Литературен клуб - ХІІ

• 67 970
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
  • София, България
По едно време бях убедена, че ако прочета още един дълбокомислен цитат от "Любов" във фейсбук, ще започна да крещя с пълно гърло.  Laughing

# 271

"Черно мляко" не е съвсем роман (макар че - както Милен Русков казва за една своя книга - "Това, което не е роман, но не е и нищо друго, е роман.") и е разбираемо, че не се харесва, както се харесва един... ами разказ за история. На мен ми допадна, но не бих препоръчала човек да се обърне точно към тази книга, ако иска да се запознае с Елиф Шафак.

Иначе - "Чест", по мое мнение, е много по-хубава от "Копелето от Истанбул" и "Любов", на мен тя ми е любима.
Wink

# 272

"Черно мляко" не е съвсем роман (макар че - както Милен Русков казва за една своя книга - "Това, което не е роман, но не е и нищо друго, е роман.") и е разбираемо, че не се харесва, както се харесва един... ами разказ за история. На мен ми допадна, но не бих препоръчала човек да се обърне точно към тази книга, ако иска да се запознае с Елиф Шафак.

Иначе - "Чест", по мое мнение, е много по-хубава от "Копелето от Истанбул" и "Любов", на мен тя ми е любима.
Wink

Определено "Черно мляко" трябва да се отдели от другите книги на Шафак. Аз гледах така на нея - като на автобиографична книга, не като на типичен роман със сюжет и т.н... Но съвсем спонтанно и дори необяснимо защо - доста неща ме отблъснаха в нея (до такава степен, че да не искам да чуя скоро за авторката), въпреки идеите, които подкрепям в тази книга и по принцип в разбиранията на Елиф Шафак.

"Копелето на Истанбул" не ми хареса особено именно като роман - с това, което романът може да съдържа. Така че тези обстоятелства поставят при мен "Любов" на първо място с магията на старата история.

Общо взето ако си представя, че аз съм китара и Елиф свири на мен ( Laughing), докосва може би половината от моите струни, другите остават самотни, непасващи на нейните пръсти като творец... Разбира се вариантите при другите читатели са най-различни - от нула до четири (или шест) струни може да докосва авторката според пасването. Simple Smile

# 273
Елиф е добра разказвачка, но вече взе да ми идва в повече нейното майсторство.
"Черно мляко" буквално я зарязах(добре че не си я купих ooooh!), а скоро не ми се беше случвало да го правя с някоя книга.
"Чест" е една от най сполучливите й по мое мнение.

# 274
Много пишете за Елиф Шафак... Направо ме е срам, но не съм чела нищо  Embarassed от нея и май съм единствена. Може би да започна все пак с Любов, поне заглавието ми се струва най-близко... и разбираемо...

# 275
Много пишете за Елиф Шафак... Направо ме е срам, но не съм чела нищо  Embarassed от нея и май съм единствена. Може би да започна все пак с Любов, поне заглавието ми се струва най-близко... и разбираемо...

Не си единствена, и аз още нищо не съм чела от нея. Simple Smile Решила съм да се запиша в библиотеката и ще потърся и някоя нейна книга /освен дългия списък от препоръчани тук заглавия/. Hug

# 276
  • Пловдив / София

Общо взето ако си представя, че аз съм китара и Елиф свири на мен ( Laughing), докосва може би половината от моите струни, другите остават самотни, непасващи на нейните пръсти като творец... Разбира се вариантите при другите читатели са най-различни - от нула до четири (или шест) струни може да докосва авторката според пасването. Simple Smile

Подобно е и моето усещане за Шафак. Писах преди месец, може би за Любов. Засега това съм чела.
Но бих "дала шанс" на Копелето...
В тази връзка, моля, ако някой я има и има желание, би ли ми я заел да я прочета? За да не я купувам.

# 277
  • На морето!

Не си единствена, и аз още нищо не съм чела от нея. Simple Smile Решила съм да се запиша в библиотеката и ще потърся и някоя нейна книга /освен дългия списък от препоръчани тук заглавия/. Hug
Не сте еднствени. "Любов" е качена на Киндъла от месец и все нещо я прережда. Този път, като приключа  "Сътворението", я започвам.

# 278
Прочетох "Мемоари на един откачен младеж"- Бегбеде. Оценката ми е 8/10 . Това ми беше първата среща с автора, но определено няма да е последната. Начина на писане и изразяване на автора ми беше доста особен отначало, но след това свикваш. Лека, не натоварваща, малка книжка. Препоръчвам  Peace
Скрит текст:
чудя се коя негова да чета след тази  newsm78

# 279
  • Пловдив / София
Прочетох "Мемоари на един откачен младеж"- Бегбеде. Оценката ми е 8/10 . Това ми беше първата среща с автора, но определено няма да е последната. Начина на писане и изразяване на автора ми беше доста особен отначало, но след това свикваш. Лека, не натоварваща, малка книжка. Препоръчвам  Peace
Скрит текст:

Аз съм чела "Любовта трае три години" и "9,99". Първата много ми хареса, но втората - не.

Харесвам циничния стил на Бегбеде. Така че бих ти препоръчала "Любовта...".

# 280
Скрит текст:

Аз съм чела "Любовта трае три години" и "9,99". Първата много ми хареса, но втората - не.

Харесвам циничния стил на Бегбеде. Така че бих ти препоръчала "Любовта...".
"Любовта трае три години"-  ще я потърся следващия път в библиотеката   bouquet

# 281
На мен пък 9.99 ми хареса, така че пробвай и нея. Peace

# 282
На мен пък 9.99 ми хареса, така че пробвай и нея. Peace
ше пробвам  Peace

# 283
Пред дилема съм: кой превод на "Великият Гетсби" е най-добър? Кое издание да си взема?

Thinking

PS Ако искате, добавете този нов, но доста обещаващ книжен блог.

# 284
Прочетох "Интригантката". Оценявам я с 9/10. По принцип харесвам този тип книги: за живота на богатите американски деца... Динамична книжка, забавна и изненадваща. Интересни взаимоотношения има между героите. Доволна съм. Ще прочета и другите от поредицата. Peace

Общи условия

Активация на акаунт