за 2в1 в деня, за който е билета. Ако отиването е в понеделник, а връщането е в петък - важат от понеделник до петък. Ако отиването и връщането са в един ден - важат само за този ден. Брошурите ги има по гарите - там, където се продават билети и карти. Можеш да видиш офертите и тук.

А за Хари Потър, виж това дали ще ти е от помощ:
http://www.visitbritainsuperblog.com/2011/05/top-10-harry-potter … ations-in-london/

# 545
  • пак на Рив Гош
Уф ... и коя беше спирката, където ... Хари Потър отиваше към училището? Извинете за обяснението, но не съм фен на филма, а щерката е обещала снимка на най-добрата си приятелка  Embarassed

Гарата е King's Cross, метро Northern, Picadilly, Victoria, Hammersmith&City и Metropilitan, спирката е King's Cross/St Pancras. Като влезете във фоайето на гарата, продължавате напред, без да влизате към пероните, покрай касите и малко по-навътре е стената с табелката за перона 9 3/4. Отпред има заградено място, където чакаш за снимки. Обикновено има доста народ, слагат една количка с куфари и кафез за сова, все едно наполовина влязла в стената и можеш да се снимаш как я буташ. Ние като отидохме имаше доста дълга опашка, затова се върнахме много рано на следващата сутрин, в 8ч30 (хотелът ни беше на 250 м от гарата) и нямаше жива душа. През нощта слагат празна количка, също влязла наполовина в стената (ето така) и пак можеш да се снимаш  Laughing

# 546
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Роца  Hug Вярно, че твои бяха толкова професионално направените снимки от Лондон Simple Smile Мерси   bouquet
Aia', пътуваме в петък ... За да се ползват офертите 2в1 трябва ли да са двупосочни билетите? Иначе видях, че има автобус до гарата и после с влак до Лондон ... Ще се оправим Simple Smile Надявам се Simple Smile

# 547
Не е нужно да е двупосочен билета. Ако имаш билет само за отиване до Лондон, ползваш го за атракциите на самия ден.
Разбира се, че ще се оправите, ако нещо не ти е ясно - питаш, винаги ще ти обяснят  Simple Smile

# 548
  • Sofia
След 2 дни заминаваме и имам чувството, че от тези 4-ри теми не съм чела нито ред ...
Хайде пак да моля за бърз преговор с мен  Embarassed
Значи: от Лутън искаме да пътуваме с влак - от къде се хваща? близо ли е до гарата? на коя спирка се слиза?
Билетите от влака важат ли за офертите 2 в 1 и за какъв период от време?
От къде да си взема актуалните брошури, за да разбера за офертите 2 в 1? (исках да ги ползвам за Тауър, ама ми се върти, че някой, който наскоро се върна каза, че важи офертата само до ... даже числото 17 помня ... юни ... и после чак септември ги пускат пак ...)

Извинете, че всичко написано е толкова объркано ...

P.P.
Уф ... и коя беше спирката, където ... Хари Потър отиваше към училището? Извинете за обяснението, но не съм фен на филма, а щерката е обещала снимка на най-добрата си приятелка  Embarassed
Най- бързо, евтино и  лесно е от Лутън да се качиш на тези автобуси, пак ще имаш 2 в 1 за деня и от вратата на терминала слизаш където искаш в центъра. Цената е 10 паунда. Имат гише на летището, там има и брошури с разписанието, маршрута и офертите 2 в 1(по-малко са отколкото  с влака). Ако ползваш  влак- трябва да си хванеш автобус до гарата- към 2,50 е, ще спестиш малко време- може би 20минути, но си е слизане, качване, влачене на багажи. И аз писах- за Tower of London офертата беше до 14.07, ще я има пак от 08.09., поне така пише в моята книжка.

# 549
Здравейте,

Предстои ми пътуване към Лондон за няколко дни и се чудя за място за отсядане. Изчетох половината от темите.. имам още много да чета, но може ли само някой да ми каже, ако знае, района на Камден става ли за нощувки? Харесах си едно хотелче до Euston square и се притеснявам дали района примерно не е пълен с много мургави хора..да ме е страх да се прибера по тъмно или да има слава на район с висока престъпност.
гледах иначе препоръчаните райони (Myfair, Kensington, Hydepark и др), но ми идват над бюджета

Предварително благодаря на отзовалите се   bouquet           

# 550
Здравейте,

Предстои ми пътуване към Лондон за няколко дни и се чудя за място за отсядане. Изчетох половината от темите.. имам още много да чета, но може ли само някой да ми каже, ако знае, района на Камден става ли за нощувки? Харесах си едно хотелче до Euston square и се притеснявам дали района примерно не е пълен с много мургави хора..да ме е страх да се прибера по тъмно или да има слава на район с висока престъпност.
гледах иначе препоръчаните райони (Myfair, Kensington, Hydepark и др), но ми идват над бюджета

Предварително благодаря на отзовалите се   bouquet          

Аз лично не бих отседнала в Камден, особено ако съм сама. Ето един хотел в Кенсингтън, който е изпробван и не е толкова лош, колкото са отзивите в нета, особено ако целта е само пренощуване. Да не говорим, че е супер удобен по отношение на транспорта. Ако избереш него, само ги предупреди да не ти дават стая в сутерена  Peace

# 551
Здравейте,

Предварително благодаря на отзовалите се   bouquet          

Аз лично не бих отседнала в Камден, особено ако съм сама. Ето един хотел в Кенсингтън, който е изпробван и не е толкова лош, колкото са отзивите в нета, особено ако целта е само пренощуване. Да не говорим, че е супер удобен по отношение на транспорта. Ако избереш него, само ги предупреди да не ти дават стая в сутерена  Peace

да , този хотел е ОК

баткото на рецепцията беше малко кисел и ме ядоса , че поиска 5 лири за да си оставя багажа след напускането до същата  вечер, за което никъде преди това не са ми искали пари.... Rolling Eyes

# 552
  • Бургас
Този е момента ми излиза с добра цена:
http://www.booking.com/hotel/gb/londonolympia.bg.html?label=fac4 … 3817736f28916X155

# 553
Благодаря и на трима ви. Две ще сме, с майка ми, но явно че няма да сме в тази зона. Много благодаря още веднъж  Hug

# 554

Общи условия

Активация на акаунт