Литературен клуб - ХІІ

• 67 772
  • 756
  •   1
Отговори
# 345
Така ...

Значи в София имате право на резервация на книги. Тук, в Пловдив, също пиша и-мейл и най-често получавам отказ, тъй като не е налична, но ... не ми се пази после, като се появи.

Писах аз до директора на библиотеката писмо, че така с години не мога да се добера до дадена книга, но той ме препрати към заместничката си, която много презрително се отнесе и каза, че някога си ще въведат електронно запазване на книгите. Към днешна дата почти 100% от фонда им вече е влязъл в регистър електронен и има баркод всяка книга, но няма пак начин да си запазя дадена книга  Confused

Другото нещо е, че пловдивската национална библиотека работи с работното време на гражданите. Наскоро с Фам обсъждахме, че това не трябва да е така и би могло да направят смени и да работят примерно до 19 или 20 часа, за да могат и работещите да се възползват от услугите им /аз ходя в обедната почивка, защото имам шанса да работя наблизо/

Аз мисля, че твърде малко си търсим правата и затова и ни правят на маймуни  Tired
Отделен е въпросът, че като си потърсих правата, ми замазаха очите и ми дадоха няколко книги, които исках, но не промениха системата си към по-добро  Crossing Arms

Някой ми беше препоръчал на Анри Троая "Лев Толстой" Ееееееееей, хора, ще се изприщя от тази книга  Crazy. Все едно е писана от Мара Подробната  ooooh! Отвратително дебела и отвратително подробна  #Crazy

Жалко, защото като тийнейджър познавах Анри Троая от трилогията му за Ейглетиерови и много ми допадаше като стил, ама сега на дърти години ударих на камък с тези дребнави подробности. Ще гледам да я подкарам диагонално и да задълбая само на фактите, които ме вълнуват  Peace

# 346
  • Пловдив
Кливия, не знам кога си говорила за запазване на дадена книга със заместник-директорката на библиотеката, но аз също питах (преди няколко месеца) и ми казаха, че може да се запази електронно. Но сайта им тогава беше доста тромав, казах им го. Нямало проблем, явно проблем има с моя браузър  Rolling Eyes
Скрит текст:
Не съм те забравила, просто книгата още не се е върнала при мен, вече половин година стана...  Confused Ако нещо друго мога да ти предложа -  "свиркай", аз публикувам новите си книги Simple Smile

# 347
Някой ми беше препоръчал на Анри Троая "Лев Толстой" Ееееееееей, хора, ще се изприщя от тази книга  Crazy. Все едно е писана от Мара Подробната  ooooh! Отвратително дебела и отвратително подробна  #Crazy
Жалко, защото като тийнейджър познавах Анри Троая от трилогията му за Ейглетиерови и много ми допадаше като стил, ама сега на дърти години ударих на камък с тези дребнави подробности. Ще гледам да я подкарам диагонално и да задълбая само на фактите, които ме вълнуват  Peace

Мисля, че аз ти я препоръчах, но не съм я чела. Бях започнала биографията му на Чехов, но и на мен към средата някъде ми стана досадно и я дочетох отгоре-отгоре.

# 348
Буб, онзи ден Фам беше така добра да ми даде книгата, така че нямай ангажимент с мен  Hug

Аз говорих скоро с библиотекарките и те потвърдиха, че засега не е стартирало онлайн запазването. Проблемът не е в твоя браузър, а в техния сайт. Въпросната директорка дори не можеше да си отвори и-мейла от сайта, а ми пишеше от друг и-мейл и не се представяше, а аз от непознати писма не отварям, заради вирусите и губивремето  Wink

Момичета, аз искам да ви препоръчам една прясна, прясна книга. Ще има на 3 юни представяне в София.

https://www.facebook.com/IzvezaniDushi

Лично аз съм чела откъси от книгата и това е моята книга  Peace. Страшно увлекателна е  Heart Eyes

# 349
Фирма "Шантавите мадами" ВОД* търси да назначи млади и не толкова млади, динамични и умеещи да работят в екип хора на длъжност "Фен-редактор" без заплащане.
Изисквания към кандидатите - желание и свободно време.
От своя страна фирмата предлага възможности за принос към общата библиотека "Любовни романи", придобиване на нови познания и опит, както и доразвиване на езиковата култура.
Свободни работни места: 30.
За контакти търсете Тор на скайпа й stihiqta__f (с две долни черти е)
(Изпълнителен директор)

[*ВОД - Дружество с ограничено време]

# 350
току що затворих последната страница на тази книга:
Скрит текст:

Прекрасно четиво!!!!! Не спирам да се усмихвам, препоръчвам я с цялото си сърце!

# 351
  • Разпиляна във въображението
В Плевенската библиотека също може да се запазват книги. Доволна съм от обслужването и се радвам, че си имаме място където по всяко време, дори и през почивните дни, мога да си върна книгите и да не се разправям със служители, карти и т.н.

# 352
Вчера пак попитах в библиотеката дали вече им е стартирала електронната програма за запазване на книги, но те казаха, че няма и да е скоро, защото струвало пари  Confused

Ами като електронното запазване струва пари, тогава да минат на най-обикновено запазване  Crossing Arms Лесно е, обаче пък това означава, че ще лъсне, че новите книги 2-3 години се въртят през библиотекарките, родата им, приятелите им и прочие  Tired
Стигат до нас едва когато вече са морално остарели  Peace

Пловдивчанки, които проявявате интерес, да ви поканя на представянето на книгата, за която ви говорих по-нагоре  Simple Smile Тъкмо ще се запознаем.

http://www.hulite.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=82051

# 353
  • София
Здравейте.През уикенда приключих тази книжка:
https://www.goodreads.com/book/show/12255889
Много лека и бързочетивна. Пасва идеално за лято и море Simple Smile, където я четох. Не мога да преценя дали не е тинейжърска. Но на мен (макар и да съм на 33г.) ми допадна. Книжката е в стила на филма "Синьо лято". Бях си я купила преди година, когато Сиела имаха 50% на всички бъларски автори от тяхното издателство, но чак сега и дойде времето  Wink

# 354
  • София
Здравейте,

Обичам да чета, интересна ми е темичката, но досега не съм писала.
Надявам се, че ще ме приемете във вашите редици...

Пиша ви с молба за помощ
Наскоро си преглеждах наследствената библиотека и попаднах на три книги без корици, съответно си нямам идея за заглавията и съответно авторите..
Ще бъда много благодарна, ако някой се сеща за какво иде реч и сподели
Не съм подхващала да ги чета, но ги прегледах, с идеята да потърся информация
Ето в кратце какво мога да напиша за тези загадъчни книги:

Първата , мисля, че е с френски автор, главния герой е Франсоа, действието се развива 1777 в париж, други герои са Пиер, де Лус, якобинеца, Амар

Втората би трябвало да е  руска, главните герои са Билецки, Гурски някаква си Ада, и пр

Третата, мисля е френска, заглавието на последната глава на том 1 е Рене Десторад до Луиза се Шолийо, герои са Луи и барон Макумер

Надявам се, че някой ще успее да се вслючи с тези малки загадки
благодаря предварително  Hug

# 355
звездица, книгите, издадени преди 1990 год. имат долу на 17 стр. заглавието. Peace

Добре дошла при нас!  Hug

# 356
  • София
звездица, книгите, издадени преди 1990 год. имат долу на 17 стр. заглавието. Peace

Добре дошла при нас!  Hug

нина, благодаря за милото посрещане  Hug
За съжаление тези книги са издадени дооста преди 1990 г, току що проверих и нямат информация на 17 страница, пред полуразпад са, затова ми се искаше да разбера дали са ценни и дали ги има преиздадени, евентуално да си ги набавя.

# 357
  • Ямбол
Опитай да въведеш някакво изречение от книгата в Гугъл и ако я има в някоя електронна библиотека, ще излезе книгата коя е.

# 358
  • София
Опитай да въведеш някакво изречение от книгата в Гугъл и ако я има в някоя електронна библиотека, ще излезе книгата коя е.
и това се опитах, днес цял ден се ровя по този начин, скоро ще ме уволнят Embarassed но нищо не става
затова разчитам на вас, надявам се, все някой да се сети, че е чел такива книга ..

Последна редакция: пт, 05 юли 2013, 10:33 от звездица

# 359
Тази с барон Макумер е "Мемоарите на две младоженки" ("Memoires de deux Jeunes Mariees") на Балзак.
Wink

Общи условия

Активация на акаунт