Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 24

• 83 587
  • 709
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте! Накратко да разкажа нашата история. Лятото дъщеря ми прекара остър пиелонефрит. Лежахме в болница , не ни изолираха бактерии и ни лекуваха с широкоспектърни антибиотици. Три месеца бяхме на Фуролин и след като го спряхме проблемите започнаха отново. Преди месец детето вдигна температура и 5 дни беше с над 38 градуса. Пак влязохме в болница и ни лекуваха за вирус. Преди болницата пуснахме обикновена урина - масово левкоцити, 3 стерилни урини - с растеж е-коли и морганела моргани. В болницата нищо не изолираха и не ни лекуваха с антибиотици. След като излязохме от болницата аз пуснах няколко стерилни урини и всички  без растеж. Пуснах и 2 обикновени, но единия път са с добри резултати, другия  са с "доста левкоцити и еритроцити и белтък" , съпътстващите ги стерилни са чисти. Не знам какво се случва с детето ми. Докторката, която ни наблюдава изрази мнение , че имаме хроничен пиелонефрит, който се изостря от време на време. Направихме консултация и с д-р Митева в София, гледа я на ехограф но нищо притеснително не видя. Последния месец сме й правили поне 4 пъти ехографии и нищо не се вижда. Съветват ни да направим МЦГ тук в Стара Загора. Излишно е да казвам, че не съм на себе си от притеснение и ви моля за някакъв съвет и има ли други случаи, при които има проблем, а не се изолират бактерии.Само да добавя , че днешната стерилна и обикновена урина са идеални , а ПКК(ДКК) с ЦРП също само лимфоцитите са увеличени.

# 46
  • shumen
Весели празници на всички.
Честита Коледа и весело посрещане на Новата Година.Да сте живи и здрави.
Ние с малкия сме добре.Аз си пуснах изследвания и на 02.01.ще са готови.Дано няма нищо.
Малкия се беше подсякъл и се оказа,че май урината е по-алкална.Сега е добре вече.

# 47
Здравейте!   bouquet
На бебчето ми му насрочиха цистография, затова реших да се запиша при вас. Направихме три ехографа от раждането до сега, но едното бъбречно легенче си стои все със същите уголемени размери.

# 48
Здравейте! Накратко да разкажа нашата история. Лятото дъщеря ми прекара остър пиелонефрит. Лежахме в болница , не ни изолираха бактерии и ни лекуваха с широкоспектърни антибиотици. Три месеца бяхме на Фуролин и след като го спряхме проблемите започнаха отново. Преди месец детето вдигна температура и 5 дни беше с над 38 градуса. Пак влязохме в болница и ни лекуваха за вирус. Преди болницата пуснахме обикновена урина - масово левкоцити, 3 стерилни урини - с растеж е-коли и морганела моргани. В болницата нищо не изолираха и не ни лекуваха с антибиотици. След като излязохме от болницата аз пуснах няколко стерилни урини и всички  без растеж. Пуснах и 2 обикновени, но единия път са с добри резултати, другия  са с "доста левкоцити и еритроцити и белтък" , съпътстващите ги стерилни са чисти. Не знам какво се случва с детето ми. Докторката, която ни наблюдава изрази мнение , че имаме хроничен пиелонефрит, който се изостря от време на време. Направихме консултация и с д-р Митева в София, гледа я на ехограф но нищо притеснително не видя. Последния месец сме й правили поне 4 пъти ехографии и нищо не се вижда. Съветват ни да направим МЦГ тук в Стара Загора. Излишно е да казвам, че не съм на себе си от притеснение и ви моля за някакъв съвет и има ли други случаи, при които има проблем, а не се изолират бактерии.Само да добавя , че днешната стерилна и обикновена урина са идеални , а ПКК(ДКК) с ЦРП също само лимфоцитите са увеличени.
при моята дъщеря има редица цистити, и пиелонефрит без наличие на бактерии. Така,  че търсете причината а проблемите, направете задължително МЦГ.

# 49
  • shumen
Честита Нова Година.Да сте живи и здрави.
На именниците-честито.Да са живи и здрави.Наздраве!

# 50
  • София
Здравейте! ЧНГ и много здраве на всички!

За да съм кратка, подозирам стеноза на уретрата и вероятен ВУР  към десен бъбрек. Проблемите започнаха преди 3 години, винаги чиста урина, периоди на циститни оплаквания, болки в десен бъбрек, на ехография 2 пъти видяха че има възпаление в десен бъбрек, имали сме преди 1.5г. песъчинки , но не и преди 2месеца - само възпален бъбрек и често пишкане на 15мин в продължение на 1месец. А сега има и нов симптом, през деня подмокря гащичките,малко и без да се усети.
Миналата година ходихме в Пирогов при Момчилов, изобщо не провери за стеноза, другият (забравих му името възрастният) погледна уродинамиката и каза да пишка на 2 часа и ако не се научи да тренира мехура ( не го изпразвала докрай) ще пие лекарства...нещата се успокоиха  до 10.2012г.

Та сега не знам при кой лекар точно да отидем, за да се направят всички изследвания и да се отхвърлят или подтвърдят подозренията ми. Моля препоръчайте!

# 51
basis, 3 месеца  са твърде кратък срок за намаляване на легенчето, по-важното е че не расте.
Хубаво е да наравите изследването, за да даде някаква яснота  Peace

Честита 2013 г!
Много късмет и най-вече здраве!

# 52
red shoe, благодаря за подкрепата!  Hug
Успешна и щастлива нова година, момичета!

# 53
  • София
Момичета съвсем се обърках...Звъня в Токуда - Лилова е отпуска, намало клинични пътека, приемала само платено, В детската педиатрия също били отпуска....

Малко по-нагоре има описание на проблема, направлението ни е за педиатър, диагноза - цистит
За уролог ли сме , за нефролог ли сме, къде аджеба да отидем утре/вдругиден  или да чакаме до 10-11,като се върнат отпускарите
Изобщо тези лекари в списъка само частно ли приемат, ко се налага операция пак ли се плащат?

Искам да попаднем на кадърен лекар, детето има проблем, бактерии не откриваме, но има видяни на ехограф проблеми с пик. мехур и десен бъбрек, вече имаме и неволно изпускане през деня
Моля помагайте!  bouquet Praynig Praynig

# 54
Момичета съвсем се обърках...Звъня в Токуда - Лилова е отпуска, намало клинични пътека, приемала само платено, В детската педиатрия също били отпуска....

Лилова не работи със здравна каса, прегледите при нея са платени - 60 лв + 30 лв ехограф.
Буева и тя май само платено приема, но те и 2те са детски нефролози.

Пробвай в Токуда в урологията, д-р Такова, тя приема по ЗК  Peace

# 55
  • София
red shoe, Благодаря,
сега звъннах в Токуда и питах , дете с цистит и направление за педиатър има ли кой да го прегледа, та стигнахме до уролог в поликлиниката че има Simple Smile
Дано този път имаме късмет и се потърсят наистина причините и започнем адекватно лечение , а не уринал и АБ( без антибиограма и при чисти урини 6 години.........)

# 56
Записвам се да следя темата,макар че нямам какво да напиша,тъй като не сме преодоляли проблема с Е - коли.
Дъщеря ми стана на 10,а оттърване от тях няма  Cry... може би ние сме един от малкото неизяснени случаи на бактериурия - без симптоми и без причини...

Здравей!
Моята дъщеря също е на 10г и от 5г и половина го имаме проблема Къде ли не съм я водила, какви ли не изследвания са й правени, няма причини, но постоянно е с бактерии. Като пие нещо било то билки или Пиелосептил е добре, но спрем ли веднага се появяват.
Някои от пишещите тук ме помнят предполагам, въпреки че не съм писала повече от 2-3 год. Отчаях се вече. Детето още повече е притеснено, защото е голяма в 4-ти клас и като има екскурзия с приспиване не я пращам, по обясними причини. Това са 5г. и половина, непрекъснато пиене на лекарства, билки и какво ли не, но без никакъв резултат.

# 57
Здравейте! Пак имам нужда от съвет. Благодаря на  marychery за отговора. Искам да попитам може ли да се направи МЦГ при положение, че не е 100 % сигурно че детето няма бактерии. На дъщеря ми , която е на 2,5 години по принцип не й се изолират бактерии, а обикновената й урина понякога е лоша/ с белтък, левкоцити и еритроцити/. Моля за съвет защото вече не зная какво да правя.

# 58
  • София
Честита Нова година! Пожелавам на всички ни здраве!

mbor, за МЦГ е задължително да няма бактерии и възпалителни процеси.

# 59
Точно това ме притеснява. Сега детето пие  антибиотици за да изчистим бактериите, които се изолираха последно като вдигна температура - е-коли и морганела. Но пък преди два месеца се изолира ентерокок фекалис 10 на 4, който на контролната урина вече го  нямаше. Не сме пили антибиотик за него, уж беше замърсяване. И сега не знам как ще се разбере има ли или не бактерии за да направим МЦГ, тъй като при дъщеря ми  не се изолират бактерии. Изолират се само като вдигне температура.

Общи условия

Активация на акаунт