Литературен клуб - ХІІ

• 67 972
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
Жижи, аз за детска книжка бих ти препоръчала на Станка Пенчева "Мили бате-писма на един дакел"

http://books.janet45.com/books/54 - много готина, дори и на теб ще ти хареса  Grinning

Да споделя, че тези дни прочетох една интересна книжка, грабна ме лекият стил на писане, ненатрапчивата история, неочакваната развръзка-абе въобще хареса ми  Peace

"Списъкът с моите желания" на Грегоар Делакур

http://www.helikon.bg/books/76/-%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D … D1%8F_169924.html

От онази вечер препрочитам "Оризовата майка"

# 466
  • Пловдив / София

Да споделя, че тези дни прочетох една интересна книжка, грабна ме лекият стил на писане, ненатрапчивата история, неочакваната развръзка-абе въобще хареса ми  Peace

"Списъкът с моите желания" на Грегоар Делакур

http://www.helikon.bg/books/76/-%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D … D1%8F_169924.html

Точно влизам, за да пиша за книгата. Малка е като обем и я цедя по малко на вечер, защото не искам да свършва.
Мн. ми хареса. Супер случайно я открих в Хеликон. Не бях чувала за този автор преди това.

# 467
Фам, радвам се, че сме единомислени за тази книга  Grinning

Всъщност аз отдавна не бях попадала на книга, която така да ме грабне сюжета и да ми стане интересно как ще се развие фабулата, а тази книга се оказа точно такава.

# 468
Ох зарибихте ме с тази книга("Списъкът с моите желания"), ще си я купувам то се е видяло Rolling Eyes Grinning, нищо че в сайта на Хеликон почти са я разказали Rolling Eyes

# 469
Момичета, и на мен много ми допадна "Списъкът с моите желания". Скоро издадоха нова книга от автора " Какво поглеждаш най -напред", но и аз не съм я чела още. Simple Smile

# 470
Много отрезвяваща книга си е "Списъкът с моите желания". Аз също съм от феновете й.  Hug

# 471
Фри, много,много благодаря за идеята за Лиско. Снощи четохме час и нещо. И двамата се смяхме със сълзи,някои пасажи ме караше да препрочитам. Днес става и първият въпрос беше ''мамо, ще ми четеш ли за Лиско?"

Аз завърших ''С дъх на канела''. Приятна книжка за отмора. След ''Quo vadis'',обаче, нищо не може да ме впечатли,а я четох преди месец. Май ще си дам малко почивка и ще мина на маркетинг. Насъбрала съм няколко е-книги.

# 472
  • Пловдив / София
Приключих онзи ден "Списъкът с моите желания". Не бих казала, че финалът е изненадващ, както някой тук написа. Но е хубав.
Много, много ми хареса книгата.
Тази година след като прочетох "Да дойдеш на света", реших, че за тази година друго откритие няма да имам, а ето, че не е така... Simple Smile
Даже, когато купувах "Списъкът..." младежът на касата отбеляза "много хубава книга сте си избрали". Заговорихме се. За първи път срещам такъв продавач в книжарница.  Simple Smile

В момента започнах "Натюрморт с кълвач". Учудващо ме заинтригува. Ще видим.

"Употребата на света", която бях захванала малко бавно ми върви. Но не се отказвам.

# 473
  • Ямбол
Добре че излезе нова книга от любима поредица на големия ми син(15г.),
че да се върне към четенето с тази:

# 474
Чета Предречено от Пагане  и се срамувам, че досега не съм я чела.
Замислих се - в наши дни изучава ли се в училище тази книга?
Във ел. версията в интернет на две места има по нещо пропуснато и като цяло е пълно с печатни грешки, сигурно заради конвертирането. Но много ми е интересно и пак ще гледам филмите, след 30 години...

# 475
  • Пловдив / София
Едно интересно интервю с Георги Господинов.

http://eva.bg/categories/звезди-и-лайфстайл/50-звездни-интервюта/14012-георги-господинов-с-очите-на-котка.html

# 476

Много хубаво. Благодаря, fam! Simple Smile

# 477
Уникален изказ има Г. Господинов  Heart Eyes

А когато слушам речите му за 24 май направо настръхвам и преживявам до сълзи това, за което говори.

Интересното е, че негови книги не съм чела досега и онзи ден реших да попълня пропуска, но ... в библиотеката бяха разграбени всичките му книги  Crazy Това само по себе си говори за автора  Peace

# 478
  • Пловдив / София

Интересното е, че негови книги не съм чела досега и онзи ден реших да попълня пропуска, но ... в библиотеката бяха разграбени всичките му книги  Crazy Това само по себе си говори за автора  Peace

В събота почти съм сигурна, че в Хеликон-а видях "Физика на тъгата".

# 479
Не мога да заобичам Георги Господинов и това си е... Нещо в изказа му ме дистанцира, цялостната енергия, която излъчва с думите и темите...

Опитах с "Физика на тъгата" - вледени ме, отблъсна ме... Не смея да опитам друго... Прочетох този материал ("Георги Господинов с очите на котка") - същото чувство, сякаш ме държи на дистанция въпреки красивите неща, които казва. Мисля, че съм правила сравнението - точно като човек в живота, от който си разделен с невидима преграда... Не съм се отказала, щом е толкова харесван и популярен, трябва да има нещо в него (макар че в крайна сметка мога да приема, че дори и да има "нещо", напълно е възможно то да не е като за мен).

Засега един проблясък - в книжарницата разгърнах "Невидимите кризи" и едва ли случайно попаднах на страницата, където говори за Дж. Д. Селинджър - и то не за друго, а за любимите ми разкази (Nine Stories) - говори по начин, по който само човек, обичащ/разбиращ Селинджър може да говори... Така че се запитах - може ли двама човека по един и същи начин да ценят един автор и да нямат допирни точки - има два отговора... Wink

Ще опитам може би още нещо на Г. Г. догодина, засега "плановете" са ми запълнени (и осъзнавам, че съм леко предубедена - сякаш не мога да се отпусна и да започна да го чета без очаквания и настройка за онзи хлад).

Общи условия

Активация на акаунт