Литературен клуб - ХІІ

• 67 976
  • 756
  •   1
Отговори
# 450

PS2: Изобщо, четат ми се жизнеутвърждаващи книги, които да ерудират, обогатят възможно най-много, да развият речника, понеже няма да мога да прочета всичките световни класики, но от някъде да се започне.
Мостовете на Медисън Робърт Джеймс Уолър

# 451
Снощи се замислих за изпепеляващият край на любовите в романите "Любов по време на холера" и "Като гореща вода за шоколад" - за пръв път направих паралел- определено има прилики в сюжета, но така добре са мазаскирани, че на пръв поглед никога не ми е хрумвало да ги сравнявам.

# 452

Сещате ли се за романи с главно действащо лице/а учен/и?  Rolling Eyes

Измерването на света - от Даниел Келман - разказва се за Гаус и Александър фон Хумболт http://colibri.bg/knigi/322/daniel-kelman-izmervaneto-na-sveta
Хареса ми, но аз съм техническо лице  Flutter има доста история, география, математика и какво ли не, но няма романтика хич никаква... Ако я искаш пиши ми.
Самсара - намери ли Луси Браун, ако не си мога да ти я дам на хартия.

# 453
Самсара - намери ли Луси Браун, ако не си мога да ти я дам на хартия.

Благодаря ти,но съм в Норвегия Simple Smile  Hug Иначе в БГ си я имам на хартия, чела съм я, но съм я забравила.
На такава вълна съм - любов с голяма разлика във възрастта, такова ми се чете. Но не тривиалното - стар чичо-млада мома.

Искам да я намеря да я чета онлайн.

# 454

Сещате ли се за романи с главно действащо лице/а учен/и?  Rolling Eyes

На първо четене се сещам за Майкъл Крайтън ''Състояние на страх'' и ''Историкът'' на Елизабет Костова

Редактирам.Четох темата назад и се сетих за един мой проблем. Как да накарам синът ми да хареса книгите. Той е на шест. Купувам книжки, опитвам се да му чета,но не мога ''да го грабна''. А много искам да му покажа този свят и да го заобича. Аз самата не оставам без книга. Имах пауза от няколко години без да чета. Малки деца,липса на време,а и вечер не можех да чета на светната лампа,за да не преча на децата. Много ми липсваше.От една година с таблета наваксвам Mr. Green
Отплеснах се Embarassed въпросът ми беше дали се сещате за някой книги,които ще се харесат на един дивчо:-)

Последна редакция: сб, 12 окт 2013, 16:22 от jiji_m

# 455
ЖижиМ, защо не питаш в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=698669.0
Ето още една http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=461324.0;all
Там, в подраздела за деца ще получиш повече съвети!  Peace Simple Smile

# 456
Отплеснах се Embarassed въпросът ми беше дали се сещате за някой книги,които ще се харесат на един дивчо:-)
Бих препоръчала книжките за Франклин - хем са много историите, хем картинките са разкошни, стилът е много достъпен за децата. А имат и поука Simple Smile. На моята дъщеря са й любими, но ние ги четем от почти четири години и на мен са ми омръзнали до смърт...

# 457
Благодаря ви:) ще прегледам и темите от Естел

# 458
  • София
Аз мога да ти препоръчам книжките за зайчето Феликс и Емил от Льонеберя.

# 459
Зайчето Феликс го чувам за първи път,ще потърся. Благодаря:-)

# 460
Аз много обичах книжките за Лиско на Борис Априлов, ама много. До момента в който разбрах за съществуването на Мечо Пух и леко се притесних..... има някакви прилики в идеята. Като се изключи това книгите и за Лиско и Мечо Пух са много забавни и любими.
Специално Лиско си е точно за начинаещи разбойници и измислители на бели и приключения  Mr. Green

# 461
Привет!  bouquet
Бих искала да стана част от вашия литературен клуб защото  ми е интересно да чета нови заглавия  а също така да обсъждам прочетеното с хора като вас Simple Smile
Да започна с това че в момента чета двата тома на Чудомир  и скоро приключих книгата"Дворецът на бълхите "на Е.Шафак от която съм безкрайно разочарована..Ще се радвам някой да сподели мнение за да видя съвпада ли с моето за точно тази книга!
Приятен ден!  bouquet

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 11:27 от ciao-ciao

# 462
Аз много обичах книжките за Лиско на Борис Априлов, ама много. До момента в който разбрах за съществуването на Мечо Пух и леко се притесних..... има някакви прилики в идеята. Като се изключи това книгите и за Лиско и Мечо Пух са много забавни и любими.
Специално Лиско си е точно за начинаещи разбойници и измислители на бели и приключения  Mr. Green

Благодаоря ви,момичета, много хубави съвети получих от вас Hug

# 463
  • София
въпросът ми беше дали се сещате за някой книги,които ще се харесат на един дивчо:-)

jiji_m  Hug !
Аз препоръчвам всякакви приказки - от братя Грим, през Андерсен (дори и тъжните му), до българските народни приказки. За да му станат интересни книжките е нужно да му разшириш мирогледа - аудио-приказките са единият вариант (има много, които можеш да свалиш от Интернет на MP3), както и ходенето на куклен театър. Грабне ли го веднъж това, твоята роля е да кажеш, че в книжките магичния свят е още по-необятен и интересен. Книжки с приказки за оцветяване също са много хубаво решение, особено когато се занимавате заедно - ти четеш, той оцветява - така ще се чувства съпричастен към случващото се в книжката и отношението му лека-полека ще се промени и ще иска сам в даден момент.
Успех!

# 464
Kally, мерси Hug

Общи условия

Активация на акаунт