Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 24

• 82 989
  • 709
  •   1
Отговори
# 30
Да, в момента се чистим от бактерията, офф да минава това, че не се издържа вече. Ще правя каквото ми кажат и сега ще чакаме.

# 31
Да, в момента се чистим от бактерията, офф да минава това, че не се издържа вече. Ще правя каквото ми кажат и сега ще чакаме.
Здравей,ние с теб май сме колежки. Ще ти кажа какво аз мисля, ти помисли. Много важна е психическата подготовка на детето - т.е кажи му какво ще му правят, но  не го стресирай. Трябва да намериш подходящи думи. Децата са чувствителни. Купи и книжката за Франклинк и болницата, когато и обясняваш я гушни, и бъди търпелива. Знай, че изследванията  са и много важни. Дългите периоди на бактериални инфекции крият рискове от увреждане на бъбреците. Затова е важно да се намери причината за бактериите и тя да бъде отстранена. Самото лекуване на бактериите е неефективно докато не се отстрани причината за тях.
И най важното, ти трябва да си силна и спокойна. Твоята нерешителност или нервност водят до същите усещания в детето. Ти трябва да си смела и силна за да е такова и детето ти. При МЦГ се слага катетър, не е приятно, но ако детето съдейства не е и болезнено. След това се вкарва контраст с физиологичен разтвор и когато и кажат трябва да се изпишка. Правят се серия от снимки. Т. е не е толкова травмиращо. Калибрирането е свързано с повечко болка, но пък е бърза процедура - става за секунди.
Такова гледа ли ви на ехограф, какво видя ако да? Има ли задръжка на урина в мехура, има ли връщане към бъбреците?

Последна редакция: ср, 05 дек 2012, 17:55 от marychery

# 32
Записвам се да следя темата,макар че нямам какво да напиша,тъй като не сме преодоляли проблема с Е - коли.
Дъщеря ми стана на 10,а оттърване от тях няма  Cry... може би ние сме един от малкото неизяснени случаи на бактериурия - без симптоми и без причини...

# 33
  • София
Здравейте!
Вчера беше нашия преглед при Буева, малката Соня има 1-ва степен на хидронефроза... измери легенчетата около 4.3-5мм, което било най-лекото увеличение! Иначе бъбреците били добре разположени, с добра форма, прекрасно запазен паренхим и т.н.т.

Не се налага никакво лечение, а само проследяване и след 3-4 месеца ще ходим пак!

Много много се успокоих, защото от 13г.с. го мисля това и знаете как е...

# 34
Поздравления Brayda , прекрасни новини.

# 35
Видя ли, Brayda! Помниш ли какво ти казах Simple Smile

# 36
  • София
Човек няма как да не се притеснява , но всичко е добре когато всичко е наред!
Благодаря ви за пидкрепата!

# 37
  • София
Браво за хубавите новини, Брайда. Дори да няма промяна сега, докато бебенцето е малко, в момента в който проходи съм почти убедена, че няма да има следа от тази хидронефроза.  Hug

# 38
  • shumen
Брайда,чудесни  новини.Браво на малката Соня.

# 39
Знаете ли, какво е нормалното количество урина за дете на 3 год.? Дъщеря ми започна да се напишкава и през деня и през ноща. Нормални обикновени урини и стерилна без бактериален разстеж. Имала е пълен контрол преди това. Имам чувство, че преди да започне да се напишква  ходеше по рядко и повече изпишкваше като количество. Сега пишка ок.7 и нагоре пъти, ок . може би 60-70мл. на ходене. Като ходи не на една струйка, а на няколко.
Още един въпрос, имате ли отзиви от д-р Паунов, уролог, преглежда в клиника Темелков, Варна?

Последна редакция: нд, 09 дек 2012, 19:08 от tan

# 40
  • София
Не точно, но все пак дава известни насоки:
http://www.kak-da.com/%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0 … %D1%82%D0%BE.html
Най-добре обсъди с доктора, може да събираш за 24 ч. урината и да разбереш колко точно пишка /е, ще сложиш някаква фира за напишканото/.

Брайда, много се радвам за вас! Hug

# 41
Момичета, имам съмнения, че при Мария има пак някакъв проблем. Определено не е както преди, предполагам, че не е особено сериозно, но мисля че го има. Знам какво трябва да направя, но все пак ми се искаше и да споделя с вас. Засега има състезание и каза, на лекар след него. Така, че аз се съобразявам с нея, нали вече е голяма  Mr. Green

# 42
tan,в клиника 'темелков'д-р темелкова е невероятен ехографист.а уролог във варна-д-р чанков и д-р ганев.
 marychery,успех на състезанието!а какво й е?

# 43
sun sea, минахме на ехограф в клиника Темелков, но при д-р Кеновска. Каза, че бъбреците са с нормални размери до 71-72мм, надл.р-р с нормален дренаж. Пикочният мехур също без дефекти. Там се изпишка и след това пак и видя мехура. Имаше останало 0,5 см3 урина в мехура, но каза че е много малко като количество, не било притеснително.
А тя продължава така да мокри леко гащичките и да пишка на няколко струйки с напъване. Казаха, че д-р Маринова ще преглежда в Бургас към края на януари. Ще чакаме, само дано от чакане да не стане нещо.Много ми е тъпо вече.

# 44
  • София
tan, а уродинамика и/или калибриране не предложиха ли?
marychery, как е Мария, защо мислиш, че има проблем?

Общи условия

Активация на акаунт