Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 24

• 83 191
  • 709
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте. Дълго време бяхме добре и сега пак сме наново пациенти. Имам питане към майките на деца с урологични проблеми в училищна възраст. Как стои въпроса със свободния достъп до тоалетната на децата във вашето училище?
При нас проблемът се възобнови след началото на учебната година, когато са чели заповед /от инспектората ли?, от директорката ли?/, че се забранява излизането от час по какъвто и да е повод, вкл. и особено- до тоалетна. Разваляла се дисциплината. И ученикът е изпълнявал заповедта, стискал е колкото може, недоизпикавал се е с месеци и наново сме с проблем и пак се лекуваме.

Това е ужасно. Досега Маги е нямала проблем в училище с излизането до тоалетна. Нашата учителка е много разбрана и като имат нов учител, тя го предупреждава, че Маги ще излиза без разрешение по време на час. С учителите няма проблем, но децата от класа са започнали да й се подиграват тази година като излиза. Маги е много притеснителна и веднъж се изпусна и ми каза, че се стиска и не отива до тоалетната, защото момчетата й се подигравали.
Но тази есен ще бъде 5 кл. и няма да бъде както в началното училище. Трябва да говоря с всеки учител индивидуално и дано да няма проблем. Иначе незнам какво ще прави.

Искам да ви питам водите ли децата на море и басейн? На нас една лекарка ни каза, че ако в продължение на 2-3 год. изобщо няма никакви уроинфекции тогава може да ходи. А при Маги няма как да стане, тя 1год. не може да изкара без да има бактерии в урината, че какво ли остава за цели 3 год.
Това много я измъчва, че всички около нея ходят на море или басейн, а тя не може  Sad
аз също водя моите деца задължително на море. При вас, при наличието на бактерии по добре се въздържайте от басеин, но на море според мен може да си ходите. Аз също съм говорила с Такова и с д-р Мирчов, и са ми казвали да не се притеснявам и да ги водя на море спокойно.

# 481
Olive и marychery, благодаря ви Hug
А пък аз чета, чета и си мисля, че басейна е по-безвреден. Но тогава тази лекарка, защо така ми каза, че не трябва и на море да ходи. И тя горката се измъчи вече колко години, само си гледа едни стари снимки от морето и вика: "последно съм била на море еди кога си" Cry

# 482
  • София
За басейна Такова каза така: Там и хора без проблеми могат да получат проблеми, а какво да говорим за твоето дете, което е предразположено. В същото време, като я попитах дали морето /и особено нашето, в което и е-коли намираха на места/ не е прекалено мръсно и опасно, отвърна, че тези е-коли в него не са същите като тези, които си завъждаме в нас, и въпреки тях няма проблеми. Както и да е, аз избягвам нашето море, инцидентно ходим само много на север, където поне понастроиха пречиствателни станции и е по-чисто май.

# 483
Привет,
ах,морето...дори не смея да си мечтая за него,заради малката...Макар и бъбрека да е здрав опасностите от инфекции дебнат точно там , по-скоро и там Tired
Да ви ракажа за е.колито при голямата,който е чел и предишните ми постове.Вече урината е напълно стерилна,засега Peace ,благодарение на хомеопатията и цитросепта може би,но не и на АБ(аугментина),който пихме първо със сигурност!

# 484
  • София
Аз го водих малкия на море една година след операцията. Ходим и на басейни (с минерална вода), засега не сме имали  проблем Praynig
За съжаление не ми дава да му почиствам пишката, а сам си я мие, а е малък още (на 5 г).

И аз да го похваля - от 3-4 седмици не се напишква вечер. Буди се, пишка и така. Даже и в градината го пускали да ходи извънредно до тоалетна, защото не умее да стиска още.

# 485
Моите деца също плуват и постоянно са по басейните. Въздържахсе да го напиша, защото за много от децата тук това е мечта. Но морето - особено в ранните месеци преди август, мисля че е възможност. Аз водя Михаил на море от както стана на 60 дена. Не сме пропускали. Водихме го и веднага след операцията на язовир, море, басейни, нямали сме проблеми досега. Миналата година направи остър цистит преди морето от нищото - без контакт с воден басеин.

# 486
и аз да не остана по-назад Laughing
ние също ги водим нашите деца постоянно на басеини и 2 пъти годишно на море от както са навършили 5-7м., да чукам на дърво, както се казва, не сме имали проблеми до сега.

# 487
Ох, направо ме е страх. Защото спомням си последното ходене на море беше ужасно. Тъкмно имаше някакво затишие и подобрение и хоп една вечер се беше изпуснала. Бях спряла да я проверявам вечерно време. Кога се е изпуснала незнам, но цялото легло беше мокро, както и тя, даже беше се заледила. И от тогава като се почна едно ходене по мъките, не можеше да се излекува от Е-колите с месеци наред:cry: Тогава при поредното ходене на лекар, една от тях ми каза, че не трябва да ходи на море и басейн.

# 488
Ох, направо ме е страх. Защото спомням си последното ходене на море беше ужасно. Тъкмно имаше някакво затишие и подобрение и хоп една вечер се беше изпуснала. Бях спряла да я проверявам вечерно време. Кога се е изпуснала незнам, но цялото легло беше мокро, както и тя, даже беше се заледила. И от тогава като се почна едно ходене по мъките, не можеше да се излекува от Е-колите с месеци наред:cry: Тогава при поредното ходене на лекар, една от тях ми каза, че не трябва да ходи на море и басейн.
мила, аз мисля, че при вас просто не откриха причините за напишкването и бактериите. Оставиха детето да израства нещо, но какво точно на никой не му е ясно.

# 489
  • shumen
И ние сме по морето и басейни и да Ви кажа аз нямам никакви проблеми.От 1-1,5 година моите урини са все чисти.
Иначе малкия е добре.Расте и от ден на ден е с нови номера.

# 490
  • София
Страхотно и за двамата, радвам се за вас! Hug

# 491
Цитат на: marychery link=topic=690309.msg25746214#msg2574621га4 date=1374646253
мила, аз мисля, че при вас просто не откриха причините за напишкването и бактериите. Оставиха детето да израства нещо, но какво точно на никой не му е ясно.

Да, така е. От толкова изследвания и лекари, засега още не е открита причината за бактериите и напишкването Cry

# 492
Да просто не улучихте подходящият лекар, за съжаление аз съм убедена в това. Дъщерите ни бяха със сходни проблеми и са на една възраст. Помня, че по едно и също време ходихме и при Кънчев. Аз смених  обаче отдавна болницата и лекарите които я лекуваха, и почти съм забравила за проблемите. Лекарят който сега я следи, я обгрижва с огромно внимание, и при най - малкото съмнение реагира мигновено.

# 493
Ами, може наистина да не сме попаднали на подходящите лекари. Сега ми е по-трудно да я водя до София. На нова работа съм, трябва да си взема отпуск и т.н. Може някой да ме упрекне, че е по-важно здравето на детето. Но аз не съм я оставила ей-така. Следя я как пишка, пускаме контролни урокултури, водя я на преглед при една лекарка в Хисаря, която е работила в детски санаториум. Но отдавна санаториуми за деца вече няма. Сега в понеделник ще я водя отново при нея и така.

# 494
marychery , забравих да те питам, сега при кой лекар я водиш?
А за Кънчев не искам и да си помисля вече. Напразно 2год. ходихме при него. Всеки месец ни викаше на преглед и без някакво подобрение.

Общи условия

Активация на акаунт