Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 24

• 83 602
  • 709
  •   1
Отговори
# 60
Записвам се да следя темата,макар че нямам какво да напиша,тъй като не сме преодоляли проблема с Е - коли.
Дъщеря ми стана на 10,а оттърване от тях няма  Cry... може би ние сме един от малкото неизяснени случаи на бактериурия - без симптоми и без причини...

Здравей!
Моята дъщеря също е на 10г и от 5г и половина го имаме проблема Къде ли не съм я водила, какви ли не изследвания са й правени, няма причини, но постоянно е с бактерии. Като пие нещо било то билки или Пиелосептил е добре, но спрем ли веднага се появяват.
Някои от пишещите тук ме помнят предполагам, въпреки че не съм писала повече от 2-3 год. Отчаях се вече. Детето още повече е притеснено, защото е голяма в 4-ти клас и като има екскурзия с приспиване не я пращам, по обясними причини. Това са 5г. и половина, непрекъснато пиене на лекарства, билки и какво ли не, но без никакъв резултат.

Черешка,ние бяхме на преглед преди Коледа,ходихме при Пеев в детска Урология и съм доволна от прегледа.Правиха пак уродинамика и изписаха Калимин.Според Кънчев проблема е в големия пикочен мехур и остатъчната урина,макар и минимална.... Според двамата няма смисъл да се пият химиотерапевтици( пиелосептил,фуролин итн) щом няма оплаквания като температури,щипане,парене итн.Всъщност се разрових в контролните урини на дъщеря ми още като е била на 1 г,оттогава си ги носим,но е нямало лекар,който да ни насочи към лечението им,допреди 5год....
Ако имаме резултат сега,ще пиша  Hug

# 61
ОО да здравей Черешка Аз те помня, дъщерите ни са на една възраст. Моята общо взето след операцията израстна проблемите, не се бяхме сещали за лекари и уролози доста време. Сега пак има някакви проблеми, но не съм наясно точно какви. Казва, че на моменти чувство, че има остатък и не се е доизпишкала, и дори и след като е ходила до тоалетната прокапва. Но засега е новост, не се е задълбочило. Все пак сме  при нашият доктор във вторник, да я види на ехограф и да направи нова уродинамика.
Стискам палци на пиещите лекарства да се повлияят, аз от доста ходене по лекари, знам че обикновено за бактериите има и причина, те все от някъде се появяват. Трябва да се намери причинителят, но за съжаление пак от лош опит установих че едно се правят пропуски, и второ много рядко уролози и нефролози работят съвместно и в екип. Което е огромен пропуск за децата ни за съжаление. Аз 5г. обикалях специалистите в София, де що има, списъка ми е голям, докато накрая се установи причината за проблемите при дъщеря ми.

Черешка вие пръскахте ли Минирин? Можеш да го даваш когато детето е на лагер. Има ефект, определено докато се прилага, но все пак е от полза. Моята дъщеря от 5 годишна е по лагери, не е пропускала, в годината е поне на 2, а понякога и на повече. В началото спеше с треньорката си, ако е от училище с братовчедка си. Сега вече е с приятелките си. Аз лично бих те посъветвала, пак да пообиколите специалистите, да потърсите наново проблем. Смени лекарите.
И едно от важните неща, е редовното ходене до тоалетната по голяма нужда - не трябва да се допуска пропуск при деца с бактерии и уропроблеми. Това д-р Мирчов ми го повтаря при всяко посещение.
mbor за да направите МЦГ трябва да сте задължително с чиста урина както са ти написали.
didolinkata ще ми кажеш ли прегледа при Пеев в какво се състоеше? Уродинамиката я прави Кънчев предполагам все още... Интересува ме, защото мисля да мина с малкият за една консултация при него и второ мнение и се чудя все още него ли да избера, в Пирогов ли да отида или в Студентска поликлиника.

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 21:41 от marychery

# 62
Записвам се да следя темата,макар че нямам какво да напиша,тъй като не сме преодоляли проблема с Е - коли.
Дъщеря ми стана на 10,а оттърване от тях няма  Cry... може би ние сме един от малкото неизяснени случаи на бактериурия - без симптоми и без причини...

Здравей!
Моята дъщеря също е на 10г и от 5г и половина го имаме проблема Къде ли не съм я водила, какви ли не изследвания са й правени, няма причини, но постоянно е с бактерии. Като пие нещо било то билки или Пиелосептил е добре, но спрем ли веднага се появяват.
Някои от пишещите тук ме помнят предполагам, въпреки че не съм писала повече от 2-3 год. Отчаях се вече. Детето още повече е притеснено, защото е голяма в 4-ти клас и като има екскурзия с приспиване не я пращам, по обясними причини. Това са 5г. и половина, непрекъснато пиене на лекарства, билки и какво ли не, но без никакъв резултат.

Черешка,ние бяхме на преглед преди Коледа,ходихме при Пеев в детска Урология и съм доволна от прегледа.Правиха пак уродинамика и изписаха Калимин.Според Кънчев проблема е в големия пикочен мехур и остатъчната урина,макар и минимална.... Според двамата няма смисъл да се пият химиотерапевтици( пиелосептил,фуролин итн) щом няма оплаквания като температури,щипане,парене итн.Всъщност се разрових в контролните урини на дъщеря ми още като е била на 1 г,оттогава си ги носим,но е нямало лекар,който да ни насочи към лечението им,допреди 5год....
Ако имаме резултат сега,ще пиша  Hug
Не искам повече да го чувам този Кънчев. В продължение на 3г. я водих при него. Изписа й Калимин, но никакъв резултат нямаше от него:( А относно химиотерапевтиците, незнам и аз какво да правя, но й ги давам. Според мен е по-добре отколкото антибиотик.

Черешка вие пръскахте ли Минирин? Можеш да го даваш когато детето е на лагер. Има ефект, определено докато се прилага, но все пак е от полза. Моята дъщеря от 5 годишна е по лагери, не е пропускала, в годината е поне на 2, а понякога и на повече. В началото спеше с треньорката си, ако е от училище с братовчедка си. Сега вече е с приятелките си. Аз лично бих те посъветвала, пак да пообиколите специалистите, да потърсите наново проблем. Смени лекарите.
И едно от важните неща, е редовното ходене до тоалетната по голяма нужда - не трябва да се допуска пропуск при деца с бактерии и уропроблеми. Това д-р Мирчов ми го повтаря при всяко посещение.
marychery, не съм й пръскала. Извинявай за глупавия въпрос, но къде се пръска Thinking
При нея проблема беше, че е с дисфункционален пикочен мехур. Не може напълно да го изпразни мехура и остава урина. Затова постоянно е с бактерии.
Последно ти от кой доктор си доволна marychery?

# 63
Аз малко не по темата ще се включа, но да питам. Някой кандидатствал ли е в ДГ с ТЕЛК-а? Днес отидох да търся директорката в една от избраните от мен градини. Нея естествено я нямаше. Изобщо не знаеха какво да ме правят. Приеха ми молбата с копие от доументите, но не ми дадога входящ номер. Всяка втора дума ми беше "според наредбата на столичен общински съвет...", "както казва наредбата..."  Mr. Green Сега чакам включване по телефона.

# 64
 jj okocha, спред мен нямат право да откажат прием, та те приемат деца с ЛКК, остава на ТЕЛК да откажат.
Не знам обаче дали дали няма да искат да изчакате новата учебна година, т.е. от септември да тръгне, но това са само мои разсъждения.
Ти все пак настоявай и за сега  Peace

# 65
Доколкото аз съм запозната децата над определен процент ТЕЛК имат предимство. В стари наредби съм вго чела. Онзи ден се сцепих да чета всичко публикувано в сайта на общината и не намерих нищо. Детето ми не е със СОП (специални образователни потребности) и не би трябвало да има проблем, но знам ли. Изобщо, опитах се да намеря информация за такива деца и никъде не я пише.

# 66
мисля че беше т. 2.2.4, по която трябва да кандидатствате. Не знам какъв процент имате, а и не знам над какъв процент е предимството, но по тази точка приемат и деца с ЛКК.

Питай в темата и за кандидатстване в детските градини, там има доста знаещи  Peace

# 67
Процентът е 80 %. Аз го знам този член, но не пише никъде, че дава предимство. Предимство се дава, ако някой друг член на семейството има ТЕЛК (т.8 от социалните критерии)  Rolling Eyes

# 68
Черешка,напълно те разбирам! Ние също сме пили Калимин преди години,няма резултат.При нас диагнозата е същата - уголемен пикочен мехур и не добро изпразване и остатъчна урина.Според Кънчев трябва голяма дисциплина и пишкане по час.Детето вече е страшно травмирано,толкова години едно и също:пикай,пий вода,а*кай..и както казваш ти - вече са големи,всичко разбират и страдат доста от това..  Sad

Меричери, прегледът предстваляваше опипване на корема,после преглед на ехограф преди и след пишкане - пикоч.мехур,бъбреци итн... Аз лично съм доволна,защото лекарят е мил,внимателен,отделно ми се стори доста компетентен,и обяснява надълго и широко.Доколкото знам до края на януари е на някаква специализация във Франция.  Peace

# 69
  • София
На дъщеря ми също изписаха Калимин /оперирана на 4 г. от стеноза на утертрата в Пирогов и от там болнична инфекция/, Такова от Токуда го изписа заради голям мехур и остатък след изпишкване, не знам дали от него, но определено се оправиха нещата, 1-2 месеца по-късно нямаше остатък след изпишкване. След венозните антибиотици в Токуда, 10 дни орален антибиотик и 6 месеца химиотерапевтик за профилактика, сега, след почти 2 г., няма повече бактерии и оплаквания. Дори няма това подмокряне на гащичките, което остана доста след операцията. Детето си ходи съвсем нормално до тоалетна, отмина и запека /който според мен се дължеше на фуролина, въпреки че той уж предизвиква обратния ефект/.
Не смея още да се зарадвам, момичета, но май преминахме критичната точка. Надявам се всички да имате такива поводи за радост! Hug

# 70
Черешка, Минирина се пръска в носа, като шпрей за нос е. И е именно за напикаване. Доста е ефикасен, но според уролозите в Пирогов докато се прилага, след това пак няма ефект. Но вместо да лишаваш детето от лагерите в училище, опитайте. Аз отдавна се отказах от Кънчев, той изписва едно и също и повтаря едно и също. При нас нямаше никаква полза от лечението му, изписа и на нас Калимин при абсолютни противопоказания за деца с астма. В крайна сметка, аз просто не ходя в Пирогов. Нямам нерви, време и желание да се разправям там. Лично аз имам неприятно спомени от висенето в студените коридори, чакането с часове, моментите в които на Мария и се пикае и няма кой да отключи кабонета, след това 60 мин. чакане да я видят на ехограф... и какво жиждат = нереален остатък, защото тя за 1 час се е изпикала още 5 пъти. Може и при нас така да се е случило, но аз просто смених болницата.

didolinkata Пеев ли гледа на ехограф? Защото при нас един лекар ни беше лекуващ, вроти прави уродинамика, трети гледа на ехограф, едно дълго мотане из кабинетите.  Аз искам евентуално да си направя допълнително консултация с него, не бързам, може и догодина да я направя.
jj okocha всъщност има допълнителни отпуснати бройки за деца с Телк. Нас ни приеха през системата, но знам че има възможност документите да се подадат на място в градината.
И Михаил е на ясла от октомври, но много реве. Няма свикване при нас. Месеци вече си реве и това е. Писва ми, връшам се на работа след 2 седмици, той си реве, оставям го и го взимам все ревящ. Това е положението.

# 71
Не че е успокоение, но големия ми син рева 3 месеца  Laughing После му мина. Аз спрях да го водя, защото не издържах. Пращах баща му.

# 72
Olive, радвам се за вас Hug

marychery, напълно съм съгласна с теб. Аз точно заради тези причини спрях да ходя при Кънчев. Не стига, че пътуваме толкова часове до София /и то всеки месец ни викаше на преглед/  после това висене пред кабинета, студ, на детето му се пишка, а няма кой да дойде. Също и грубото му отношение.

Но това подпокряне не спира, както и бактериите. Като я видя, че превива крака или кляка все я питам "Пишка ли ти се, хайде отивай до тоалетна". А тя "мамо не ми се ходи", а аз пак "хайде отивай, че после ще стане лошо". Знам, че нея това я изнервя, но и аз се притеснявам, искам най-накрая и тя да се чувства добре. А не примерно да тръгнем на някъде и изведнъж да й се допишка и да се чудем къде да немерим толкова бързо тоалетна, че вече е голяма. Но в краен случай, кляка някъде и така Sad

# 73
Здравейте момичета,
на нас сега ни предстои поредната сцинтиграфия, защото за сега това е единствения ни по-точен ориентир. Легенчето няма промяна в размера и само изследването ще покаже дали вреди или не на бъбрека.

Да обясня за ДГ и тецата с ТЕЛК, защото го "гледах този филм" миналата година Simple Smile Детето трябва да си кандидатства през системата по общия ред, като в профила се отбелязва, че има съответния процент ТЕЛК, но това не дава точки или друго предимство в самата система. След като си избрала вече ДГ се прави точно това, което си направила, носиш копие от телка в ДГ и ако детето не бъде прието през системата директорката има право да го вземе. Обаче, има едно голямо обаче, никой не я задължава, няма го като задължение залегнало в наредбата, всичко е на добра воля и ако има бройки за прием на деца с ТЕЛК. Такива бройки директорката може да поиска да й бъдат отпуснати, но може и да не поиска и пак да вземе детето, т.е. с две дума нещата опират до волята на директора. Аз направих точно така, след като я регистрирах в системата отидох на разговор с директорката, която ми обеща че ще я вземе, ако не ни класира системата, но при нас имаше точки и от това, че голямата ми дъщеря е в същата ДГ. За късмет детето си влезе през системата и не се стигна до прием с ТЕЛК.
Успех!

# 74
  • София
Доколкото аз съм запозната децата над определен процент ТЕЛК имат предимство. В стари наредби съм вго чела. Онзи ден се сцепих да чета всичко публикувано в сайта на общината и не намерих нищо. Детето ми не е със СОП (специални образователни потребности) и не би трябвало да има проблем, но знам ли. Изобщо, опитах се да намеря информация за такива деца и никъде не я пише.

сигурно е късно да се включа, но да споделя:
Моето детенце е с ТЕЛК 62%. Кандидатствах през ел. система-8,2т и нищо, после- в ДГ с ТЕЛКА-нищо, накрая ме хванаха лудите- писах на омбудсмана (тогава Гиньо Ганев)- след 2 седмици ми се обадиха по телефона, че проблема е решен-отидох в общината, после в ДГ и така ни приеха в яслата, но това беше през 2009-2010, сега не знам как е. И мисля, че ги водят със СОП.
Дано да е било полезно.

Нека някой пише за тези сцинтиграфии  как ги организирате, защото аз нещо все неуспявам. Бахме записали час в Пирогов, но няколко пъти го отлагахме заради варицела в ДГ.

Общи условия

Активация на акаунт