Лондон - 4

• 76 485
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Има ли вече карта за градския транспорт за 7 дни, която е на хартиен носител - до колкото четох в сайта на градския транспорт, такава май се издава само на пластика - т.е трябва да се платят още 5 лири за ойстер!? Така ли е!?

Може да провериш на този линк - има хартиени едноседмични карти.

Има ли градски транспорт до летището !?- на сайта на летището като че ли се виджа спирта на влак/ метро на около 500 м. от летището!? Някой ползвал ли е такъв транспорт!? Искам след като си купим карти да ги ползваме и да не плащаме допълнително за трансфери!? Mr. Green 

Зависи за кое летище става въпрос - до Хийтроу има градски транспорт.

На края(но само за сега Embarassed) - дали съществува някакво апартаментче/студио за 3-ма тип self cataring в не толкова отдалечен район, което да е около 80 лири нощувка!? Търсих, търсих, но всичко ми е скъпо Sad. Ще трябва да сме в тройна стая в хотел, а не ми се ще много! newsm78

За това само мога да помогна с линкове от интернет (които така или иначе и сама си намерила), но не съм отсядала в такъв апартамент и не мога да дам съвет.

# 586
Славейче  - много ти благодаря!

За карта точно на сайта гледах, но там пише:

"If you buy a 7 Day Travelcard from a Tube station, Oyster Ticket Stop or London Travel Information Centre when you get to London, it will be issued to you on an Oyster Card. (A £5 deposit is payable when you get an Oyster card)."

Аз го тълкувам, че на място(Лондон - не мога да купя такава хартиена карта, а само ойстер) Покупка на хартиена изглежда има само с доставка до друга страна, но до БГ няма! newsm78

За летището - За Лутан - май само трансфер има - така ли!?

# 587
От Лутън най-изгодно е да резервираш онлайн от сайта на Уиз еър - 23 лв. Грийн лайн, спира пред входа на летището, в Лондон има спирки на няколко места, със сигурност на гара Виктория.

# 588
Ssiilvvyy, не знам дали ситърсила нощувки тук, но аконе,погледни, мисля че е добра алтернатива на хотел
https://www.airbnb.dk/s/London--United-Kingdom?room_types%5B%5D=Entire+home%2Fapt

# 589
Ssiilvvyy,
и с Ойстер да е не знам какво те притеснява - преди да си тръгнеш от Лондон връщаш на някоя спирка пластиката и ти връщат въпросните 5 лири депозит. 2-3 страници по-назад мисля че пишеше че няма проблем да се купи и хартиена сарта.
Пак 2-3 страници по-назад имаше дадени варианти за транспорт от Лутън до Лондон. Просто се върни и прочети
ето малко извадки все пак "Най- бързо, евтино и  лесно е от Лутън да се качиш на тези автобуси, пак ще имаш 2 в 1 за деня и от вратата на терминала слизаш където искаш в центъра. Цената е 10 паунда. Имат гише на летището, там има и брошури с разписанието, маршрута и офертите 2 в 1(по-малко са отколкото  с влака)."

За спането ние спахме за 60 лири на вечер до Хайд парк, но е за двама. Бях доволна - тесничко е, но е чисто и си има всичко необходимо (баня, тоалетна, топла вода, хладилник, микровълнова, посуда за двама, печка, кана за гореща вода, котлони, тостер, хавлии, телевизор, интернет). Попаднах на квартирите от Трип Адвайзор, но в момента не успявам да намеря точно студиото в което бяхме( но от тук можеш да разгледаш http://www.tripadvisor.co.uk/VacationRentals. Ето и още едни линкове за търсене http://londonholidaystudios.co.uk/apartmentmap, http://www.holidaylettings.co.uk/, http://www.homeaway.co.uk/search/keywords:London%2C+United+Kingdom.
Ако потърсиш предполагам ще намериш желаната цена.
Аз реално писах запитване на една по-скъпа обява. Те ми отговориха и ми предложиха различни варианти. Питах ги за нещо около 60 лири и ми извадиха, студио което още го нямаше на обява. Всичко беше ОК. Повечето обяви са на фирми с различни студиа в различни райони. Като си кажеш изискванията ще ти предложат варианти. Общо взето почти всички, на които писах бяха много отзивчиви.

# 590
Благодаря ви - страшни сте! Hug

Sunny76 - уж Laughing чета и тук и по официалните сайтове, но в главата ми е каша! Laughing Това, че се връщат тези 5 лири не го бях прочела - чудех се дали да купуваме 4 дневни или 1 семична - по принцип предпочитам да знам, че имам карта за всичко и за цяла седмица, но се притеснявах, че я оскъпявам с още 5 евро!

За апартаментите - аз всъщност ги ползвам тези сайтове и разпратих запитвания, но само скъпи оферти ми връщат! newsm78 Ще продължа да търся - може би това, че сме трима обърква нещата! newsm78

# 591
  • софия
Ноември, след 8 години, ще отида отново в един от любимите ми градове Heart Eyes Започвам да се подготвям, че до сега пътуванията са били все служебни, а сега ще водим и детето. Искам да обикне и хареса Лондон Heart Eyes Започвам да търся и място за спане.

btw В момента има добри оферти за билети в Уиз.

Последна редакция: ср, 21 авг 2013, 14:45 от zvanche

# 592
Пак аз  Mr. Green- някой резервирал ли е мюзикъл с лондон пас - не мога да разбера какви са намаленията - чака ли се на опашки и т.н!? newsm78

# 593
Страхотно ме впечатли колко добре е организиран транспорта в Лондон,може да се заблудиш но никога не ще се изгубиш в този мегаполис. Wink

# 594
  • на третия етаж
Да ви следя, че ми се "върти" едно пътуване до Лондон в края на ноември в главата  Wink

# 595
Страхотно ме впечатли колко добре е организиран транспорта в Лондон,може да се заблудиш но никога не ще се изгубиш в този мегаполис. Wink

Мда, буквално е направено всичко като за идиоти (извинявам се за израза). В метро като се качих за първи път то навсякъде карти около теб, отделно вървят постоянно надписи на коя спирка си, коя следва и постоянно на говорителя се чува - това е спирка еди коя си, следваща еди коя си  Laughing Laughing И всякакъв транспорт до която част искаш и постоянно, няма такова чакане като тук  Joy На всяка крачка табели...абе далече сме от истината все още. На летището в България по-трудно намерих изхода, отколкото на Хийтроу, който е 1/3 от един средно голям град  Laughing Laughing

# 596

ReName Grinning Peace Peace Peaceточно!

# 597
Даа, аз също бях много впечатлена от транспорта. Никога няма да ги стигнем ... никога. Метрото е едно на ръка. Автобусите също - отиваш на спирка на автобуса и там  Shocked електронно табло - кой № автобус след колко минути ще пристигне и пълния му маршрут. Преди да отида имах притеснения, че няма да мога да се оправя в този огромен град. Синът ми постоянно повтаряше, че е направено за идиоти (извиняваме се за израза) и че навсякъде има табели и упътвания. Все казваше, че няма начин да не се ориентирам, въпреки че не говоря английски. Беше абсолютно прав! Чак ми става мъчно, че сме тооолкова далеч от такова удобство  #Cussing out

# 598
Подкрепям напълно за транспорта,много приятно беше да кръстосваме Лондон.Особено щерката беше възхитена,толкова забавно беше пътуването -пеша,метро,автобуси...Който не е бил там не може да го разбере,дано всеки изпита тая магия на този прекрасен град!

# 599
Някой ходил ли е до Уиндзор с Лондон Пас уит Травел - пише, че покрива пътя до там  - как точно се случва - показваш го някъде в метрото и в железниците и те пускат ли!?

А който си плащал транспорта - как най-евтино излиза пътуването до там!?

Още се чудя дали да поръчвам лондон пас с карта за пътуване или не!? Смятам, смятам кое би ми излязло по-евтино и съответно по удобно!? newsm78

Меджу другото в Момента Лондон пас имат намаление от 10% на сайта си за 3 и 6 дневните карти - ако някой се интересува - може да се възползва! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт