Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 24

• 83 064
  • 709
  •   1
Отговори
# 585
Ако питаш за Будин Панчев, пенсионер е от около 2г вече.

# 586
  • София
Питах за д-р Панчо Панчев, София. Simple Smile

# 587
Отчет от нашия преглед при д-р Желязков! ПКК показва възпаление,но Анди е болен в момента.Стерилна урина взета с катетър-Клебсиела 10*5. Първата показа същото.Леко увеличено легенче на левия бъбрек.Евентуално от това може да поддържа по-висока темп. Д-рът иска да направи снимка на пикучен мехур за задържане на урина.За капак на всичко Андрей е с хрема вече няколко дни.

# 588
  • Бургас
Zdraveite ... izvinqvam se che nahluvam taka v temata , no tyrsq lekarstvoto InfectoTrimet 50 saft 50mg/5ml 75 ml ako nqkoi moje da mi pomogne shte mu byda mnogo blagodarna , shte si zaplatq vsichko koeto e neobhodimo Simple Smile Blagodarq vi Simple Smile

# 589
Здравейте! И аз „нахлувам“ за картко... Повечето от вас често ходите на контроли и се срещате с различни уролози (и нефролози) и е хубаво, ако искате, да ѝм споменете за предстоящата конференция във Виена в началото на декември:
http://pespos.org/
 Neuropathic Bladder, Bladder Reconstruction, Research in Regenerative Urology, and Pediatric Voiding Disorders
Неврогенен пикочен мехур, реконструкции на пикочния мехур, изследвания в регенеративната урология, и педиатрични нарушения в изпразването на пикочния мехур
Информацията е вече в интернет и тече записването. На срещата ще участват известни специалисти и тежестта ще падне върху детските урологични проблеми. Много ми е интерено дали ще присъстват специалисти от България. Вече разгласяваме навсякъде...

# 590
Здравейте! И аз „нахлувам“ за картко... Повечето от вас често ходите на контроли и се срещате с различни уролози (и нефролози) и е хубаво, ако искате, да ѝм споменете за предстоящата конференция във Виена в началото на декември:
http://pespos.org/
 Neuropathic Bladder, Bladder Reconstruction, Research in Regenerative Urology, and Pediatric Voiding Disorders
Неврогенен пикочен мехур, реконструкции на пикочния мехур, изследвания в регенеративната урология, и педиатрични нарушения в изпразването на пикочния мехур
Информацията е вече в интернет и тече записването. На срещата ще участват известни специалисти и тежестта ще падне върху детските урологични проблеми. Много ми е интерено дали ще присъстват специалисти от България. Вече разгласяваме навсякъде...

От някоя фирма ли сте? Обикновено фирмите знаят координатите на хората, работещи в определена облакст. Знаят също, че обикновено сумите за участие са непосилни.
Накрая публикувайте материали, всички ние ще прочетем с удоволствие.

# 591
Здравейте,
Екипът на Асоциация на родители на деца с бъбречни заболявания, започва нова инициатива "Да бъдем заедно!", свързана с посещения на исторически и културни обекти на територията на София. Инициативата стартира, с посещение на Американския център на 19 октомври от 13 часа.
Посещението е безплатно и всеки, който желае да прекара времето със своето дете в гледане на филмче  за Ню Йорк и Хелоуин, както и да участва в творческо занимание с тематика Хелоуин, нека ни пише на адрес:office@rdbz.org  до 15 октомври.
Планираме на 27 ноември да се организира посещение на Военно историческия музей / образователна програма за Левски и разглеждане на експозициите с екскурзовод/, а на 21 декември - Столичен куклен театър. Сдружението финансира инициативата със собствени средства, като родители и деца не заплащат такси за посещенията.

# 592
  • София
vesi-raia, прекрасна новина! Благодаря!   bouquet Hug

# 593
  • София
Имам няколко шишета Триметоприм, от които нямаме вече нужда. Ако някой иска лекарството, само да каже.

# 594
anichka123456 по-горе писа, че й трябва:

Zdraveite ... izvinqvam se che nahluvam taka v temata , no tyrsq lekarstvoto InfectoTrimet 50 saft 50mg/5ml 75 ml ako nqkoi moje da mi pomogne shte mu byda mnogo blagodarna , shte si zaplatq vsichko koeto e neobhodimo Simple Smile Blagodarq vi Simple Smile

Дано да види това, а и понеже питаше за  Инфектотримет, а ти споменаваш Триметоприм, само да поясня, ако не знае, че това е едно и също лекарство, но се продава под различни имена в различните държави. Дано да помогнеш на някой Еndira  Hug

# 595
  • София
red shoe, дано! Като знам колко трудно го намерихме, ако успея да спестя тревогите по намирането на лекарство на някого, много ще се радвам!

# 596

От някоя фирма ли сте? Обикновено фирмите знаят координатите на хората, работещи в определена облакст. Знаят също, че обикновено сумите за участие са непосилни.
Накрая публикувайте материали, всички ние ще прочетем с удоволствие.

Здравейте ra2 ! Не, не съм от никаква фирма. Нашето детенце също е и с уропроблеми, затова следя и тази тема. Сумата за участие едва ли ще е непосилна за нашите лекари, още повече че това ще се проведе във Виена, а не във Ванкувър. Но проблемът е, може би, че не боравят добре с чужд език иначе не мога да си обясня защо нашите уролози все още не са се информирали по теми, като чистата периодична катетъризация или неврогенен пикочен мехур-диагностициране и терапия/медикаментозно лечение. Защо в България не се провежда видеоуродинамика при деца, които не могат да се изчишкват сами (не усещат кога) с катетър и не може да се контролират уропроблемите при деца със спина бифида? Все пак сме страна в Европейския съюз, а не от Третия свят... Изоставаме, изоставаме и не само в тази посока...
Научих за тази конфернеция и реших, че ще е полезна и за българските специалисти, до които нямам пряк достъп, затова пуснах информацията и в тази темичка.
След конфернецията, ако пуснат линкове към дискутираните теми, с удоволствие ще ги пусна и тук.
Не мисля, че фирмите са толкова осведомени или ако научат нещо, че веднага се свързват със специалистите-все пак това е мое лично мнение.
Нашето сдружение „Спина бифида и хидроцефалия“ ще има скоро среща, която ще се проведе в София и на нея също ще  се дискутира темата за урологичната грижа при децата и ще се сподели личен опит и ще се обмени информация. Много от родителите на деца със спина бифида преглеждат и тази тема, но уви за нашите деца в България няма адекватна урологична грижа. Да се надяваме, че скоро това ще се промени!
 Peace

# 597
  • София
Здравейте!

Изинявам се,че така нахлувам в темата но искам да ви попитам,като по-запознати,какво означава този резултат:

Седимент-ориентировъчен   1-2 левк.урати

Другите показатели от кръвната картина и обикновенната урина са добри,а стерилната казаха,че ще е готова след три дни.   

Става въпрос за дъщеря ми,която от няколко дни забелязх че пишка на много често на 20-30 мин.,а пък в детската градина ми казват,че освен че посттоянно иска да ходи в тоалетната се напикава и както си стои,в нас обаче това не го прави.

Какво ще ме посъветвате,трябва ли да посетим нефролог,какво означава този седимент,за какво говори?

Последна редакция: чт, 10 окт 2013, 12:48 от ninkata80

# 598
  • София
ninkata80, за резултатите не мога да коментирам, не съм специалист, но явно е настинала и е получила цистит. Заведи я на лекар.

# 599
Здравейте,тези от вас,които сте ходили при д-р Желязков доволни ли сте как протича прегледа?Обяснява ли?Отделя ли нужното време?

Общи условия

Активация на акаунт