ВТОРИ клас - първи срок - 2

• 57 834
  • 734
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Аз да споделя за английския и парите...
По английски пишем думите в колонки - по 4 колонки, но аз съм отчаяна направо. Значението на думата и произношението ги запомня на секундата, за неопределено дълъг период от време. Въпроса с изписването обаче,... трагично е направо. Може сутринта да е писал думите, вечерта вече една дума не може да възпроизведе на хартия. Ама какво ти вечерта, след час вече всичко е забравил. Не знам на какво се дължи това, при все, че има страхотна зрителна памет. Отворена съм за всякакви съвети.
За парите - Давам по левче на ден, при условие, че обядва към 12 и нещо вкъщи и се прибира в 17 ч. (в повечето случаи хапва закуската в училище). Първите дни харчеше всичко, до стотинка.
Аз като новачка още, не смея да запитам настъпателно защо харчи всичко. Втората седмица реших да обясня, преди да трещя  Mr. Green , че ако от 5-те лв. за седмицата изхарчи 2.5, то ще му останат спестени 2.5, но аз за новата седмица ще дам нови 5 лв..........и т.н......, като тези пари са негови. Може да предложи няколко неща, за които иска да ги изхарчи и заедно да решим кое точно да си закупи. Милия, не можа да схване на куп цялото това щастие, което му сервирах  Grinning .
Веднага определи за какво ще пести, че да не вземе да се мине - да ги спести и аз да не одобря покупката и стана циция - мъж циция. Една стотинка не можеш да го накараш да си извади от касичката. За два месеца е похарчил вероятно не повече от 10 лв. Онзи ден си говореше за някаква глупост от книжарницата в училище, разбира се. Пита ме, може ли да си я купи. Отговорих му, че има пари, да си ги харчи... като му е много на зор. Отказа се веднага, надявал се аз да му дам още пари...
А иначе пести за 2 комплекта от имитациите на Лего. Събрал си е паричките, почти. Единият ще му го купя аз за Коледа, но ще го оставя да се изненада приятно, че и Новата година ще посрещне с пари.

# 31
По англйски сме много зле,нищо,че на теста има 6– вчера баща му го накара да напише,5–6 думи които са взели лесни,той написа само пчела.Все бърза,да излезе да отиде на компа и въобще не мисли какво прави.
Даваме му пари,когато си ги изкара,копува си списание с тях,така е решил,но в момента е минус един лев,защото като се държи лошо в училище му взимам пари.Мислете каквото искате,но едва ли има тук дете с осем забележки в бележника от началото на годината.Само последните дни одържаме фронта и слуша.
На първи декември сме на турнир по футбол.

# 32
Момичета, и ние виждаме зор с английския. Помни значението на думите и ги произнася правилно, но с писането ... ooooh! Костваше ми много усилия да се научи да пише числата до 5. Научава ги за кратко, а като я попитам на другия ден почва да се чуди, особено 3-та. Е, с повече усилия ги научи, защото аз не я оставих, но не ми се мисли как ще е занапред. Имаме упражнителна тетрадка, там пише- последно по половин страница на число беше за да успее да ги научи. Ясно ми е обаче, че тепърва ще се трупат думи, а аз нямам много време да и обръщам внимание през седмицата, защото се прибирам след 6 часа вечерта. В занималнята по английски пишат само домашни, та ми остават почивните дни. Ще се справим някак си, но явно ще ни трябват много усилия. Вчера правиха контролно по английски, но утре ще видим резултата.
Лек ден!

# 33
  • София
и на нас английския ни е пълна скръб - не може да схване връзката между английските букви и думите, чуди се дали някоя буква е d или b... обяснявам, че са д и б на български, обаче той ги е научил на английски и срещам голям зор... ще отделям повече време на английския събота и неделя, обаче той за събота и неделя има толкова много домашни и аз се опитвам и по математика и български да дообясня нещата... и околен свят учим термините, и изобщо тази година е страшно. От понеделник е на частна занималня, след като всяка вечер учехме до 10 ч. вечерта, понеже в държавната занималня нищо не правеше... да видим, дали ще помогне, че съм меко казано доста отчаяна... но така като чета, не е само моя син в това положение, не разбирам защо във втори клас има толкова материал за взимане... след седмица почват и таблицата за умножение и там вече ми става мъка, как ще я учим на изус.

Така че на мен ми е силно необходимо коледно чудо  Wink

# 34
Така че на мен ми е силно необходимо коледно чудо  Wink

Дзвер bouquet Приготвя се веднага;)))

За английския - взели ли са всички букви? При нас още не пишат думи, само липсващи букви попълват тук там. Справя се с изразите, започна да просветва, че някога някъде е учило някои неща;)))
За СМТ - съвпаднаха точките с моите сметки - 52. Супер съм доволна, защото грешките са на задачи, които не остана време да усвои (за везните е едната - ако някой има методика да я казва Wink)), аз ги решавам чрез заместване...), а последната задача е разписана подробно - което за мен е истинското решаване.

Хубав ден   Sunglasses

# 35
Цитат
Въпросът е към друг, но ще си позволя да споделя личен опит. Синът ми беше втори клас, когато започнахме да работим по тази читанка. Вземахме уроците подред. Резултатите не закъсняха. Ще уточня обаче, че си е до дете. Случвало се е да обяснявам едно и също нещо от същата читанка на четвъртокласник няколко пъти и да му е трудно да го разбере. Така че, пробвайте. По детето ще се ориентираш.
Дидева, от личен опит голямото ми дете започна от 3-ти клас с тази читанка и доста често нямаше светлина в тунела, но пък сега е един от състезателите, така че според мен трябва да се покаже на децата, а времето ще покаже какво ще се случи с тях и къде ще бъде силната им Simple Smile.

По темата с АЕ, второкласника се справя добре, като пише думите по 10 пъти, това е от Британика. Няма транскрипция и няма българско значение на думите. В училище пак пишат новите думи по 10-пъти, но там има срещу всяка дума  българско значение.

За Коледа, ще има тържество в клуб:)

# 36
  • София
Дзвер, благодаря за темата !
По повод оценките и нашите класната ги пише в бележника на 2-3 седмици веднъж.
Тестове имат всяка седмица - по математика от преснимани листове или късат самостоятелните работи от един сборник. По български - пак така. Пишат им оценки и в тетрадките, но още не мога да схвана логиката кое левитира към бележника и кое - не.  Mr. Green
По английски - думите се пишат по 10 пъти или ... докато се научат. Както съм споменавала и преди имаме и цветни букви, които редим на хладилника. транскрипция все още няма, но учителката им обяснява правилата и кой звук, кога как се чете.
В у-ще ги пишат по 2-3 реда.
Почти съм готова с коледните подаръци. Онзи ден купихме от Комсед разни неща и във вчерашната брошура гледам, че баш те са намалени и то доста, ама здраве да е.  Остава ми само майка ми, ама тя винаги ми е била голям дерт. Whistling
Моите в събота ще ходят в The Mall от проекта по танци. Имало някаква инициатива за най-много танцуващи млади хора на едно място. (чудя й се на класната как се наема да ги води - сигурно ще е лудница #Crazy). Ще имат коледно парти-дискотека в Cotton club  Whistling Whistling Whistling на 21 или 22 декември май  Grinning.

# 37
Има резултати от ХIV СМТ резултати.
Да се похваля с моето чаве има 64т., то ако не се похвалиш... Embarassed

# 38
Аз да споделя за английския и парите...
По английски пишем думите в колонки - по 4 колонки, но аз съм отчаяна направо. Значението на думата и произношението ги запомня на секундата, за неопределено дълъг период от време. Въпроса с изписването обаче,... трагично е направо. Може сутринта да е писал думите, вечерта вече една дума не може да възпроизведе на хартия. Ама какво ти вечерта, след час вече всичко е забравил. Не знам на какво се дължи това, при все, че има страхотна зрителна памет. Отворена съм за всякакви съвети.

Това все едно за моя син си го писала.
Някакъв ужас е . Като стигне до писане на буквите C или S  в дадена дума, започва едно чудене коя от двете трябва да напише. Защото в някои думи  се чуват по един и същ начин , а се пишат различно.
Миналата седмица си написл домашното по англ. в междучасието. Е питам го, като го написа , научи ли новите думи? Нищо не знаеше. В понеделник яко ме вбеси, отказа да си учи думите и го наказах. Днес няма да ходи на плуване. Може да не  е възпитателно , но вече не знам какво да го правя.Всяка седмица е на рожден ден. Направо не издържам финансово, само игри и глупости са му в главата и  никакво желание за учене.

Има резултати от ХIV СМТ резултати.
Да се похваля с моето чаве има 64т., то ако не се похвалиш... Embarassed
Ох, я да го похваля. Ние имаме 54 точки. Много съм доволна при положение, че ми е  с една година по мъничък , а пък се е справил най-добре от децата в класа. И то само с 5 дни подготовка по 30 мин. Подготвяше ги госпожата  в училище , у нас отказа тотално да решава задачи за състезанието.

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 10:42 от Тя

# 39
Имам въпрос може да ви се стори тъп,но нямам опит.Като ходят на математическо състезание,дават ли им лист за чернова?
Стигнали сме до t ,но вече пишат думи и дори трябваше да направи елементарно изречение.Разбира се с буквичките които сме взели.И при нас писането е големия проблем.Баща му казва,че съм го изпуснала по англйски,но той също има много домашни и по другите предмети още повече,че малката като се събуди и става много трудно,аз трябва с нея да се занимавам,защото иначе му пипа учебниците и е нещо страшно.Определено е доста по трудно тази година.

# 40
Имам въпрос може да ви се стори тъп,но нямам опит.Като ходят на математическо състезание,дават ли им лист за чернова?

Да  Peace

# 41
Цитат
Не им дават  носят си, но им дават листче с задачи и бланка с отговори.

# 42

Да  Peace
При нас не дават, всеки си носи.И на КМС миналата година не даваха.

# 43
Благодаря,аз не зададох въпроса си правилно,имах предвид дали им разрешават да изпозват,защото иначе ми се струва мисията невъзможна,без лист.Но разбрах.

# 44
  • София
Ха-ха, сега като видях общото класиране на децата от целия град, се успокоих Laughing Беше ми странно как така Ники ще е от първенците, знам си аз, че от мен не може да се пръкне математик Joy Та, на фона на училището му - първи, но на фона на всички - средна работа. Така вече по ми пасва на представите Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт