Лондон - 4

• 76 371
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Така както го разчетох и преди това разписание излиза че в неделя първият влак е в 7.00 - "Russell Square  ... ... ... ... ... 0659", което прави да съм на летището в 8:00 (а полета е в 8:40), малко късно ми се вижда! Та затова мисля че няма да се получи, заради неделята!!!!

# 481
Ориентировъчни цени на черните таксита тук.
Можете да помолите в хотела да ви извикат minicab - те са по-евтини.

# 482
  • Sf
Принципно може и с автобус и влак. Виж Гугъл Мапс, не ми дава да пусна линк. Или на лични ако искаш ще ти пусна.

# 483
Мисля, че първото метро от Ръсел скуеър към Хийтроу е в 5.40.

Не и в неделя.
pastmaster, ако нямате много багаж - с автобус може да стигнете до там  Peace

# 484
От информация на сайта на лондонският транспорт не намерих за неделен ден около 5:00 директен транспорт с автобус(минимума бе с 1 автобус и 2 влака). Най разумен ми се вижда с автобус N7 има според разписанието в 4:52 и 5:22 до падингтън и от вече до летището. По прогнози като време около час и малко. newsm78

# 485
  • Sofia
Аз се чудя- кои са разходите, които се плащат в брой, за да знам колко пари да нося, така или иначе предпочитам да плащам с карта. И така и не можах да се ориентирам- колко е дневния лимит на Ойстер картата? И друго- до Уиндзор повечето от вас май ходят с влак, а с дневна карта от  тези ми се струва по-бързо, а и само 9паунда. Бъркам ли нещо или има нещо друго, което пропускам?

# 486
От информация на сайта на лондонският транспорт не намерих за неделен ден около 5:00 директен транспорт с автобус(минимума бе с 1 автобус и 2 влака). Най разумен ми се вижда с автобус N7 има според разписанието в 4:52 и 5:22 до падингтън и от вече до летището. По прогнози като време около час и малко. newsm78

N7 до Paddington и от там 1 влак. По разписание наистина е 1 час (дори според мен и по-бързо ще се придвижите с автобуса  Peace ). Само внимавайте с автобуса - по това време на денонощието не се движат много по официалното си разписание.

Скрит текст:
Ако имате iphone/ipad/ipod бих ви препоръчала да си свалите app с разписание на автобусите. Има много и различни (все безплатни). Посочвате името на автобусната спирка и в реално време ви казва кога ще пристигне следващият автобус.
[/color]

# 487
дори според мен и по-бързо ще се придвижите с автобуса  Peace )

имаш предвид с автобус от РС до летището ли(има ли автобус до там) това което ми показваше като варианти бе с няколко прикачвания.

# 488
Имах предвид до Падингтън  Peace В неделя рабо сутринта автобусите профучават през повечето спирки  Simple Smile
Иначе само с автобус ако пътувате - първо хващате 188 до Aldwych и от там N9 ходи до терминалите. Около час и половина излиза пътя  Peace

# 489
  • Smallville
А някой посещавал ли е "The London Dungeon"? Изглежда интересно.

Аз не посетих нито един дънджън. Имах възможност да посетя такъв в Единбург, а после и в Лондон. Но когато ми разказаха за какво става въпрос се отказах. Доколото разбрах с "Дънджънс" са се опитали да пресъздадат тъмниците, в които са затваряли едно време болните от чума, защото са си мислели, че така ще изолират заразените и вероятността да се заразят е по-малка (не съм сигурна за инфото обаче). Зловещо е, защото си представете какво са правели вътре затворени болни хора, ужасно е. Разказаха ми още, че вътре е Дънджънс имало разни хора, които те плашат и т.н. Ходихме в мадам Тюсо. Сигурно много от вас знаят, аз не знаех, че Мадам Тюсо е далеч не само восъчни фигури  Mr. Green Както и да е. Там имаше някакво подобие на Дънджънс, ужасно беше Sad Разни хора седят там уж окървавени, зловещи, в едни затвори, някви други луди изскачат отстрани и се завират с ужасно плашещите си физиономии в лицето ти и те стряскат и това става за секунди. Ти си вървиш по един коридор, пред теб хора, зад теб хора, не можеш да спираш. И са пуснали някаква зловеща музика, тъмно, някакви отпред пищят. Абе все едно се снимах в Saw  Joy Всички жени пищяхме, а мъжете се хилеха като зелки, ама от оня нервния смях  Mr. Green Беше си мн истинско. Направи ни впечатление на мен и на милото, как преди да ни пуснат да влезем да минем по тоя коридор една мила женица от персонала няколко пъти повтори, че вече няма восъчни фигури и вътре са живи хора, да не ги пипаме, да не ги удряме, повтори го 3 пъти. И се сещам милото като ми каза след като вече свърши тоя ужас: "Тия кой знае колко тупаници са изяли дето така стряскат, че ни предопредиха няколко пъти да не ги пипаме и удряме"  Mr. Green Но имайте предвид, че някои може и да са се забавлявали, но аз толкова хорър филми съм изгледала, че не ми беше кеф. А и всичко беше максимално реално, не кукли, а хора, кървави, и се държаха като луди, и те стряскат постоянно. Между другото не пускаха деца под определена възраст Simple Smile
При моето посещение в Мадам Тюсо и конкретно в този участък, когато се нареждахме на опашката, и като разбрах какво става напред, се огледах много внимателно и открих една табелка Escape. И избягах Simple Smile Приятелката ми обаче остана, а аз се озовах на входа при един мигащ пират. Та си спестих въпросното изживяване, понеже изобщо не си падам по такива Crossing Arms

# 490
Аз се чудя- кои са разходите, които се плащат в брой, за да знам колко пари да нося, така или иначе предпочитам да плащам с карта. И така и не можах да се ориентирам- колко е дневния лимит на Ойстер картата? И друго- до Уиндзор повечето от вас май ходят с влак, а с дневна карта от  тези ми се струва по-бързо, а и само 9паунда. Бъркам ли нещо или има нещо друго, което пропускам?

Ние до Уиндзор ходихме с такава карта

но струваше 8.90 някъде за зони 1-6. Купихме си я на гарата на Падингтън (до там ходихме пеша, че ни беше сравнително близко). Цял ден се развозвахме с нея къде ли не и ползавхаме офертите 2 в 1. Бях приятно изненадана от тази възможност, защото според сайта ми даваше далеч по-скъпи билети до Уиндзор и обратно с влака. Със същата карта до колкото разбрах може да се пътува и до Хемптън корт (ние до там за съжаление не стигнахме).

# 491
Може ли някой да ми каже удобен транспорт от летище Лутън до Нотинг хил?

# 492
Може ли някой да ми каже удобен транспорт от летище Лутън до Нотинг хил?
1. Вариант - автобус до гарата, влак до St Pancras и после с метрого - за две спирки синята линия и после се прехвърляте на червената
2. Вариант - с Easybus до Baker Street  и после е пак с две смени на метро, но има няколко варианта.

Това го гледам до станция Nothing Hill Gate. Не знам тя ли те интересува или друга спирка

# 493
Аз се чудя- кои са разходите, които се плащат в брой, за да знам колко пари да нося, така или иначе предпочитам да плащам с карта. И така и не можах да се ориентирам- колко е дневния лимит на Ойстер картата? И друго- до Уиндзор повечето от вас май ходят с влак, а с дневна карта от  тези ми се струва по-бързо, а и само 9паунда. Бъркам ли нещо или има нещо друго, което пропускам?

Почти всичко може да се плати с кредитна карта включително да си зареждаш Ойстера на автомат и какво ли не.

Дневния лимит на Ойстер зависи от това за коя зона е , дали го ползваш само в час оф-пик , дали ползваш само автобуси и прочие .
Например за зона 1-2 офпик е £ 7 паунда дневно . Офпик са часовете след 09.30 сутрин. За автобуси е само £4.40 дневно и там няма ограничение в часовете ...
Ето схемата по която да видиш точните числа :

http://www.tfl.gov.uk/tickets/14416.aspx

Автобуси :
http://www.tfl.gov.uk/tickets/14415.aspx

Картата със зоните :
http://www.tfl.gov.uk/assets/downloads/large-print-tube-map.pdf
http://www.tfl.gov.uk/gettingaround/maps/buses/

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 21:52 от mallkata

# 494
  • Sofia
Много благодаря за отговорите.

Общи условия