ВТОРИ клас - първи срок - 2

• 57 610
  • 734
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте момичета,
Дзвер, благодаря за прекрасната темичка   bouquet
Ученето по английски е голям зор. Не мога да го накарам да пише, оправдава се, че госпожата не им била казала да знаят как се пишат, затова съм написала всички думи на малки листчета. Стоят в една кутийка още от миналата година и сега само добавям и новите. Тегли си лист, прочита думата и я превежда. Надявам се и да запомня как се пише.
От книжарницата си купува списания с комикси и едни книжки със стикери. Решава задачка, после търси отговора (стикер) и го лепи. Много ги харесва.
Резултат от СМТ 61 т., аз много му се радвам, а той пак не е доволен, защото бил 5-ти  ooooh!
Днес се записал за Салабашев.

Помня, че няколко мами търсеха жокери за Коледните календари. Може и да сте ги направили вече, но попаднах на една много идейна тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=686642.30#top   Peace
SZA, успех утре, кое е предаването да те гледаме  Hug

# 16
  • В светлината на слънцето
И нашата родителска среща е утре. Но ще е по-скоро като консултация. Още не сме готови с календара, затова не съм го показала, че имахме през уикенда други домашни екшъни. Tired

# 17
В училище пише думите по английски по 2 реда.
Ходим на Алианс - там се пишат по 10 пъти.
Не ми е никак коледно, имам си лични драми. Момичето има рожден ден в събота, аз още подарък не съм й купила. Нямам идея какво да й купя. Нямам идеи за празнуване, не ми е празнично.... някаква депресия ме е хванала, май!

# 18
Дзвер , страхотна Коледна темичка     bouquet

И Марти има РД. тази седмица -  в неделя. И ние се стягаме , подарък купихме. Утре ще набавяме украсата ( РД. ще е домашен )

Вашите деца ще правят ли КОледно тържество в училище ?

# 19
  • Чикаго / София
Дзвер и аз благодаря за красивооформената нова тема!  bouquet

Не се Сърди Човече браво на успехите на София откакто се подготвя в къщи. Явно сте уцелили правилния вариянт на учене за нея.

Тук правописа на думите го учат с различни упражнения. Например взимат 10 думи в Понеделник и всеки ден имат различно домашно с тези думи - да напишат изречения, да ги подредят по азбучен ред и да ги препишат по 3 пъти, да ги изпишат като изрежат буквички от вестник или списание и ги залепят, да намерят скритите думи в текст и пр. В четвъртък им правя тест в къщи, и ако още се бъркат в писането им, ги преписват по 10 пъти. Всеки петък правят тест. И естествено най-лесно се научават с много четене.

SZA браво на твоето момче, че се опитва да чете Diary of a Wimpy Kid. Любимата книга на Лъчезара в момента. Прочела е 3 от поредицата, сега ме чака да й взема 4-тата от библиотеката.

Алекс1 дано се разрешат проблемите скоро и се насладиш на идващите празници!

# 20
  • при моите деца .....
И аз се записвам в полезната тема!
Дзвер,   bouquet
Много хубаво коледно пожелание.... Признавам си на мен не ми е коледно настроението... ще украся вкъщи, избрах ранърси за масата, но .... липсва настроението все още.
Моята дъщеря ще се записва за коледното състезание по математика - на 8.12.
Ще опитам това с листчетата и думите - по английски език!
Малко ми е натоварено, ходя на втора работа и ми е трудно да следя домашните събота и неделя, през седмицата са на целодневно обучение, много съм доволна!
Успешен декември, изпълнен с много приятни емоции!

# 21
  • София
Благодаря за темата! Чудесно настроение  bouquet

За домашно  не ги карат да пишат думи по английски, учудих се колко сме назад. Аз я карам да пише по моя инициатива, но гледам да й е забавно, по 2-3 пъти ги пише. След около 1 месец ще започнат да пишат думи по 5-10 пъти.

Лека полека подкарвам коледното настроение - за сега съм още в лек стрес от нужните подаръци и времето да ги осигуря. Но дано скоро да намеря красиви неща за всички в списъка. Simple Smile

А моето дете започна много хубаво да пише. Преди няколко дни гледах тетрадките й и се любувах, не съм си представяла, че толкова хубаво и вярно ще пише.

# 22
  • Пловдив
  bouquet

# 23
  • Варна
Бейби, браво на момчето ти! Все така да му върви!
И на другите деца браво за резултата, важното е, че са мислили.

Дзвер, благодаря ти за темичката!

SZA, непременно ще те гледам утре! Не се и съмнявам, че ще се справиш страхотно.
Аз искам да те питам нещо за математическата читанка - в предната тема четох, че споменаваш, че в курса по математика децата са почнали да работят по читанката, но първата не е ли за 3-4 клас? Ако работят по същата, как взимат темите - подред или само избрани? Благодаря ти за информацията.

# 24
Здравейте!
Благодаря за новата тема на Дзвер!  bouquet
Ние имахме родителска среща преди две седмици, там разбрахме, че ще имаме и коледно тържество- възстановка на Бъдни вечер. Ще трябва да си осигурим народна носия, разпределихме си /родителите/ кой каква традиционна храна ще донесе за тържеството, абе голяма подготовка, но всички родители са отзивчиви, така че сте стане хубаво. Laughing
Ще имаме и Коледен базар - за него също трябва да направим някакъв предмет.
И в деня преди ваканцията ще имат и Коледна дискотека, пълна програма, както се казва. Simple Smile
Надявам се всички да усетят коледното настроение.
Алекс1, дано всичко се нареди. Peace Питай детето за празника, то ще си реши.
Лека вечер, момичета!

# 25
SZA, непременно ще те гледам утре! Не се и съмнявам, че ще се справиш страхотно.
Аз искам да те питам нещо за математическата читанка - в предната тема четох, че споменаваш, че в курса по математика децата са почнали да работят по читанката, но първата не е ли за 3-4 клас? Ако работят по същата, как взимат темите - подред или само избрани? Благодаря ти за информацията.

Въпросът е към друг, но ще си позволя да споделя личен опит. Синът ми беше втори клас, когато започнахме да работим по тази читанка. Вземахме уроците подред. Резултатите не закъсняха. Ще уточня обаче, че си е до дете. Случвало се е да обяснявам едно и също нещо от същата читанка на четвъртокласник няколко пъти и да му е трудно да го разбере. Така че, пробвайте. По детето ще се ориентираш.

# 26
Благодаря за темата.

SZA, с сутрешния блок ли ще е участието? Ще гледам с интерес.

По английски - в училище учат и пишат много. Вкъщи основно упражняваме думи и значения устно - например докато пътуваме с колата, се питаме - знаеш ли как е това или онова на английски. И преди съм споделяла, че за мен най-сериозен стимул е това, децата да усетят, че разбирането и говоренето на чужд език ти дава свобода на общуването, дава ти възможност да се разбираш с много хора, а не е нещо което просто допълнително те товари в ежедневното учене.  
  Когато пътуваме някъде, където не можем да се разберем на друг език, освен английски, детето само се убеждава, че знанията са  възможности - да си поръчаш вода или сок, да се запознаеш с детенце на плажа.  В Гърция миналата година сина ми се запозна с едно момиченце, което помагаше в малко магазинче за мед и домашни сладка. Двамата бяха на една възраст и знаеха по 10-12 думи вероятно. Но се разбраха, забавляваха се, малката го почерпи с бонбони, той благодари  и все още се сеща това.  В момента учи много старателно, с надеждата, че пак ще може да си поговори с нея и ще и разкаже повече неща ( ние старателно избягваме да споменаваме, че ще почиваме на различно място тази година хихихих )

Алекс, надявам се всичко да ви е наред и да си изкарате весели празници

Belinda, разбирам те, но се довери на метода на мъжа си. Ние положихме не малко усилия точно за да се опитаме да изясним стойността на парите, покупките, кое колко струва и ако купиш едно, дали няма да се наложи да се лишиш от друго. Винаги сме му обяснявали като на голям - получаваме толкова и толкова месечно, имаме разходи за това и това - бензин, нафта, интернет, отопление, кабелна и можем да изхарчим еди колко си на седмица. Ти получаваш 10 лв за седмицата за училище (това при положение, че слагам вода и домашно приготвена закуска). Ако не ги похарчи, ще може спокойно да си купи глупавата играчка, обвита в силиконово желе на Финиъс и Фърб , примерно. Не стана веднага, естествено, но в последните месеци откривам невероятна промяна. Парите си стоят в портфейла, накрая на седмицата купуваме играчката, и най-важното - ние с баща му не сме "лошите ченгета".

Последна редакция: вт, 27 ное 2012, 21:08 от Тай

# 27
  • Варна
Успех, SZA!
TanyaMG, браво за краснописа!
Знаете ли кога ще бъде състезанието на СБНУ по рисуване в четвъртък? Дали ще е в часовете (сега нали децата са в различни смени)

# 28
Хайде и аз да се запиша, да не ви изтърва.
Ние нямаме родителски срещи, само една в началото. Но имаме приемно време на класната и всеки който желае може да се срещне и така. Та вчера й беше приемното време на нашата класна, аз отидох и останах много доволна - ами похвали ми момчето по всеки предмет, справял се отлично, само дето не вдигал ръка, не бил инициативен, но когато го вдигнела той винаго си казвал правилно. Е, успокоих се че поне усилията ни вкъщи дават резултат.

На мен също изобщо не ми е коледно, а децата напират елха да украсим, лампички да слагаме... дано скоро ми дойде настроението.

# 29
  • sofia
Кедното тържество ще е на 19.12 с аниматор и Дядо Коледа. Събираме по 5 лв.

РС- нищоооо

Общи условия

Активация на акаунт