Лондон - 4

• 76 512
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
днес запазихме билети за декември, ще ви следя   bouquet

# 616
  • софия
Нашата лондонска ваканция започва да се подрежда. Имаме билети, апартамент и билети за Цар Лъв. Следващите дни ще седна да направя примерна програма.
Запазихме този апартамент. Локацията и отзивите ми звучат добре. Освен това, пристигаме рано сутринта и връщането ни е късен следобяд, което много ни улеснява да не се чудим какво да правим с багажа.

# 617
zvanchе-апартамента изглежда чудесно и е на много добро място!  Peace

Малко ти завиждам за мюзикъла  Sad - ние сме трима и май само на мен ми се ходи - по принцип мога да ги изнудя, защото другите двама са мъжа ми и сестра ми Mr. Green, но ми е гадно да ги карам да правят нещо, което не им е толкова по сърце - още повече, че не е евтино! Чудя се направо - по едно време даже си мислих само аз да си купя билет - пък те после да дойдат само да ме вземат! Joy Joy

Ако някой се чуди какво да прави с багажа си ето идеи:

http://travel.stackexchange.com/questions/14612/cheap-places-to- … on-for-a-few-hour

Най-ценното според мен е, че на гара Виктория освен на ЖП гарата има и ЛЕФТ ЛАГИДЖ на гарата на автобусите - там  цената е 4,5 лири на единица багаж- може да се остави и голям куфар. На ЖП гарата цената е 9 лири! Crazy

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 09:41 от ssiillvvyy

# 618
  • Бургас
zvanche, апартаментът наистина е супер попадение! Ако имаш възможност вземи координатите на собственичката.
Цар Лъв е феноменално преживяване!  Peace Заслужава си парите!  Peace

# 619
  • софия
zvanche, апартаментът наистина е супер попадение! Ако имаш възможност вземи координатите на собственичката.
Цар Лъв е феноменално преживяване!  Peace Заслужава си парите!  Peace

Координатите и комуникацията стават през сайта Peace Честно казано, в района има и още по-добри предложения, но не са свободни в нашия период. Сайтът е много добър.
Предишен път съм ходила на мюзикъл. Не е моето преживяване, но заради детето ще се прежаля и този път. Взехме билетите на добра цена - 30 п.

# 620
  • София
Здравейте  Hug

Имам нужда от помощ, май. Четох, четох и тотално се обърках Sad

На 28.09 пътуваме до Лондон (кацаме на Хийтроу, Терминал 5). Целта ни е University of Surrey - Guidford. Ще сме с багаж, понеже дъюеря ми отива да учи там. Моля за съвети какъв начин на продвижване да изберем. "Групата" сме аз и 2-те ми дъщери - на 19 - 15 години.

Смятам на 29 и 30 да пообиколим Лондон, така че някаква карта за транспорт ще ни трябва.
Връщаме се в понеделник, 30.09 следобед, пак от Хийтроу, но този път от Терминал 4.

Първата вечер ще спим в Гилфорд, втората може би в Лондон.

Предварително ви благодаря за помощта!   bouquet

# 621
Здравейте, дами! Да се отчета, че днес се върнах от Лондон. Жалко, че нямах много време за обикаляне, но и малкото, което видях, ме очарова, с изключение на Британския музей..  Confused  Потвърждавам, че градският транспорт е изключително удобен. Само понякога е трудно да се намери някоя автобусна спирка по уличките, когато бързаш Simple Smile

# 622
  • София
Здравейте,
съжалявам  че нахлувам в темата и предварително се извинявам - изчитам всичко,което сте писали,но моля ви да споделите хотел в близост до Covent  Garden на добра цена ,защото спешно се налага да замина в четвъртък,а цените ми се виждат ужасно високи. newsm78 Благодаря предварително на всички,които няма да ме скастрят Embarassed

# 623
Здравейте,
съжалявам  че нахлувам в темата и предварително се извинявам - изчитам всичко,което сте писали,но моля ви да споделите хотел в близост до Covent  Garden на добра цена ,защото спешно се налага да замина в четвъртък,а цените ми се виждат ужасно високи. newsm78 Благодаря предварително на всички,които няма да ме скастрят Embarassed

http://www.galahotels.com/en/Hotel/united_kingdom_1/london_21765 … 80807?sid=5973663 - County Hotel - Upper Woburn Place 66 , Wc1h 0jw London, United_Kingdom
2 звезди е, около 60 евро на нощувка, 1 км от Covent Garden  

http://www.galahotels.com/en/Hotel/united_kingdom_1/london_21765 … 03865?sid=5973663 - Imperial College Princes Gardens Hotel - Watts Way, South Kensington, , Sw7 1ba, London, United_Kingdom
3 звезди, около 50 евро на нощувка, 2,3 км от целта

http://www.galahotels.com/en/Hotel/united_kingdom_1/london_21765 … 63687?sid=5973663 - Corner House Hotel - 201-203 Camden Road, , - Nw1 9aa London, United_Kingdom
3 звезди, около 50 евро на нощувка, 2,6 км от целта

Последна редакция: ср, 18 сеп 2013, 01:43 от bazinga!

# 624
  • София
Bazinga, сърдечни благодарности за хотелите  bouquet,снощи направих резервация в друг,доста по-далечен хотел.В тези няма свободни стаи. Докато избирах и се чудих,буквално пред очите ми изчезваха изгодните оферти. Ще се настаним в този хотел http://www.booking.com/hotel/gb/docklandspremiertravelinn.en-gb. … 0ba6524a57;dcid=1. Ще се пътува повечко просто,няма начин Rolling Eyes

# 625
tyntyrymyntyry, много хубав е хотелът, не съжалявай. А за пътуването - не е страшно, транспортът е бърз и добре организиран.  Simple Smile

# 626
  • Варна
tyntyrymyntyry, била съм в хотел от тази верига в Richmond , и съм много, много доволна от хотела. Не съжалявай, нашия също не беше със съвсем удобен транспорт, но си заслужаваше, транспорта не е като в България, така че ...  Laughing

# 627
Привет - ние все пак резервирахме и мюзикъл- Мамма Мия! Mr. Green Малко е компромисно решение, защото билетите са чак на балкона, но една позната е ходила така и каза, че не е толкова страшно -  виждало се добре, можело да си вземеш бинокъл и дори да станаш и да стоиш отстрани на редовете и да танцуваш -  незнам до колко е вярно! Laughing

Имам още въпроси обаче - помагайте! Praynig

В Гриниуч какво може да се прави безплатно!? Отиваме с лодката до там и се разхождаме малко из парка, отиваме до обсерваторията, после какво - има ли още нещо интересно!? Гледах на сайта, но изобщо не успях да се ориентирам! Crazy И колко време да си отделим за там!?

Сейнт Пол - прочетох, че има над 500 стъпала докато се стигне до терасата, от която може да се погледне отгоре - множко ми се виждат! Crazy Аз бях останала с  впечатлението, че има асансьор, но явно не е така! Отнема ли много време, трудно ли е!?

Двореца Кенсингтън - заслужава ли се да се види от вътре!? Включен е в лондон пас и се изкушавам, от друга страна пък не е зле да ни остане малко време и за разходка по улиците!  newsm78

# 628
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

В Гриниуч какво може да се прави безплатно!? Отиваме с лодката до там и се разхождаме малко из парка, отиваме до обсерваторията, после какво - има ли още нещо интересно!? Гледах на сайта, но изобщо не успях да се ориентирам! Crazy И колко време да си отделим за там!?

Ей, два дни ходихме до там ... стана ми любимия квартал  Heart Eyes Е, ако нямаш време да се моткаш ... Ние се разхождахме и търкаляхме по полянките в парка - огромен е и е прекрасен; влизахме в музея с кораба - точно до спирката на корабчетата е!; срещу него има един ... прилича на цилиндър ... вход Simple Smile - по него се влиза в пешеходния тунел за под Темза - аз не знаех за съществуването му - там разбрах - минахме от другата страна под реката и си взехме метрото за прибиране; малко е ... гадно, да кажем Simple Smile мирише на мухъл и има конденз, но си е приключение Simple Smile ... Пак срещу музея с кораба има една площ с фонтани, по които се върви Simple Smile лятото на жегата събличаха хлапетата по памперси и ставаше страхотно забавление Simple Smile И двата дни се хранихме в невероятни ресторантчета Simple Smile - тайвански и един арабски (ливански; с невероятна кухня, но отидохме към 14,30 и вече идваха хора с лаптопи да си седнат  да си браузват и да си пушат шаш Simple Smile - наргиле ...). Най много се разхождахме в закритото пазарче ... ей, там могат да се намерят страхотни нещица - купихме си за по 12 лири по 6 вилици, лъжици и ножове - шефилдски, стари, прекрасни ... след почистване и полиране у дома се сдобихме за нищо пари с прекрасен комплект за хранене Simple Smile има на пазара всякакви неща и сергии ... не мога да ги изброя ... имаше една сергия, на която един брадат младеж, с черна риза и отнесен поглед предлагаше ... разговор с философ (той самия де Simple Smile) ... Много, много мога да разказвам за Гринуич ... Но ние бяхме там в края на юли ... Беше топло, слънчево и прекрасно да се моткаш безцелно и да попиваш Лондон сред лондончани ... туристи има много само по пътя за обсерваторията иначе май там е любим район за отмаряне ... поляните винаги бяха пълни с налягали да си почива, хапват и говорят хора Simple Smile

# 629
la vida loca
добре сте си изкарали в Гринуич. А ние като бяхме там ни заваля сняг.Началото на м.април.Дъждовен Лондон не можахме да видим,но сняг в Гринуич -да.
"срещу него има един ... прилича на цилиндър ." - ей тоя цилиндър и ние се чудихме какъв е,сега разбрах от теб.
Наистина съжаляваме за времето,че не можахме да седнем по тревите,а така сме гледали по снимки и телевизия колко насядали хора има.
Но въпреки всичко изкарахме чудесно,прекрасен град,надявам се пак да отидем че имаме пропуснати още доста места.Просто е неописуемо прекрасно ей така да си се разхождаш безцелно из града и да ходиш накъде си поискаш,която посока си решиш да хванеш.
Незабравимо е!
И благодарности на всички които пишат в тази тема/а и други такива теми/
благодарение на всички тук успях да си организирам всичко сама.

Общи условия

Активация на акаунт