Литературен клуб - ХІІ

• 68 012
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, дами, отдавна не съм писала тук, но след последната книга, която прочетох и понеже съм обсебена от нея искам да ви споделя един цитат  "Древните санскритски легенди разказват за любов, отредена от съдбата, за кармична връзка между душите, предопределени да се срещнат, да се сблъскат и да се запленят взаимно. Легендите разказват, че любимата се разпознава веднага, защото е обичана във всеки жест, във всяко изражение на мисли, във всяко движение, всеки звук и всяко настроение, играещо в очите ѝ. Преданието твърди, че я разпознаваме по крилете- криле, които само ние виждаме, и по това, че копнежът за нея убива всяко друго любовно желание." Из "Шантарам" на Дейвид Грегъри Робъртс и после (за онези, които се чудят колко е истина всичко в книгата) един сайт.
http://www.shantaram.com/     

# 391
Момичета, помагайте - къде мога да намеря Луси Краун в електронен формат, да я чета?

# 392
  • София
Момичета, помагайте - къде мога да намеря Луси Краун в електронен формат, да я чета?

Даваш ми Е-мейл на ЛС, казваш в кой формат я предпочиташ *mobi или *epub и ти я изпращам.
 Hug Hug Hug

# 393

Даваш ми Е-мейл на ЛС, казваш в кой формат я предпочиташ *mobi или *epub и ти я изпращам.
 Hug Hug Hug

Слънце си ти  Hug Ама аз съм шматка - аз нямам четец, искам да я чета онлайн, но я няма в Читанка.

# 394
  • София
Сега конвертирах файла към *pdf и се облещих  Shocked .
Аз я имам на руски  ooooh! ...
и едва ли ще ти свърши работа...  Sad

Последна редакция: чт, 05 сеп 2013, 14:38 от Kally May

# 395
Сега конвертирах файла към *pdf и се облещих  Shocked .
Аз я имам на руски  ooooh! ...
и едва ли ще ти свърши работа...  Sad

Ами не ми се чете на руски  Laughing...благодаря Кали  Hug

# 396
ПАНАИР НА СУЕТАТА

Преди два дни прочетох Панаир на суетата на Уилям Такъри и въпреки че не очаквах много останах изключително доволна. Стилът на Такъри доста ми допадна и особено ми харесаха отклоненията на автора и неговите лични разсъждения, които мисля че на повечето хора не биха допаднали особено, но тук са толкова на място и така забавно и развлекателно написани, че нямаше как да ме изнервят. Харесвам книги, които проследяват няколко поколения или живота на няколко героя в продължение на по - дълъг период от време и Панаир на суетата определено е такава книга. Героите бяха интересни и различни, има интриги има обрати (очаквани и неочаквани) и въпреки големия обем книгата се чете сравнително лесно. Единственият ми проблем беше прекалено многото странични герои и подробности за тях, които малко ме отегчаваха на моменти, а и ми беше трудно да запомня всички родове и фамилни връзки, но мисля че това наистина е единственото нещо, което не ми хареса.

# 397
  • София
Чете ми се книга от типа на семейните саги където се проследява живота на няколко поколения.
Моля, да препоръчате нещо интересно.

# 398
  • Ямбол
Чете ми се книга от типа на семейните саги където се проследява живота на няколко поколения.
Не знам дали точно съм те разбрала, Джефри Арчър пише обикновено за няколко поколения. Най-добрата е "Каин и Авел".
Аз в момента чета една доста интересна за поколения, но е фантастика - "Пътешественикът във времето и неговата жена".

# 399
  • София
Лиляна правилно си ме разбрала и благодаря за предложението за "Каин и Авел",
чела съм я  и на мен също много ми хареса.

# 400
beti76, ти кои си чела?
Аз се сещам например за "Богат, беден", "Птиците умират сами", "Сага за Форсайтови", ама сигурно си ги чела.

# 401

"Правек и други времена" - Олга Токарчук  Hug

# 402
Аз се сещам само за Къщата на духовете на Алиенде и Птиците умират сами.

# 403
  • На земята, която е всъщност звезда.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=472695.0;all

# 404
Аз се сещам за " Ейглетиерови" - цялата четирилогия.

Общи условия

Активация на акаунт