Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 24

• 83 202
  • 709
  •   1
Отговори
# 465
Oliеve  какъв АБ пихте. Обикновено след Аугментин това е резултата. Според мен  недей да чакаш много дълго, посявката ще излезне мин. за 3 дена.

# 466
  • София
Мда, точно Аугментин, от този на таблетки по 1/2 таблетка, защото Зината на сироп го повръщаше. Знаеш ли, снощи я прегледах пак и почти се беше изчистило, без да съм давала нищо, дадох й повече пробиотици само, и реших да спра сладките неща /гъбичките от тях се размножават още повече/. Ще изчакам с Нистатина, ще видя и довечера, може и да съм се заблудила или само да се е оправило.

# 467
  • София
Включвам се за информация за аскорбиновата киселина в урината. Витамин Ц.
Педиатъра твърди, че не е притеснително. Но по-важното е, че Момчилов потвърди.
Препоръча да пие много вода, и да спрем цитрусите и соковете за известно време.
Нямало нищо притеснително. Освен пиенето на много вода, когато поспряхме и АБ и всички видове сиропи за кашлици и антихистамини урината на детенцето сутрин няма утайка...

А иначе:
Аугментина е АБ, който най- не понасям. Дори от тук знам, че имало случаи на бактерии в урината  след него, а за гъбични инфекции съвсем...Да не говорим за всички останали странични ефекти... Когато се случи да го изписват, винаги отказвам, дори вече казвам, че семейно всички имаме алергия към този медикамент, за да ги убедя докторите за друг.

Колкото за гъбичките, спокойно можеш да мажеш с антимикотичен крем и без да чакаш посявка. И клотримазол също върши работа. Аз бих посъветвала и за измиване със смрадлика разредена ако има сърбеж и ли измиване с  вода и калиев перманганат.При нас се е случвало от антибиотик, но при момченцето ми мазането беше лесно, а лесно се вижда.
Няма да забравя каква гъбична инфекция бепе направил след операцията в Пирогов от АБ, Цялото му дупе беше до кръв червено, обринато и ужас...Няма да казвам, какво беше 4 месечно бебе с памперс как се мие и подсушава с подобни инфекция, Помня че му духах със сешоара, че всичко беше до кръв се възпалило... заради крема, който ми препоръчаха в Пирогов (Елоком)....

Поздрави:)

# 468
  • София
Благодаря за съветите, сигурно ще направя 2-3 бани със смрадлика, и ако има дори малко събота-неделя, ще мажа с крема.

А относно цитрусите - защо да ги спирате, спомням си, че когато Анна беше с бактерии и по-специално е-коли, един от начините, които се препоръчваха, беше повишен прием на витамин Ц заедно с боровинковите препарати, защото действат против е-колите в урината - виж тук /ако вашите въобще са е-коли, но мисля, че са полезни срещу всякакви бактерии/:
"Хранене
 Съществуват разнообразни природни лечения, които облекчават проблемите, свързани с отделителните пътища, без риска от странични въздействия. Да започнем с пиенето на чаша вода всеки час. То може да подпомогне лечението на инфекцията и особено облекчаването на болката. Неподсладеният сок от червена боровинка или капсулите от нея съдържат естествени антибактериални вещества и увеличават киселинността на урината, създават неблагоприятна среда за развитие на бактериалните колонии. Съвременните изследвания показват, че 15 унции сок от боровинка могат да потиснат растежа на бактериалните колонии над 80%, защото се нарушава способността им да прилепват към стените на матката и следователно се отделят заедно с урината. Друго изследване показва, че консумацията на витамин С заедно с червената боровинка може да повиши киселинността на урината още повече. Други полезни напитки, които повишават рН на урината, са лимоновият сок, смесен с вода, масло и смес от две лъжички ябълков оцет и вода. Тези смеси трябва да се консумират три пъти дневно.
 Силните симптоми на уринарните инфекции могат да бъдат облекчени и от временни промени в храненето. При силни кризи се препоръчва приемането на повече кисели храни, като някои зърнени, семена, ядки, риба, млечни продукти и хляб и намалена консумация на плодове и зеленчуци. Но запомнете, че тази модификация на хранене трябва да продължи само за кратък период от време. Обикновено нискокиселинните храни - пълнозърнести, масло от ленено семе, рибено масло и бобови култури, се препоръчват за предотвратяване на дразненето.

Добавки
 Витамин С, който представлява аскорбинова киселина, може интензивно да повиши киселинността на урината и да помогне за изхвърлянето на болестотворните бактерии. За да се постигнат най-добри резултати, дозировката трябва да е възможно най-висока и близо до границата на чревната поносимост, или по-точно, докато изпражненията станат меки и подобни на диария. При борба с инфекциите тялото се нуждае от повече от 15000 мг витамин С дневно, а понякога и от повече по венозен път. Тъй като е водоразтворим, витамин С трябва да се приема на всеки два-три часа, за да се запазят хранителните му свойства. Хората, които не страдат от инфекции, но желаят да използват витамин С като профилактично средство, трябва да приемат между 2000 и 6000 мг дневно. Витамин С действа ефикасно при инфекции на отделителните пътища заради антибактериалните си свойства и способността си да засилва действието на имунната система, стимулирайки производството на защитните бели кръвни клетки.
 При остри кризи приемането на доза от 50 мг дневно може да помогне на тялото в производството на бели кръвни клетки и за отстраняването на бактериалните инфекции. Освен цинк и витамин С лигавицата на пикочния мехур може да се подсили и с витамин А. Той предотвратява раздразването на пикочния мехур и възстановява дейността на естествените антитела и белите кръвни клетки. Отбележете, че бременните жени или тези, които биха могли да бъдат бременни, трябва да заменят витамин А с безопасния бетакаротин, защото изследванията свързват вродените дефекти при бебетата с майките, приемали големи дози витамин А. Останалите могат да си набавят необходимите количества витамин А, като консумират над 25000 IU масло от камбала или черен дроб от треска във вид на капсули всеки ден. Някои допълнителни предпазни вещества, които могат да се използват ежедневно, са 100-200 мг витамин В6 и 4-6 капсули масло от нощна свещ."

# 469
  • София
O, да, хубава информация...

Цитрусите да спрем за кратко, защото явно има голям прием на витамин Ц, и го отделя с урината.
Докато беше болен му правих фреш от 1 лимон и 2 портокала всеки ден. Но само за кратко ги спряхме и мина само на вода и в повече количества. Макар, че казаха, че едва ли е свързано с прием на лекарствата или с прием на витамини, но...както и да е. Понеже беше висока стойността на аскорбиновата к-на се бях притеснила. Вече за всяко нещо, изтръпвам. А и колкото е кекав...думи  нямам.

Той беше болен с перибронхит и на границата на пневмония,допълнително и серозен отит...и отделно е с чести бронхоспазми. Не сме пили АБ заради бактерия в урината...Да чукам на дърво, не сме имали до момента бактериална инфекция в бъбреци, дори след операцията преди 5 години, вече разредихме и изследванията на стерилна...

# 470
мале, помислете за някакъв вид каляване, не е добре да е толкова болнав. например запиши го на плуване, на някакъв друг спорт, водете го всяка седмица извън града, ако сте от София поне Витоша е близо, зимата го научете да кара ски, изключително полезен спорт за каляване на децата, лятото малко море и така, според възможностите. Разбира се и правилното хранене е много важно, ограничаваш до минимум всички сладки неща, зръчновци, чипс и подобни боклуци.

# 471
  • София
Да, и аз на това бих заложила - здравословно хранене, много време навън и спорт - ски, кънки на лед /с дъщеря ми правят чудеса, ако зимата й потече носа, след 1 час на пързалката или на пистата всичко изчезва/, плуване...

# 472
И Мария и Михаил са алергични към Аугментин. Аз също го отказвам винаги. Михаил също повръща Зината сироп, и него отказвам. Баните със смрадлика са добра идея.
 Бързо оздравяване.

# 473
  • София
Ооо закаляването - ясно е, че е добра идея...
Истината е, че не когато ограничим "лошото" хранене (защото от споменатите, а и не само, изобщо не купуваме) ами като ограничим детската градина....ни болести, ни дявол.Simple Smile))

Бързо оздравяване и от мен!

А за аугментина, ще се радвам да се включи още някой, от тази тема знам, за проблемите с бъбречна бактериална инфекция след прием на въпросния АБ. Говорила съм с най-различни лекари за това, също и с микробиолози и никой не потвърждава подобна връзка между АБ и бактерия, а аз имам ясен спомен за това от изпатили в тази тема.

# 474
Мале, не е точно така, моята дъщеря ще е първи клас сега, не е боледувала от 2г., ако искаш вярвай, ама като казвам боледувала имам предвид нито Т, нито кашлица, нищоооо. Ходи на градина нон стоп, без прекъсване, само лятото месец и половина не ходят. За почти 7г. е пила 1 АБ, 2-3 пъти синекод за суха кашлица и да има едно шише изпит нурофен. Малката и тя е така, но на нея й треперех доста заради другия проблем, но въпреки всичко се оказа здраво дете Simple Smile
Но, два пъти на зима сме на ски, голямата беше на 3г. като я качихме, малката съответно на 8-9 м. тогава по цял ден на шейната с баща си. Море два пъти годишно също, гледаме поне 2 съботи и недели в месеца да сме извън София и лятото са 1м. при баба на село - ходят боси, киснат се постоянно в басейна, ядат зеленчуците и плодовете директно от градината. В къщи полуфабрикат не влиза, сладко купувам само шоколад, който стои в хладилника и ако искат си взимат, но това се случва 1-2 пъти седмично и изяждат по 1-2 квадратчета. Аз и съпруга ми не обичаме сладко, съответно не ядем и не купуваме, за чипсове и вафли е ясно. В къщи се яде само домашно приготвена храна, да гърч е, ходя на работа, 2 деца, но готвя като заспят. Хляба ни от 4г. е домашен, не сме купували. Плодове се ядат на корем, всякакви. Още от яслата съм ги научила като ги взимам им нося плод, тогава нарязан и в кутийка, колежките още ме майтапят че в чантата ми е пълно с плодове, кутии и нож, сега вече цял, гризкат си го докато се прибираме към къщи. Пият много вода, сокове само прясно изцедени, но рядко, много рядко.

# 475
  • София
кое не е така?
За колкото е възможно здравословно хранене съм 100%. Е нямам възможност да купувам само био зеленчуци и плодове, сладките и соленките и всички прозиводни не купувам..Е нямам възможност за 2 пъти в годинта на море и за тичане на двор, просто нямаме такъв. Разхождаме се, велосипедираме, почиваме нормално и дълго 2 пъти в годината. Пием много чай и вода.
Но, в градината, която посещаваме не можем да се разберем и да ограничим посещаването на болни деца. От 1 година, все се повтарят едни скарлатини и тн...Не успяхме да подобрим контрола и...след като е възможно детето ми по цяло лято да е здраво...да няма проблем ни с астмата си, ни с ушите, ни със сливиците си, то означава, че има някакъв проблем другаде.
Имунитет се изгражда, но не на хронични болести отгоре. Изолирахме 3 пъти бетахемолитичен стрептокок в гърло и от тогава съвсем се разкекави...
А започна със спазмите, още в Пирогов, където след операцията на хидронефрозата направи бронхиолит, заради всички разхождащи болни сестри с бронхити, кашлящи в лицата ни без маски. ПОвтори го след месец....и оттогава, леки настинки няма.
Всичко обаче е наред по цяло лято....значи...
както и да е,
Каляването и спорта и качествената храна са задължителни, не само за кекави, ами за всички ни!!! Аз съм напълно съгласна с това...Но, както се казва всеки с историята си...Simple Smile)) Едва ли има някой родител, който съзнателно тъпче децата си с отрови и ги спира да спортуват. Фактори много:)

# 476
Казвам, че причината не е само в ДГ, и в нашата група имаше два пъти тази година скарлатина, не я хванахме... Виж, исках да кажа, че добрия имунитет преборва именно вирусите и бактериите с които се срещаме ежедневно. Когато е в ограничена среда е нормално да е здрав, но няма как да ги държим в изолация. Не съм искала да те засега, напротив, споделих опит, защото съм на 90% убедена, че именно начина на живот на моето семейство е причината децата ми да са в добро здравословно състояние.
Да, изисква много усилие, защото след работа и ДГ сме до 9 часа навън, зимата с шейните в парка на -10 градуса и т.н., телевизор например нямахме до тази Коледа и сега го пускаме на 2 седмици веднъж т.е. децата не се застояват пред Тв или компютър изобщо.
Пак се извинявам, не съм искала да те засегна, в никакъв случай.

# 477
  • София
А не съм се засегнала, няма причина да се извиняваш. Съгласна съм, че начина на живот определя целия живот... Няма спор. Аз се старая да работим по засилване на имунитета, но става постепенно и бавно. Както и да е де. Да не спамя още, желая здраве на всички и слънчева почивка

# 478
Здравейте. Дълго време бяхме добре и сега пак сме наново пациенти. Имам питане към майките на деца с урологични проблеми в училищна възраст. Как стои въпроса със свободния достъп до тоалетната на децата във вашето училище?
При нас проблемът се възобнови след началото на учебната година, когато са чели заповед /от инспектората ли?, от директорката ли?/, че се забранява излизането от час по какъвто и да е повод, вкл. и особено- до тоалетна. Разваляла се дисциплината. И ученикът е изпълнявал заповедта, стискал е колкото може, недоизпикавал се е с месеци и наново сме с проблем и пак се лекуваме.

Това е ужасно. Досега Маги е нямала проблем в училище с излизането до тоалетна. Нашата учителка е много разбрана и като имат нов учител, тя го предупреждава, че Маги ще излиза без разрешение по време на час. С учителите няма проблем, но децата от класа са започнали да й се подиграват тази година като излиза. Маги е много притеснителна и веднъж се изпусна и ми каза, че се стиска и не отива до тоалетната, защото момчетата й се подигравали.
Но тази есен ще бъде 5 кл. и няма да бъде както в началното училище. Трябва да говоря с всеки учител индивидуално и дано да няма проблем. Иначе незнам какво ще прави.

Искам да ви питам водите ли децата на море и басейн? На нас една лекарка ни каза, че ако в продължение на 2-3 год. изобщо няма никакви уроинфекции тогава може да ходи. А при Маги няма как да стане, тя 1год. не може да изкара без да има бактерии в урината, че какво ли остава за цели 3 год.
Това много я измъчва, че всички около нея ходят на море или басейн, а тя не може  Sad

# 479
  • София
Д-р Такова ми беше казала, че няма проблем да влиза в море, но в никакъв случай в басейн.

Общи условия

Активация на акаунт