Лондон - 4

• 76 397
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Цоп и аз тук Simple Smile
В края на юли сме в Лондон - живот и здраве Simple Smile Ще сме на палатки в къмпинг в Лутън Simple Smile Та, да попитам, че съвсем се обърках: Всеки ден с голямата щерка ще ходим до центъра Simple Smile Тя е на 14 години.
1/ Британския музей и Националната галерия нали са безплатни? Или аз нещо бъркам ...
2/ Гледам, че Лутън е в зона 6 ... Има на близо станция на метрото ... Колко се пътува като време до централен Лондон? Какви карти да си вземем за 7 дни? Значи ще тръгваме от зона 6 сутрин и ще се прибираме вечер, а през другото време смятаме да се "моткаме" Simple Smile
Ще излязат и други въпроси със сигурност ... Ще ви досаждам  Embarassed

# 181
  • В града на тепетата

Не знам на вас как не са ви искали билетите, но на сайта изрично пише, че ваучерите трябва да са придружени от билети:
Please always remember to present your valid rail tickets alongside your 2FOR1 and special offers/admission vouchers at the attractions box office.
Да, наистина го пише, но на нас никъде не ни искаха билети. Една съфорумка, която живее там  също беше писала, че е използвала брошурите без да представя билети.

Последна редакция: нд, 17 фев 2013, 21:06 от gabolina

# 182
Благодаря момичета! Разбрах за смените. А като ми изписва цена примерно 17 лири с тези смени значи ли че мога да си купя от летището билет на тази цена, с който ще се прекачам и на метрото или просто добавя цената а метрото и там трябва дуг билет. Извинявайте за може би тъпите въпроси, но транспорта ми се струва доста объркан засега. За 5 дни реших, че ще е по-изгодно Ойстер карта (може би още на летището трябва да я вземем), която да заредим с някаква сума, а не седмична карта.

# 183
Колебая се между тези два хотела:

http://www.booking.com/hotel/gb/fraserplacecanarywharf.bg.html?s … 9ccaa6d4a2;dcid=1

и

http://www.booking.com/hotel/gb/presidential-kensington.bg.html? … 9ccaa6d4a2;dcid=2

Като разликата в цената е 100 паунда във полза на първия.
Направила съм две резервации с опция за безплатна анулация. Имам време да реша, защото пътуваме  семейно чак през май.

Честно казано, района Presidental Kensington ми допада повече (гледам в google map ).
НЕ мога да преценя кой от двата хотела е по-подходящ. Ще бъдем с две деца (5г и 8 г) и това, което е важно за нас е комуникативност на мястото, близост до метро. Canary Whraft е май по-бизнес район и не знам дали, ще се чувстваме комфортно там.
Но от друга страна ако се спрем на Canary Whraft и направя резервация non refundable,  се получава една разлика от 450 лв за 5 нощувки, която хич не е за пренебрегване Simple Smile

Ще съм благодарна за мнения от хора с преки наблюдения над двата района.  bouquet

# 184
Втория!

Внимавайте с резервациите non refundable, особено, ако летите с нискотарифни компании.

# 185
Първият хотел е много далече, според мен. Вторият е по-добре. Ние бяхме в този преди няколко дни http://www.booking.com/hotel/gb/avni-luxury-serviced-apartments. … 54a56fd378;dcid=1 много ми хареса.

# 186
  • Sofia, Bulgaria
Определено втория  Simple Smile

# 187
Ние ще ходим през април и аз като местоположение бих избрала втория. Първия ми изглежда далече.
След като сте с децата няма ли да ви е по-евтино и по-удобно да наемете апартамент?
(Ние сме резервирали студио за двама точно до Хайд парк - северната страна за 60 лири на вечер)

# 188
Благодаря ви за коментарите!

Мими, напълно си права за non refundable -ще летим с wizz air. Досега не ми се е случвало да ни преместват полет и затова малко неглижирах този риск.

Dovolna, във вашия хотел няма опция  за настаняване на четирима.
Sunny 76, би ли ми дала линк към студиото, което сте избрали до Хайд парк.

# 189
Благодаря ви за коментарите!

Мими, напълно си права за non refundable -ще летим с wizz air. Досега не ми се е случвало да ни преместват полет и затова малко неглижирах този риск.

...

Скрит текст:
Точно те са ми променяли датите поне 2(3?) пъти.
Сега последният път ми удължават престоя с едни ден. Друг от случаите, който си спомням, беше с изцяло нови дати(близки до резервираните, но ... ).

# 190
Albena9, ето линк http://www.holidaylettings.co.uk/rentals/central-london-zone-1/269563. Това е за двама, но на сайта имат и по-големи. Принципно ги намерих през Трип адвайзора с добри отзиви и им писах какво могат да ми предложат за не много пари в централната част. Останах с впечатлението че държат по няколко апартамента в различни сгради. Когато им писах ми пратиха 10-тина оферти в диапазона 60-90 лири на вечер за двама. За нас студиото е удобен вариант тъй като вечер и сутрин ни дава възможност да си приготвим нещо бързо за хапване  в домашни условия без да трябва да харчим прекалено много пари за заведения. В Трипадвайзора коментарите бяха положителни. Надявам се всичко да е наред при посещението ни. После ще споделя. Миналата година в Париж не сме имали никакви грижи с така резервирано студио.

# 191
  • срещу двата комина :)))
Albena9, ето линк http://www.holidaylettings.co.uk/rentals/central-london-zone-1/269563. Това е за двама, но на сайта имат и по-големи. Принципно ги намерих през Трип адвайзора с добри отзиви и им писах какво могат да ми предложат за не много пари в централната част. Останах с впечатлението че държат по няколко апартамента в различни сгради. Когато им писах ми пратиха 10-тина оферти в диапазона 60-90 лири на вечер за двама. За нас студиото е удобен вариант тъй като вечер и сутрин ни дава възможност да си приготвим нещо бързо за хапване  в домашни условия без да трябва да харчим прекалено много пари за заведения. В Трипадвайзора коментарите бяха положителни. Надявам се всичко да е наред при посещението ни. После ще споделя. Миналата година в Париж не сме имали никакви грижи с така резервирано студио.

ти точно този ли си резервирала,понеже никъде не видях нито точен адрес,нито отзиви  newsm78 а определено изглежда добре,а и парите са много приемливи ...

# 192
  • пак на Рив Гош
След като чинно изчетох старите теми, имам един въпрос: наистина ли с Окото за 30 минути се прави само една обиколка? (мисля, че някой беше споменал)

Питам, понеже аз лично не си падам по височините, а пък малката ме врънка, та поне да знам заслужава ли си да инвестирам сума евро в начинанието  newsm78...

# 193
  • срещу двата комина :)))
След като чинно изчетох старите теми, имам един въпрос: наистина ли с Окото за 30 минути се прави само една обиколка? (мисля, че някой беше споменал)

Питам, понеже аз лично не си падам по височините, а пък малката ме врънка, та поне да знам заслужава ли си да инвестирам сума евро в начинанието  newsm78...

лично за мен не  Peace обиколката наистина е само една,а и ако се паднете в мъгла нищо няма да видите ...

# 194

Според мен не си заслужава, но децата се радват.
Представи си една прозрачна стаичка с 10 човека в нея, които се струпват най-вече към Биг Бен и Темза. По средата на кабината има пейка, ако ти омръзне гледката - можеш да поседнеш.  Grinning
Завърта се колелото с малко, колкото да слязат и да се качат хората от следващата кабинка.
Според мен дори е по-малко от половин час.

Общи условия

Активация на акаунт