Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 24

• 83 211
  • 709
  •   1
Отговори
# 450
  • София
При взимането на кръв CRP изследвано ли е, би могло да покаже дали е бакт. инфекция, и дали е нужен антибиотик.

Да, изследвано е - 0.1 е резултата. Беше първия ден още.

# 451
  • София
Не ми се иска да влизам в задочен спор с лекари /честно казано, нямам представа какво се вижда на ехограф при цистит/, но CRP не би ли трябвало да е повишено при бактериална инфекция - и съответно тогава да се налага антибиотик.  При липса на повишени левкоцити /нали са били в норма също/.
Нека и другите изкажат мнение, но възможно ли е това да са били песъчинки, и оттам да са били болките, просто да ги е изпишкал.
Така или иначе, антибиотика ще трябва да си го довърши - иначе само може да станат резисистентни евентуални бактерии.
Но на твое място бих пускала няколко обикновени урини през 1-2 седмици, за да видиш дали има седимент - т.е. песъчинки. Бъбреците гледаха ли му?

# 452
  • София
Не ми се иска да влизам в задочен спор с лекари /честно казано, нямам представа какво се вижда на ехограф при цистит/, но CRP не би ли трябвало да е повишено при бактериална инфекция - и съответно тогава да се налага антибиотик.  При липса на повишени левкоцити /нали са били в норма също/.
Нека и другите изкажат мнение, но възможно ли е това да са били песъчинки, и оттам да са били болките, просто да ги е изпишкал.
Така или иначе, антибиотика ще трябва да си го довърши - иначе само може да станат резисистентни евентуални бактерии.
Но на твое място бих пускала няколко обикновени урини през 1-2 седмици, за да видиш дали има седимент - т.е. песъчинки. Бъбреците гледаха ли му?

И аз така знам за ЦРП-то, но бях толкова ошашавена, а  детето така се превиваше от болки, че не посмях да споря... Странното е че не се е оплакал да го боли някъде в зоната около бъбреците - като се изхвърлят песъчинки не би ли трябвало да има и там болки? Гледаха му бъбреците, няма никакви отклонения - и на ехографските снимки си пише б.о.

Антибиотика ще го изпием ест., няма как да го спра, ясно ми е. И урини ще пускаме - само да свършат лекарствата и да се поизчисти организма. А как изглеждат тези песъчинки по принцип - има ли нещо в симптоматиката и описанието което дадох, което да говори за това - защото аз наистина само предполагам напосоки?

# 453
Възможно е да са били песъчинки, както и да е цистит. Мария ми е правила цистити с нетипични симптоми, без наличие на бактериална инфекция. Аз също бих те посъветвала да пуснете и обикновена и стерилна урина след спирането на АБ. Не е лошо, поне според мен и известнио време детето да пие Неуренал СР, или Феминела, Най добре е консултация в уролог, който да прецени съобразно възрастта каква профилактика да изпише.

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 14:42 от marychery

# 454
  • София
Благодаря ви за мненията, наистина  Hug
Мери, купила съм му уринал сиропче, не е ли подобно на феминелата? Ето това - http://apteka.framar.bg/30023648/%D1%84%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BD% … 120-%D0%BC%D0%BB-

# 455
  • София

И аз така знам за ЦРП-то, но бях толкова ошашавена, а  детето така се превиваше от болки, че не посмях да споря... Странното е че не се е оплакал да го боли някъде в зоната около бъбреците - като се изхвърлят песъчинки не би ли трябвало да има и там болки? Гледаха му бъбреците, няма никакви отклонения - и на ехографските снимки си пише б.о.

Антибиотика ще го изпием ест., няма как да го спра, ясно ми е. И урини ще пускаме - само да свършат лекарствата и да се поизчисти организма. А как изглеждат тези песъчинки по принцип - има ли нещо в симптоматиката и описанието което дадох, което да говори за това - защото аз наистина само предполагам напосоки?
При камъни/песъчинки болката би могла да е навсякъде, не само отзад при бъбреците, вкл. да има повръщане и пребледняване, много е ужасно, мъжът ми скоро направи криза. Обикновено в урината се откриват урати, оксалати - в зависимост какви са песъчинките.

# 456
Здравейте!За съжаление нашата контрола е зле-пак има Ешария коли,но този път 10/4,преди лечението беше 10/5.
Може ли да ми кажете как правите тоалета на момиченце преди вземане на урина,да не бъркам там нещо?! newsm78 newsm78
Една мама днес ми каза,че обливала детето с Риванол преди вземане на урина,някой чул ли е подобно нещо? Thinking Thinking

# 457
  • София
Измивам само с топла вода, дори без сапун, не бърша с нищо след това - слагам я да седне мокра на тоал. чиния и взимам малко след като почне да пишка - средната струя. Директно в стер. контейнерче.

# 458
Аз лично не съм чувала да се облива с риванол. Измиваш я добре, и без да пипаш шишенцет от вътре, внимаваш, след като започне да пишка и изпишка първата струйка, тогава взимаш урината. Но според мен,  шанса да е замърсена урината е много малък. Аз съм пробвала да взема и без да я мия, или без да спазвам стерилните условияпросто за да видя какъв ще е резултата. Никога не ми е излизала положителна пробата, когато реално не е имала бактерии.
Не помня вашият случай, но потърсете причината.

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 14:53 от marychery

# 459
  • София
Да, и според мен няма особено значение миенето, ако се вземе след първата струя - най-малкото тя "измива" евентуалното външно замърсяване.

# 460
Антибиоткът по антибиограма ли е изписан?
Мисля, че курсът на лечение е много кратък, освен това след антибиотика задължително се пие химиотерапевтик от типа на суметролим поне 3-4 седмици, за да не рецидивира инфекцията. Потърсете д-р Миленков. Колкото и да не го харесвам, поне схемите му на лечение са адекватни.

# 461
Антибиоткът по антибиограма ли е изписан?
Мисля, че курсът на лечение е много кратък, освен това след антибиотика задължително се пие химиотерапевтик от типа на суметролим поне 3-4 седмици, за да не рецидивира инфекцията. Потърсете д-р Миленков. Колкото и да не го харесвам, поне схемите му на лечение са адекватни.
Не знам въпроса към мен ли е поставен,но ние пихме Зинат по антибиограма 7 дни,Линекс-бебе-7 дни и Феминела сироп-20 дни. Другата седмица сме при нефролога. Sad
Този доктор Миленков от Пловдив ли е?

# 462
Курсът на Зината е много кратък. Ние се въртяхме в този омагьосан кръг преди две години, 4 месеца детето беше с бактерии в урината. Накрая се изчисти след 14 дена АБ и опашка от 3 седмици суметролим.

# 463
slan4ize_76 ,гледам,че твоето момиченце е горе - долу колкото моето.При 10 / 4 е.коли нашата педиатърка не предписва АБ,особено ако бъбреците са добре.Давам хомеопатия по схема и последната ни урина беше само с 2-3 колонии е.коли т.е доста са се изчистили ,а ми казаха,че може и от външно замърсяване да са(предвид това,че и първата струйка влезе в пробата.Сега и давам и цитросепт и очаквам следващата урина вече да е напълно чиста ,но да видим...
Стискам ви палци за този преглед при нефролога и дано и този път се потвърди,че бъбреците са добре Peace

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 17:29 от darkmama

# 464
  • София
Уф, детето май хвана гъбички след 10-дневно пиене на антибиотик /не уроинфекция, някаква вирусна ангина, която отиде в бакт. инфекция/. На някой да му се е случвало. Има бели налепи по срамните устни, снощи видях след баня, но казва, че не я сърби. Според лекарката, която изписа антибиотика, да мажа с Нистатин. Ако направя посявка, за колко време излиза резултат - 3 дни ли, и има ли смисъл да чакам или направо да мажа? А давах пробиотици... Confused

Общи условия

Активация на акаунт