Литературен клуб - ХІІ

• 67 761
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Днес подхванах "Мемоарите" на Стивън Кинг и ... много гладко вървят, интересни са ми, забавни  Grinning

Между другото тези дни точно разсъждавах върху творческия процес при писателите-как, кога, какво. Спомних си как Алиенде всяка година сяда на определен ден да стартира нещо ново. Не мисля, че това е творчески напън, а по-скоро нещо от рода на "Апетитът идва с яденето"  Peace

А за Кинг ми направи впечатление как още от 14 годишен не спира да пише и праща и получава откази и ... не се отказва  Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 16:17 от Кливия

# 541
  • Пловдив
Днес подхванах "Мемоарите" на Стивън Кинг и ... много гладко вървят, интересни са ми, забавни  Grinning
Кливия, аз от библиотеката ги четох, ако ти е неудобно на компютъра  Peace
Предложението ми за книги все още важи  Hug

# 542
Моля да ми препоръчате книги за 12 и 14г. тийнейджърки. Аз съм майка на момчета и нещо не мога да се ориентирам.
Сега ако се замислите - коя книга би ви била полезна, ако я бяхте прочели на тази възраст?
Харесват Хари Потър, фейсбук, революция Z (каквото и да значи това  Crazy), вълнуват се от първите гаджета и т.н.

# 543
  • Варна
Мисля, че книгите на Юлия Спиридонова-Юлка за графиня Батори са точно за тях Peace
Изключително увлекателни, много добре изградени образи, абсолютно жизнени ситуации, тинейджърски вълнения и трепети с доста поучителен край, без елементи на назидание.

# 544
Мисля, че книгите на Юлия Спиридонова-Юлка за графиня Батори са точно за тях Peace
Изключително увлекателни, много добре изградени образи, абсолютно жизнени ситуации, тинейджърски вълнения и трепети с доста поучителен край, без елементи на назидание.
И аз подкрепям напълно!!!

# 545
благодаря ви много!

# 546
Днес подхванах "Мемоарите" на Стивън Кинг и ... много гладко вървят, интересни са ми, забавни  Grinning

Между другото тези дни точно разсъждавах върху творческия процес при писателите-как, кога, какво. Спомних си как Алиенде всяка година сяда на определен ден да стартира нещо ново. Не мисля, че това е творчески напън, а по-скоро нещо от рода на "Апетитът идва с яденето"  Peace

А за Кинг ми направи впечатление как още от 14 годишен не спира да пише и праща и получава откази и ... не се отказва  Simple Smile

Незнам препоръчвала ли съм тук книгата "Изключителните" на Малкълм Гладуел, ако не съм, го правя. Simple Smile Та в нея,авторът изследва различни хора, които са особено успели в своята област, като Моцарт или Бил Гейтс например. Общото при всички тях е точно това, че отделят от сравнително ранна възраст, голяма част от времето си на това, в което са успели ( средно  100  000 часа повече от останалите) и ... не се отказват. Peace

# 547
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2013-12-21&article=476319

Едно предпразнично интервю с Г. Господинов  Simple Smile

Имало е среща в Мол Пловдив с него, ама видях на следзващия ден  Confused

Спокойни празнични дни желая!!!  Hug

# 548
Хайде да се разпиша и аз в темата Grinning
Честита Нова година, да е много успешна новата 2014-та  bouquet

Почти винаги, когато съм препоръчвала интересни, любими книги на приятели, те отказват да ги четат. По-точно, не отказват, а реагират с безразличие. Много често заглавието не им говори нищо, в най-добрия случай им е познато, защото са гледали същия филм по телевизията или на кино.
Аз мисля,че само повърхностното запознаване със съдържанието и героите съвсем не може да се сравни с пълното познаване и разбиране на същността на произведението, с дълбокото навлизане в неговите идеи...

Телевизията, интернета, компютрите обсебват не само младите, но и по-възрастните, и те не четат.
Това е тъжната истина, и няма връщане назад, въпреки различните опити да се предизвика интерес към книгата...
Жалко, защото от книгите се учим на толкова много за миналото, настоящето, за природата и нейните чудеса... Но освен знанията, които получаваме от тях и удоволствието да разпуснеш над страниците, книгите неусетно изграждат усет към красивото, духовното и невидимото за очите Wink

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 21:53 от krem-karamel

# 549
Много ми хареса това, което си написала krem- karamel. Понякога с нестихващата си страст към книгите се чувствам от друго време. Blush

# 550
  • София
За много години, дами!   bouquet

От доста време се каня да наблегна в четенето на по-романтични, лирични неща.
Търся книги с писмена кореспонденция. Наскоро прочетох Самота в мрежата, много ми хареса, видях тази, покрай нея -
Лекарство против северния вятър
Утре ще ида до библиотеката и ще взема тази също Бленувам те - отдавна съм й хвърлил око, преглеждал съм я и много ми допада този стил (джентълменски, рицарски...?), с което се сещам, че тези дни гледах  Love actually, там героя на Колин Фърт направи предложение в един ресторант на сервитьорката (която беше португалка, а той бе научил специално португалски), което ме разплака  Blush Болднах моментите, за които говоря.
Скрих го, за да не ви пълня темата допълнително с моите глупости  Laughing
Скрит текст:
Красива Аурелия...
дойдох тук с намерението да поискам...
да се омъжиш за мен.

Знам, че може да звуча като луд,
защото почти не те познавам,но понякога нещата са толкова прозрачни,
че не се нуждаят от доказателства.

Мога аз да заживея тук,
или ти да дойдеш с мен в Англия.

Разбира се не очаквам от теб
да изпитваш моята глупост,

и разбира се, аз предполагам, че ще кажеш не....
но сега е Коледа
и исках само да...проверя...

Та, можете да препоръчате и някой сборник с лирика, поезия... или да ме насочите към автор, може би Дебелянов, за да си обогатя малко речника, а и не.  bowuu

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 00:26 от hakama

# 551
Хакама, аз ти препоръчвам кореспонденцията между Жорж Санд и Шопен /не знам дали е преиздавана/ Аз я имам още от соца, но в друг град и дори заглавие не мога да ти кажа. Попитай в библиотека  Peace

Апропо, изненадва ме романтичността ти, предвид пола  Wink
Рядко вече се срещат романтични мъже ...

Относно "Лекарство против северния вятър" - подобен сюжет с любов/обич компютърна в реалния живот не го предпочитам. Колкото повече време прекарвам пред компютъра, толкова повече копнея за жив досег с хора и с природа  Simple Smile

# 552
  • София
Благодаря за което  Flushed  bouquet

Опитвам се, но по долу ще дам пример от реалния свят.
Освен този филм, онзи ден гледах друг, който видях тук в една от темите за филми - How To Fall In Love 2012 - там главния герой е от онези романтици, които (според сценариста) са на изчезване или несъществуващи, затова и ме докосна, даже отново възбуди застиналата идея/цел за фотографията. Party Rolling Eyes

Относно "Лекарство против северния вятър" - подобен сюжет с любов/обич компютърна в реалния живот не го предпочитам. Колкото повече време прекарвам пред компютъра, толкова повече копнея за жив досег с хора и с природа  Simple Smile
И аз съм на това мнение! Но, как да пробиеш, като всеки е забил нос в телефона/фейсбука си или слуша нещо...

А за чатовете:
Ето, срещам (навън) уж романтичка, но няма много свободно време и предпочита да ползваме (и) скайп... и приех...  Crossing Arms

А тези заглавия дето споменах (за Мрежата...) - най-вече заради писмената кореспонденция ме интересуват - все още тая надежди, че ще осъществя такава кореспонденция (по поща, и-мейл или друг начин).  smile3525

PS: Организирам един Киндъл за близка приятелка, чудя се какво да й кача (не можа да ме насочи добре) - само да не е крими, любовно, а нещо ..шантаво (каквото и да значи това)  Grinning

А аз отново да попитам:за връзка между по-млад и по-зряла цена - освен" Последна любов" сещате ли се?  Flutter

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 13:22 от hakama

# 553
  • На земята, която е всъщност звезда.
PS: Организирам един Киндъл за близка приятелка, чудя се какво да й кача (не можа да ме насочи добре) - само да не е крими, любовно, а нещо ..шантаво (каквото и да значи това)  Grinning

А аз отново да попитам:за връзка между по-млад и по-зряла цена - освен" Последна любов" сещате ли се?  Flutter

Качи й Пратчет.

-"Театър" на Моъм
-"Няколкото живота на Пипа Лий" на Ребека Милър /но в нея тази връзка се развива само в последната част/

# 554
Хакама, - замислих се докато те четях "за връзка между по-млад и по-зряла жена"  и се сепнах като видях, че пишеш за " Последна любов" . Не ти я препоръчвам в този случай  Naughty Освен ако дамата не е 85 годишна разбира се...

Сещам се за книгите на Никълъс Спаркс, романтични са - С дъх на канела, Писмо в бутилка, Тетрадката...

Дай жокери за приятелката с Киндъла - колко "шантаво" да е ... дали ще й харесат Добрите поличби на Тери Пратчет и Нийл Гейман? Изворът на Айн Ранд също е доста шантаво  Grinning ще се хареса, ако разбира се не е инженерка или архитект  Peace

Общи условия

Активация на акаунт