Литературен клуб - ХІІ

• 68 029
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
Коя е първата книга от поредицата за Мария Антоанета на А. Дюма?
Благодаря предварително   Hug

"Жозеф Балзамо"

# 211
Както споменах и в една от другите теми в момента чета "Парфюмът..." на П.Зюскинд. Доста съм разколебана в мненията си.... на моменти повече ми харесва, в други моменти не чак толкова. Разтърсва ме бруталността на убийствата
Скрит текст:
особено на момичето в началото на книгата и на животните след това
. Първата част на книгата ми беше определено по-интересна.останали са ми още около 60-70 страници. Да видим как ще свърши.  Peace

# 212
  • Пловдив
"Парфюмът..." ме разтърси, когато я четох. Усещах всички миризми толкова истински, дори обонянието ми се изостри след прочита й. Хареса ми много и я дадох на две приятелки след това - едната я прочете, макар и много трудно, другата не успя...

# 213
Буб, определено е тежка книгата.... Може би ще ми дойдат в много тежките книги: 2 една след друга
Скрит текст:
миналата беше от поредицата ПРЕЖИВЯНО
 ooooh!

# 214
  • София, България
Може би защото преди това бях чела наистина тежки книги, "Парфюмът" ми се видя леко, интересно четиво, чак на моменти прекалено лековато.  Mr. Green

# 215
  • Пловдив
И аз не бих я определила като тежка, по-скоро описанията в нея бяха доста въздействащи  Sick
Тежка мога да кажа, че е "Да дойдеш на света". Тя ми е в топ 5 на любимите книги, да не кажа най-любима  Heart Eyes

# 216
Мона Лиза, ами може и от това да е било... А може и да е до самия човек  Peace
Скрит текст:
срам, не срам си признавам, че вече искам просто да свърши за да си започна другите книги

# 217
Привет на всички! Нова съм във форума сравнително, а в частта Литературен клуб само чета, без да се включвам.
Ще започна само с едно генерално наблюдение, преди да споделя за книгите. Селинджър, Пърси, Кундера (виждам, обсъждали сте ги във времето) са автори, които предполагат време физическо и емоционален капацитет за четене. В днешното забързано ежедневие, с битовизмите и притесненията е много трудно да се припознаем в героите и да се доближим до техните/авторовите терзания.
Като бях по-малка съм ги чела всички тези "класики" и "задължителни за млад човек книги", тогава ги разбирах, харесвах... Сега, препрочитайки, са ми скучни, бавни и доста елементарни.
Затова си мисля, че трябва в подходящата възраст да се срещаме с дадени книги, после някак си... Както аз сега с "Майстора и Маргарита". Не ми харесва, не ме грабва, нямам търпение да се впусна да я чета... предполагам, грехота и жалко за мен...

За книгите - следващия пост, че този стана дълъг.
Надявам се да ме приемете тук Simple Smile

# 218
  • София
Мен "Майсторът и Маргарита" на никаква възраст не успя да ме грабне. Имах чувството, че се разхождам в мозъка на един побъркан  Wink.

# 219
Luisa Kaestner, добре дошла! Hug

# 220
  • Пловдив / София
"Майстора и Маргарита" я четох пред две год.
Щом цялата я изчетох от монитора, значи мн. ми е харесала.
Щото за мен това е мъчение голямо.
Но книгата наистина ме грабна много.

# 221
Много ми хвалиха "Майстора и Маргарита", невъзможно било да не ми хареса, че и малко интелектуална била. Не ми хареса, суха ми е, не ме хваща. Това за побъркания е интересно наблюдение  Confused

# 222
  • София
Много ми хвалиха "Майстора и Маргарита", невъзможно било да не ми хареса, че и малко интелектуална била. Не ми хареса, суха ми е, не ме хваща. Това за побъркания е интересно наблюдение  Confused
Ами такова ми беше усещането на времето като я четох. Въпреки, че дочетох книгата тогава.  Wink Аз съм си голям почитател на руската литература. Но Булгаков не е моят руски автор. Харесвам много неща на Достоевски, Чехов, Набоков с "Лолита". Бях дъблоко разтърсена от "Ракова болница" на Солженицин (може би една от най-добрите книги, които съм чела). Дори и "Война и мир" ми допадна. Но с "Майсторът и Маргарита" не ми се получиха нещата  Rolling Eyes.
Сега приключих "Вакантен пост" на Дж. К. Роулинг. Книгата доста ми допадна, въпреки, че не мога да обясна с какво точно  newsm78. Най-обикновена история на пръв поглед. И въпреки това мен ме грабна. Прочетох книгата почти на един дъх  Wink.

# 223
Първата уеб страница в България, изцяло посветена на френскоезична литература - http://www.livresfrancais.bg/

# 224
  • Юпитер- Сатурн
Мен "Майсторът и Маргарита" ...................... Имах чувството, че се разхождам в мозъка на един побъркан  Wink.
А, пък аз, че се загубих и до ден днешен сънувам трамваи и олио  Wink

Общи условия

Активация на акаунт